Czy można mieszać oleje do mieszanek ??
• Strona 1 z 1
Czy można mieszać oleje do mieszanek ??
Witajcie
Mam takie pytanko, jeżeli do Suzi RG 80 wlałem olej do dozownika Castrol R2 to czy mogę do niego dolać olej innej marki czy nie wolno ?
Patrzałem na allegro, ale jest tylko jeden R2 chyba 2l i drogi więc chciałem wlać inny
Dzięki ;D

Mam takie pytanko, jeżeli do Suzi RG 80 wlałem olej do dozownika Castrol R2 to czy mogę do niego dolać olej innej marki czy nie wolno ?
Patrzałem na allegro, ale jest tylko jeden R2 chyba 2l i drogi więc chciałem wlać inny

Dzięki ;D
- Kamill #99
- Świeżak
Wylej trochę tego oleju co masz w dozowniku i zmieszaj z nowym, jeśli się nie zważy to możesz lać, jeśli się zważy do zapcha się dozownik i zatrzesz cylinder, wtedy będziesz musiał wykręcić dozownik i oczyścić go z oleju, a następnie zalać nowym i pewnie wymienić cylinder 

-
komarcc - VIP Åšcigacz.pl
Dziękówka
A jeszcze mam jedno pytanie, Czy jest olej od castrola o takich samych właściwościach, czy coś w tym stylu, bo ja nie mam butelki po tym oleju i nie wiem co i jak?

A jeszcze mam jedno pytanie, Czy jest olej od castrola o takich samych właściwościach, czy coś w tym stylu, bo ja nie mam butelki po tym oleju i nie wiem co i jak?

- Kamill #99
- Świeżak
Jeśli chodzi Ci o coś tańszego to raczej nie znajdziesz, najtańszy full syntetyk od castrola to Castrol Power 1 Racing 2T, jest jeszcze Castrol Aqua Race 2T, ale to ciężej dostępny olej i przeznaczony raczej do motorówek, choć jeździć napewno by na tym jeździł.
Jak chcesz taniej to przeżuć się na półsyntetyk z innej firmy i tyle, nie masz nie wiadomo jakiego moto, żeby lać najdroższe oleje jakie się da, a różnicy i tak nie zauważysz, żywotności też mu przez to nie skrócisz.
Jak chcesz taniej to przeżuć się na półsyntetyk z innej firmy i tyle, nie masz nie wiadomo jakiego moto, żeby lać najdroższe oleje jakie się da, a różnicy i tak nie zauważysz, żywotności też mu przez to nie skrócisz.
-
komarcc - VIP Åšcigacz.pl
A ja gdzieś wyczytałem że ten Castrol Power 1 Racin to miał kiedyś nazwę Castrol R2, więc tego chyba zakupię 

- Kamill #99
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości