Zobacz wÄ…tek - 4T nie pali po wymianie cylindra co robic?
NAS Analytics TAG

4T nie pali po wymianie cylindra co robic?

i inne małe pojemności
_________

4T nie pali po wymianie cylindra co robic?

Postprzez flin4 » 9/7/2012, 20:55

witam. posiadam nowy skuter zipp quantum. chcialem wymienic cylinder na lepszy porozkrecalem go troszke cylinder wymienilem i tu wlasnie zaczyna sie problem po skreceniu wszystkich czesci okazuje sie ze motor nie chce zapalic. co moglem zrobic zle? iskra jest wydaje mi sie ze nie ma kompresji czy to moze byc wina rozrzadu jego zlych ustawien czy cos przeoczylem? nie moge dojsc do tego czemu nie chce wogole odpalic. pomozcie co mam zrobic
flin4
Świeżak

Postprzez flin4 » 10/7/2012, 07:24

dzieki za odpowiedz. problem wlasnie tkwi w tym ze wszystko tak ustawilem jak piszesz i dalej nic niby wszystko dobrze a nie zapali juz nie mam pomyslow. nie qwiem co sie dzieje. ani razu nie zapalil. nawet wiertarka prubowalem odpalac i nic
flin4
Świeżak

Postprzez klekocix » 10/7/2012, 09:03

Ile czasu próbowałeś odpalić skuter? Czy z elektrycznego startera czy z nożnego?

Spróbuj go wystartować z odkręconą manetką gazu na max. Kop do skutku aż wystartuje.
klekocix
Świeżak

Postprzez flin4 » 10/7/2012, 09:33

tak z wiertarki prubowalem i nic nawet cylinder zmienilem na stary i dalej nic a musi byc wydech zalozony podczas odpalania

edycja:

odpalilem wkoncu. jednak wszystkie ustawienia mialem dobre3 przyczyna byla gdzie indziej. jakims cudem ugiol sie zawor w glowicy i dlatego nie bylo kompresji. teraz juz pali ladnie zostalo go jescze delikatnie wyregulowac. dzieki za pomoc

Edytuj posty.
komarcc
flin4
Świeżak

Powrót do Motorowery do 50 ccm

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości

na górê