Zepsuł mi sie licznik w skuterze motobi rocky
• Strona 1 z 1
Zepsuł mi sie licznik w skuterze motobi rocky
Jeździłem sobie dziś z kolegom po lasie i myślę że to będzie ta przyczyna. Zauważyłem to jak jechałem do domu. Nie wiem co zrobić bo nie znam się tak bardzo na skuterach. Czytałem juz inne tematy ale nie było tam tego co ja szukam. Ile paliwa i ile obrotów ma skuter to działa dobrze tylko ze prędkościomierz padł. Nie wiem czy trzeba kupić cały nowy? Próbowałem już rozebrać te osłony ale są chyba poprzyklejane bo nie można ich zdjąć po odkręceniu śrubek.
Proszę doradźcie mi coś będę bardzo wdzięczny
Proszę doradźcie mi coś będę bardzo wdzięczny
- akro023
- Świeżak
No jeden problem z głowy. Tak na pierwsze oko to linka ok ale jak pokręciłem linką to sie okazało że jest przerwana była, w tym miejscu była bardzo zardzewiała dlatego sie ułamała. Ciekawe czy jeszcze coś będzie nie tak. A te linki są różne, jaką mam do mojego skutera kupić?
- akro023
- Świeżak
Wyciągnij starą i kup na wzór, nie wiadomo co tam chińczyki wsadziły za linkę
Licznik raczej się nie psuje, a ślimak sprawdzisz jak wyciągniesz starą linkę i zakręcisz przednim kołem, wtedy patrzysz, czy kwadracik w którym siedziała linka przy kole kręci się cały czas równomiernie, jeśli tak to powinno być ok.

-
komarcc - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości