Zobacz wątek - Kask szczękowy z blendą a do tego mam okulary korekcyjne
NAS Analytics TAG

Kask szczękowy z blendą a do tego mam okulary korekcyjne

Jakie rękawice, kask, gmole?
_________

Kask szczękowy z blendą a do tego mam okulary korekcyjne

Postprzez creatorpl » 6/7/2012, 21:52

Witam,

Szukam kasku szczękowego z blendą. Pierwsze pytanie jakie mi się nasuwa na myśl to czy blenda nie przeszkadza jak nosi się okulary korekcyjne? Będzie trochę dużo tych szyb: szkiełka od okularów, blenda i potem jeszcze szkło szybki od kasku...

Jeżeli ktoś też jest w takiej sytuacji proszę o wyrażenie opinii czy nic tu sobie nie przeszkadza.
Na kask chciałbym przeznaczyć do 800-1000zł Najwyższej półki nie potrzebuje szczególnie, że szybko jeździć nie będę bo motor tylko 125ccm
creatorpl
Świeżak

Postprzez J@zzu » 7/7/2012, 10:18

Polecam co prawda nie szczękę tylko integrala, Shark Vision-R. Wręcz idealny dla "okularników". Posiada blendę i w żadnym wypadku nie przeszkadza w zakładaniu okularów. Blenda sporo odstaje od szkieł (a mam grube bo aż 4 i 4,5).

Cena to około 950-1000 pln.

Obrazek
J@zzu
Świeżak

Postprzez creatorpl » 7/7/2012, 11:12

Sam już nie wiem czy brać integrala czy szczękowy... prawie każdy kto miał szczękowy mówi, że są o wiele bardziej praktyczne i wygodniejsze. Nad tym, że szczęki są głośniejsze nie ubolewam bo i tak 130km/h nigdy nie przekroczę (bo motor nie pozwoli) a zazwyczaj nawet tych 80 nie będę przekraczał.
creatorpl
Świeżak

Postprzez J@zzu » 7/7/2012, 11:21

Jeszcze jeden ważny plus integrala nad szczęką - waga !! Ale co do wygody to jednak szczękowce górą, tym bardziej, że można łatwiej założyć okulary.
J@zzu
Świeżak

Powrót do Akcesoria motocyklowe

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości

na górê