Zobacz wątek - Peugeot "Kisbee" - Dziwny moduł...

Peugeot "Kisbee" - Dziwny moduł...

i inne małe pojemności
_________

Moderatorzy: Walenty, Movi, adam_tomasz, Czester, madcap, Leg1oN, Lovtza, Terror, melvin, Landryss25, kravec, gelo007, Bostorn, Miczab, Boshi, rosa, MarSen

Peugeot "Kisbee" - Dziwny moduł...

Postprzez Raul18 » 7/7/2012, 17:47

Witam, posiadam (póki co) ten oto skuter, i mam blokadę na module, no niby wszystko fajnie "chiński silnik, wystarczy wypiąć kabelek" itd. , ale jednak nie. Moduł jest o tyle dziwny, że ma normalne złącza na 2 i 4 piny + JAKIŚ KABELEK. Nie byłoby w tym nic dziwnego, bo widziałem takie moduły, ale do dwusuwów... Mogę dodać, że po wypięciu tego kabelka obroty znacznie maleją, i nie pojedzie szybciej niż 30 km/h na prostej... Kiedy zapytałem w serwisie od Peugeota zażyczyli sobie 200 zł... Ma ktoś jakiś pomysł co robić ?

+ Znalazłem zdjęcie na allegro takiego modułu - http://www.jagoda-sklep.pl/allegro/Kopi ... C04532.JPG tyle, że jak mówiłem - to jest do dwusuwów...
Raul18
Świeżak
 
Posty: 12
Dołączył(a): 6/7/2012, 18:07
Lokalizacja: Katowice


Postprzez motocyklista188 » 7/7/2012, 18:00

bo tego modulu tak o sobie nie odblokujesz.


Jezeli chcesz odblokowac modul musial bys zakupic cos takiego


http://allegro.pl/modul-zaplonowy-odblo ... 73860.html

pozdrawiam
Aprilia Rs/Gs
Avatar użytkownika
motocyklista188
Bywalec
 
Posty: 656
Dołączył(a): 10/6/2010, 11:07
Lokalizacja: Poznan

Postprzez rahzo01 » 8/7/2012, 22:56

Witam,
tez mam Peugeota Kisbee I mecze sie z blokada :/
za jakies 2 tygodnie dam go do sklepu (Black Duck, Krosno Odrz.) do zdjecia blokady. Facet staral sie juz zdjac blokade matujac inne moduly, nic nie pomooglo. Teraz chce pokombinowac przy module z miernikiem. Jesli mu sie uda to spoko, podpowiem co trzeba zrobic ,a jesli nie to kupie ten modul zaproponowany przez kolege wyzej. Tylko to jest pewne ze ten skuter bd dzialal bez ograniczen?
Avatar użytkownika
rahzo01
Świeżak
 
Posty: 12
Dołączył(a): 8/7/2012, 22:45
Lokalizacja: Krosno Odrzanskie

Postprzez motocyklista188 » 9/7/2012, 10:07

tak jest pewne.


Nawet jak odblokujesz modul ten ktory masz nie da Ci tyle co oryginalny modul odblokowany
Aprilia Rs/Gs
Avatar użytkownika
motocyklista188
Bywalec
 
Posty: 656
Dołączył(a): 10/6/2010, 11:07
Lokalizacja: Poznan

Postprzez rahzo01 » 9/7/2012, 15:20

Czyli lepiej nie odblokowywać tylko kupić nowy odblokowany ?
ORYGINALNEGO i to jeszcze ODBLOKOWANEGO pewnie nie dostane wiec może lepiej kupić jakiś zamiennik ?? Tamten podany kilka postów wyżej odblokował by go na maxa ??
Avatar użytkownika
rahzo01
Świeżak
 
Posty: 12
Dołączył(a): 8/7/2012, 22:45
Lokalizacja: Krosno Odrzanskie

Postprzez motocyklista188 » 9/7/2012, 15:46

dokladnie tak!
Aprilia Rs/Gs
Avatar użytkownika
motocyklista188
Bywalec
 
Posty: 656
Dołączył(a): 10/6/2010, 11:07
Lokalizacja: Poznan

Postprzez rahzo01 » 9/7/2012, 17:11

Dziękuje za info :)
Avatar użytkownika
rahzo01
Świeżak
 
Posty: 12
Dołączył(a): 8/7/2012, 22:45
Lokalizacja: Krosno Odrzanskie

Postprzez Raul18 » 10/7/2012, 12:52

Podłączyłem moduł i... Jedzie te 70 km/h, ale wszystko padło - elektryczny starter, światła tylne, (przednie ledwo co działają), migacze, klakson. Po wpięciu starego modułu - dalej spieprzone. SERDECZNIE POZDRAWIAM MISTRZA WIEDZY O MODUŁACH :).
Raul18
Świeżak
 
Posty: 12
Dołączył(a): 6/7/2012, 18:07
Lokalizacja: Katowice

Postprzez klekocix » 10/7/2012, 13:15

Raul18 napisał(a):Podłączyłem moduł i... Jedzie te 70 km/h, ale wszystko padło - elektryczny starter, światła tylne, (przednie ledwo co działają), migacze, klakson. Po wpięciu starego modułu - dalej spieprzone. SERDECZNIE POZDRAWIAM MISTRZA WIEDZY O MODUŁACH :).


Z Twojego opisu wynika, że padł Ci na 99% regulator napięcia.
klekocix
Świeżak
 
Posty: 43
Dołączył(a): 17/4/2012, 09:13

Postprzez Raul18 » 10/7/2012, 15:45

A więc co powinienem zrobić ? Mogę jeździć na tym module tylko kupić inny regulator czy jak ? Na starym działają już tylko przednie światła ledwo co, a po wpięciu starego tylko migacze dochodzą, a klakson porażka.
Raul18
Świeżak
 
Posty: 12
Dołączył(a): 6/7/2012, 18:07
Lokalizacja: Katowice

Postprzez klekocix » 10/7/2012, 15:46

Raul18 napisał(a):A więc co powinienem zrobić ? Mogę jeździć na tym module tylko kupić inny regulator czy jak ? Na starym działają już tylko przednie światła ledwo co, a po wpięciu starego tylko migacze dochodzą, a klakson porażka.


Najbezpieczniej byłoby pożyczyć od kogoś regulator, żebyś nie wydał pieniędzy na darmo, choć to raczej nie jest droga rzecz.
klekocix
Świeżak
 
Posty: 43
Dołączył(a): 17/4/2012, 09:13

Postprzez Raul18 » 10/7/2012, 16:53

A możliwe, że to jakiś bezpiecznik czy cuś takiego? :P
Raul18
Świeżak
 
Posty: 12
Dołączył(a): 6/7/2012, 18:07
Lokalizacja: Katowice

Postprzez komarcc » 10/7/2012, 22:45

Uszkodzony bezpiecznik, znajdziesz go przy akumulatorze, gdyby to był regulator to rozrusznik, klakson, kierunki itd by działały, koszt bezpiecznika około 2zł, prawdopodobnie potrzebny będzie 15A.
Avatar użytkownika
komarcc
VIP Ścigacz.pl
 
Posty: 2335
Dołączył(a): 14/5/2010, 20:11
Lokalizacja: Wieluń

Postprzez rahzo01 » 11/7/2012, 11:51

Jak przeczytałem że wszystko Ci padło to się przestraszyłem. Jeśli wszystko bd ok też kupie ten moduł
Mam nadzieje że bezpiecznik znowu sie nie spali i POZDRAWIAM
Avatar użytkownika
rahzo01
Świeżak
 
Posty: 12
Dołączył(a): 8/7/2012, 22:45
Lokalizacja: Krosno Odrzanskie

Postprzez Raul18 » 12/7/2012, 20:17

Odblokowany :). Z tamtego modułu wystarczy uciąć jeden kabel http://obrazki.elektroda.pl/7993154400_1308344935.png ten który trafia na pin opisany '+12v po stacyjce' . Pozdrawiam ;).
Raul18
Świeżak
 
Posty: 12
Dołączył(a): 6/7/2012, 18:07
Lokalizacja: Katowice

Postprzez rahzo01 » 13/7/2012, 11:58

Czyli wystarczy usunac 1 kabelek (od lewej) liczac od dolu I odblokowany??
Jeszcze jedno pytanie. Ty tak twierdzisz ze bd odblokowany czy juz go odblokowales tym sposobem?
Dziekuje za odpowiedz.
Avatar użytkownika
rahzo01
Świeżak
 
Posty: 12
Dołączył(a): 8/7/2012, 22:45
Lokalizacja: Krosno Odrzanskie

Postprzez Raul18 » 13/7/2012, 14:05

Odblokowałem ;)
Raul18
Świeżak
 
Posty: 12
Dołączył(a): 6/7/2012, 18:07
Lokalizacja: Katowice

Postprzez rahzo01 » 13/7/2012, 18:37

Sprawdzilem. Jest to CZARNY kabelek. Za kilka dni dam skuter do odblokowania sprzedawcy, bo jesli sam zdejme to strace gwarancje. Ile skuter teraz jedzie na prostej??
Avatar użytkownika
rahzo01
Świeżak
 
Posty: 12
Dołączył(a): 8/7/2012, 22:45
Lokalizacja: Krosno Odrzanskie

Postprzez wardol » 13/7/2012, 23:19

Witam mam juz 9dni kisbee. I chce dac go do mechanika. Oplaca sie ?
wardol
Świeżak
 
Posty: 4
Dołączył(a): 13/7/2012, 23:15

Postprzez rahzo01 » 14/7/2012, 11:28

Ale po co do mechanika ? Zeby zdjąć blokadę?
Ja bym radził zdjąć blokadę minimum po 500-1000KM
Avatar użytkownika
rahzo01
Świeżak
 
Posty: 12
Dołączył(a): 8/7/2012, 22:45
Lokalizacja: Krosno Odrzanskie

Następna strona


Powrót do Motorowery do 50 ccm



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości




na gr