Yamaha DT 80 vs Honda MTX 80 vs Suzuki TS 80
• Strona 1 z 1
Yamaha DT 80 vs Honda MTX 80 vs Suzuki TS 80
Witam wszystkich planuje kupić motor, a konkretniej enduro.
Mam praktycznie 16 lat (65 kg i 182 cm ) i muszę się w końcu przesiąść z simsona na coś ciekawszego.
Motor przeznaczony byłby na latanie na drogach szosowych ale też po bocznych drogach.
Który z tych motorów najlepiej radziłby sobie z uciągnięciem dwóch osób?
Rozmyślałem głównie o tych trzech maszynkach ( Jak w tytule ) :p
Szukałem trochę informacji o każdej z nich i słyszę w większości pozytywne opinie.
Więc do rzeczy
Który z tych trzech ma najwięcej mocy (KM) ?
Jeździł ktoś może dwoma lub jeszcze lepiej wszystkimi z wyżej wymienionych motorów?
Podkreślę, że zależy mi na tym by motory mogły zostać zarejestrowane na motorower.
Interesuje mnie, który z tych trzech motorów byłby najlepszym rozwiązaniem pod względem mocy, prędkości i ceny?
Może mógłby wypowiedzieć się ktoś kto jest posiadaczem, którejś maszyny i opowiedzieć z jakimi problemami najczęściej się boryka jakie są plusy i minusy lub opisać jakie osiągi ma dany motor
Dodam też, że nie mam do wydania zbyt dużo bo dopiero po sprzedaży simsona + zarobione wcześniej pieniądze będą składać się na kupno któregoś z tych trzech motorów.
Max 2100 zł
Wiem, że to nie dużo ale chcę wiedzieć czy za takie pieniądze znajdę coś interesującego
Dziękuje i pozdrawiam
Mam praktycznie 16 lat (65 kg i 182 cm ) i muszę się w końcu przesiąść z simsona na coś ciekawszego.
Motor przeznaczony byłby na latanie na drogach szosowych ale też po bocznych drogach.
Który z tych motorów najlepiej radziłby sobie z uciągnięciem dwóch osób?
Rozmyślałem głównie o tych trzech maszynkach ( Jak w tytule ) :p
Szukałem trochę informacji o każdej z nich i słyszę w większości pozytywne opinie.
Więc do rzeczy

Który z tych trzech ma najwięcej mocy (KM) ?
Jeździł ktoś może dwoma lub jeszcze lepiej wszystkimi z wyżej wymienionych motorów?
Podkreślę, że zależy mi na tym by motory mogły zostać zarejestrowane na motorower.
Interesuje mnie, który z tych trzech motorów byłby najlepszym rozwiązaniem pod względem mocy, prędkości i ceny?
Może mógłby wypowiedzieć się ktoś kto jest posiadaczem, którejś maszyny i opowiedzieć z jakimi problemami najczęściej się boryka jakie są plusy i minusy lub opisać jakie osiągi ma dany motor

Dodam też, że nie mam do wydania zbyt dużo bo dopiero po sprzedaży simsona + zarobione wcześniej pieniądze będą składać się na kupno któregoś z tych trzech motorów.
Max 2100 zł
Wiem, że to nie dużo ale chcę wiedzieć czy za takie pieniądze znajdę coś interesującego

Dziękuje i pozdrawiam

- kubik977
- Świeżak
wszystko to stare klasyczne moto. ja bym proponował albo mtxa albo DT. TS jest mało popularna
a do DT bedziesz miałw ogóle najwiecej czesci uzywanych dostepnych. także ja bym szukał DT ewentualnie mtxa, a ts bym sobie odpuscił. za ta kase spoko da sie cos wyrwac
a do DT bedziesz miałw ogóle najwiecej czesci uzywanych dostepnych. także ja bym szukał DT ewentualnie mtxa, a ts bym sobie odpuscił. za ta kase spoko da sie cos wyrwac
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Porównywalne obydwa moto, z tym, że DT jest bardziej popularne. No i w DT podobno są problemy z kickstarterem. Dlatego przy ew. zakupie sprawdź moto dokładnie.
Honda CR 125
fuck the whales, save 2 strokes !!!
fuck the whales, save 2 strokes !!!
-
cichycr - Świeżak
tak prawda z kopka, ale za 10 zł u tokarza dorobic mozna tulejke która likwiduje problem. ja za dzieciaka zwinałem pasek z puszki po piwie i kilka miesiecy to trzymało ;P wiec wada nie jest jakas bardzo powazna
wiecej mocy i lepsze zawieszenie w teren ma MTX, ale nie jest to jakis wielki skok. czesto tez w przypadku takich starych moto liczy sie stan techniczny i zdrowea DT moze byc duzo mocniejsza od starego MTXa..
jak juz wieksza wada mtxa była elektryka..
wiecej mocy i lepsze zawieszenie w teren ma MTX, ale nie jest to jakis wielki skok. czesto tez w przypadku takich starych moto liczy sie stan techniczny i zdrowea DT moze byc duzo mocniejsza od starego MTXa..
jak juz wieksza wada mtxa była elektryka..
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1
Powrót do Oceny ofert sprzedaży.
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 13 gości