Zobacz wątek - Pierwszy motór ? A może by tak prawko najpierw ?Kosztorys ;)
NAS Analytics TAG

Pierwszy motór ? A może by tak prawko najpierw ?Kosztorys ;)

Wszelkie dyskusje o motocyklach onroad.
Milośnikow enduro, crossu, skuterów motorowerów oraz motocykli o pojemności do 125 ccm zapraszamy do działów niżej.
_________

Pierwszy motór ? A może by tak prawko najpierw ?Kosztorys ;)

Postprzez modificator » 1/6/2006, 12:15

Ello :)

Dawno sie nie odzywalem. Ale to dla tego ze bylem zajety ujeżdżaniem kursowego ybr 125. Ja prosze kolegów w sprawie pierwszego motóra jak topic poprzedni. Otóż chciałem sie pochwalić że wczoraj ZDAŁEM ZDAŁEM ZDAŁEM i dostane A prawko w końcu ! A więc przyjdzie czas i na pierwszy motór, ale przedtem krótkie streszczenie "HOW TO" do driving license A w zachodnipomorskiem KOSZALIN. Acha no i tylko chcialem zaznaczyc ze jezdzic "regulaminowo" umiem, mam kat B od 97 i jeszcze mi prawka nia razu nei zabrali :D

A oto statystyki:

Prawo jazdy kategorii A zachodnipomorskie, Koszalin:

Start: 02.09.2005
Ilość podejść do teorii: 1
Ilość podejść do praktyki: 1
Finish: 31.05.2006
Łączny czas: 8 miesięcy *

*-Oczywiście czas jest sztucznie przedłużony o tzw. przerwę zimową, ponieważ pod koniec ciepłego i suchego pażdziernika 2005 dowiedziałem się że warunki pogodowe są ZłE ZłE ZłE i zagarazaja bezpieczenstwa kursantow wiec robiaą przerwe - musialem czekac do kwietnia 2006. Z kolei wiosną wszystkie terminy byly "na zaś" pozjamowane przez STRAŻ GRANICZNĄ która to ma szkółke w Koszalinie a tamci wszyscy robia kat A. No i szczęśliwie dostałem pierwszy termin na początek maja - ale mi nie pasowało - kolejny termin już na 31.05.2006 :D jeee !

Koszty:
Badanie lekarskie: 50zł
Kurs: 800zł
Egzamin: teoria + praktyka 140 zł, kara za "nieobecność" i nowy termin 70zł
Urząd miejski: 71zł wydanie dokumentu + 6,50zł znaczki skarbowe
Razem: 1137,50 zł

Tak więc drodzy Państwo, jeśli chcecie zrobić w końcu wymarzone prawko kategorii A, radze szczerze omijać ZORD Koszalin ze względu na bardzo krotkie terminy egzaminów oraz przesprawiedliwą ocenę egzaminatorów (koleś prezedemną oblał plac po powtórnej próbie ruszania ze wzniesienia ponieważ nie używał obu hamulców ...lol... ).

Pozdrwaiam, życze krótkich terminów realizacji prawka i do zobaczenia na drodze ;]

Karol
modificator
Świeżak

Postprzez Kaja » 1/6/2006, 14:02

GRATULACJE !! :D
nic innego nie pozostało jak życzyć szerokich dróg i tej całej reszty
Kaja
VIP Ścigacz.pl

Re: Pierwszy motór ? A może by tak prawko najpierw ?Kosztory

Postprzez mezdej » 1/6/2006, 16:37

modificator napisał(a): Otóż chciałem sie pochwalić że wczoraj ZDAŁEM ZDAŁEM ZDAŁEM i dostane A prawko w końcu !

nie no gratulacje :) zwlaszcza jak na nowych zasadach ten egzamin :)
wogole za 1 razem to jest cos :wink:
mezdej
VIP Ścigacz.pl

Postprzez Arai » 1/6/2006, 17:25

gratulacje. Ale chyba skoro ujeżdzałes na kursie Ybr 125 to masz kategorie A1 a nie A. Przynajmniej tak mi sie zdaje. Ale jesli sie myle to bez urazy
GPZ 500
Arai
Świeżak

Postprzez Thrillco » 1/6/2006, 18:00

a co z nowymi zasadami..chłopaki wy macie pas ósemki o pół metra szerszy i narzekacie??
brak opisu...
Thrillco
Mieszkaniec forum

Powrót do Motocykle