Zobacz wątek - kawasaki zx 6r 2005 nie pali
NAS Analytics TAG

kawasaki zx 6r 2005 nie pali

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

kawasaki zx 6r 2005 nie pali

Postprzez nygus636 » 16/7/2012, 12:01

witam! jestem nowym członkiem tego forum i mam taki problem z moja kawą jak przekręcam kluczyk to zegaty świeca i wyświetlaja wszystko ale przepustnica od wtrysków sie nie przestawia i exup tez! lampka fi nie świeci! rozrusznik kreci ale motor nie pali.wygląd to tak jakby prąd nie dochodził do silniczków.wczoraj przez przypadek jak sprawdzalem prądy to zrobiłem mła zware na aku i przepustnice zaczeły dziłac. czy ktoś wie co jest przyczyna tego że przepustnice sie nieprzestwiały??
nygus636
Świeżak
 
Posty: 8
Dołączył(a): 16/7/2012, 09:49
Lokalizacja: Złotoryja


Postprzez finowski » 16/7/2012, 22:24

Przyłącze się do tamatu :) Czy w zx 6r 2001r. zakażdym razem jak przekręcam kluczyk ( włącze zapłon ) to wskaźniki na licznikach powinny się odchylać na maksa po czym wrócic do pozcji zerowej ?
ZX6R
finowski
Świeżak
 
Posty: 153
Dołączył(a): 8/12/2011, 10:10
Lokalizacja: Jelenia Góra

Postprzez rosiboj » 16/7/2012, 22:43

finowski napisał(a):Przyłącze się do tamatu :) Czy w zx 6r 2001r. zakażdym razem jak przekręcam kluczyk ( włącze zapłon ) to wskaźniki na licznikach powinny się odchylać na maksa po czym wrócic do pozcji zerowej ?

tak
Tysiąc serc jedno bicie one direction ponad życie
Avatar użytkownika
rosiboj
Moderator
 
Posty: 2216
Dołączył(a): 8/3/2012, 15:29
Lokalizacja: mam wiedziec?

Postprzez finowski » 16/7/2012, 22:58

Dzięki bo już mnie straszyli że to oznaki słabego aku :) Moto kupiłem 2 dni temu :)
ZX6R
finowski
Świeżak
 
Posty: 153
Dołączył(a): 8/12/2011, 10:10
Lokalizacja: Jelenia Góra

Postprzez nygus636 » 17/7/2012, 08:34

witam ponownie. wczoraj postanowiłem poskładać motor. jak już poskładałem wszystko to chciałem odpalić motor i znowu to samo niby działa ale przepustnice sie nie przestawiają. z ciekawosci zrobiłem zwarcie na akumulatorze i dział, jak odłacze kostke od pompy paliwa lub czujnika przechyłu to znowu nie działa ,zrobie zwarcie i dziala. kiedy niedzialaja przepustnice to jak jest wypieta jakas kość to nie pokazuje błędu, ajak działaja to pokazują sie błędy! podejrzewam ze mógł sie komputer uwalić!
nygus636
Świeżak
 
Posty: 8
Dołączył(a): 16/7/2012, 09:49
Lokalizacja: Złotoryja

Postprzez nygus636 » 21/7/2012, 08:16

wczoraj byłem u elektryka motor zrobiony w 3 minuty jakiś kabel był przyciśnięty śrubą i robiło sie zwarcie!
nygus636
Świeżak
 
Posty: 8
Dołączył(a): 16/7/2012, 09:49
Lokalizacja: Złotoryja



Powrót do Mechanika motocyklowa



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość




na gr