Benzhou chińskie 4T - zepsułem podczas ściągania blokad..
• Strona 1 z 1
Benzhou chińskie 4T - zepsułem podczas ściągania blokad..
Siema.
Mam skuter koreański Benzhou YY50QT-10 4-suwowy 1-cylindrowy chłodzony powietrzem.
Normalnie leci to 60km/h . Jestem 2 właścicielem wczesniej koles kupil za 4 tys. Kupiłem go mam go ponad 16 dni przejechałem nim ponad 500 km i chciałem zdjąć blokade. 1 chciałem zdjąć blokadę z gaźnika jednak tej śrubki już nie było co oznaczało że blokada tam była zdjęta.Włożyłem tą sprężynkę i wszystkie zakręciłem. Później chciałem zdjąć z filtra czy jak to tam. Zdjąłem tą obudowę wyjąłem te takie plastikowe [CENZURA] . Odpaliłem i tak wolno się zbiera leci ledwo 25 km/h włożyłem więc z powrotem to coś plastikowego do tego filtra. I nic znowu jedzie 25 km / h. Powiedzcie co się dzieje czy musze zanieś do mechanika ile to kosztuje itp PLEASE !
Mam skuter koreański Benzhou YY50QT-10 4-suwowy 1-cylindrowy chłodzony powietrzem.
Normalnie leci to 60km/h . Jestem 2 właścicielem wczesniej koles kupil za 4 tys. Kupiłem go mam go ponad 16 dni przejechałem nim ponad 500 km i chciałem zdjąć blokade. 1 chciałem zdjąć blokadę z gaźnika jednak tej śrubki już nie było co oznaczało że blokada tam była zdjęta.Włożyłem tą sprężynkę i wszystkie zakręciłem. Później chciałem zdjąć z filtra czy jak to tam. Zdjąłem tą obudowę wyjąłem te takie plastikowe [CENZURA] . Odpaliłem i tak wolno się zbiera leci ledwo 25 km/h włożyłem więc z powrotem to coś plastikowego do tego filtra. I nic znowu jedzie 25 km / h. Powiedzcie co się dzieje czy musze zanieś do mechanika ile to kosztuje itp PLEASE !
- Keyo123
- Świeżak
nie masz pojęcia o mechanice wiec nie pchał łap. oddaj do mechanika od chinskich skuterków, zapytaj ile weźmie za naprawe. jeden serwis weźmie 20 zł inny 100..
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
dobra lekcja by nie dłubać przy czymś o czym nie ma się pojęcia, druga sprawa pomyśl czy na takim koreańskim sprzęcie gdzie masz mikre kółeczka, pewnie słabe zawieszenie oraz właściwości konstrukcyjne, które nie są przystosowane do większych prędkości, pomyśl czy warto latać tym szybciej jak 60
jak będziesz miał problemy ze znalezieniem serwisu to popytaj sprzedawców chińszczyzny, ci z reguły mają namiary na kogoś kto chce w tym dłubać
jak będziesz miał problemy ze znalezieniem serwisu to popytaj sprzedawców chińszczyzny, ci z reguły mają namiary na kogoś kto chce w tym dłubać
<a href="http://szkolnis.pl">szkolnis.pl</a>
-
Nal - Świeżak
Benzhou to chiński skuterek, a nie koreański, tym co piszą w papierach nie kieruj się bo to normalne
Popieram resztę, weź oddaj to do mechanika nim zepsujesz jeszcze więcej, poza tym nie wiem jakich szukasz blokad 60km/h to już górna granica tego skuterka bo to 4T.

-
komarcc - VIP Åšcigacz.pl
Może źle to zwężenie w filtrze powietrza założyłeś bo z tego co opisałeś to jest chyba to o czym myślę. Przydała by się może regulacja gaźnika, ale tak jak już mówiono, skoro się na tym nie znasz lepiej oddaj mechanikowi.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
- warninghighspeed
- Świeżak
Witam, mam dokladnie ten sam skuterek na farbrcznych czesciach leci 86 km/h sprawdzane z nawigacjami i dobrze sie trzyma pali wiecej ale jest ok. Co do twojego problemu sam sciagalem wszystkie blokady wyciag ten plastik z obudowy filtru powietrza i zmien moduł na sportowy zmien filtr paliwa na wiekszy a ten wyrzuc z tego co czytalem z gaznika masz zdjete i po wszystkim wyreguluj gaznik bedzie smigac jak nowy 

- entek
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości