Aprilai rs 125 Pomycy V-max :(((
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Aprilai rs 125 Pomycy V-max :(((
Witam posiadam aprilia rs 125 z roku 2003 mam 8 kompresji na zimnym silniku.
Moj v-max wynosi 110 km/h dalej wchodzi ale z kurki itp. Powiem jeszcze ze jest ona w pełni odblokowana!!!!! modul odblokowany zawór zrobiony na stałe dyfuzor chyba tez bo widac jakies amatorskie spawy.
i ty moje pytanie: dlaczego 110km/h !?? Apka full odblokowana powinna latac 160 + co moze byc powodem takiego v-maxu??
dodam ze mam zebatki 17/40 i bede ja zmienial bo tylnia juz brzytwa.
Za pomoc dziekuje LwG:)
Moj v-max wynosi 110 km/h dalej wchodzi ale z kurki itp. Powiem jeszcze ze jest ona w pełni odblokowana!!!!! modul odblokowany zawór zrobiony na stałe dyfuzor chyba tez bo widac jakies amatorskie spawy.
i ty moje pytanie: dlaczego 110km/h !?? Apka full odblokowana powinna latac 160 + co moze byc powodem takiego v-maxu??
dodam ze mam zebatki 17/40 i bede ja zmienial bo tylnia juz brzytwa.
Za pomoc dziekuje LwG:)
-
klucha12321 - Świeżak
to na ciepłym bedzie 9 + kompresja a na 1 2 3 kreci sie do konca na 4 troche wolniej ale taz wejdzie a na 5 dokreci sie do konca chyba ale nie prubowalem na 6 nawet obroty nie rosnom prawie jak gazu dodaje
(

-
klucha12321 - Świeżak
wydaje mi sie ze odpowiednie czyszczenie i regulacja i powinno byc ok tez tak mialem
wyczysc filtr i gaznik
gaznik bardzo dobrze musi byc wyregulowany
sprawdz zawor wydechowy najlepiej jak go tez wyczyscisz tak aby sie w nim przejrzec.
jaka masz wersje Apki??
jaki masz zawor staly czy na elektromagnes czy regulowany np rave 2?
wyczysc filtr i gaznik
gaznik bardzo dobrze musi byc wyregulowany
sprawdz zawor wydechowy najlepiej jak go tez wyczyscisz tak aby sie w nim przejrzec.
jaka masz wersje Apki??
jaki masz zawor staly czy na elektromagnes czy regulowany np rave 2?
Aprilia Rs/Gs
-
motocyklista188 - Bywalec
Filtr i gaznik czysciłem. Gaznik sam regulowałem i jest swieca blisko koloru kawa z mlekiem moze oddam go do specjalistycznej regulacji ale nie zadze aby zle wyregulwany gaznik blokowal v-max az o 60 km/h. A zawór wydechowy mam stały jest zaslepiony takim jakby klejem czy cos taka uszczelka sylikonowom i nie ogerwe tego widac ze to robil specjalista. Jaka mam wersje to nie wiem wiem ze jest na z 2003r gdzie mozna to zobaczyc ??:)
to moj moto
http://www.facebook.com/media/set/?set=a.248214221952714.57161.100002924133904&type=3 (otwórz link)
juz nie mam tego na kasku
P teraz mam taki zajebisty monster energy
PP
to moj moto
http://www.facebook.com/media/set/?set=a.248214221952714.57161.100002924133904&type=3 (otwórz link)
juz nie mam tego na kasku

-
klucha12321 - Świeżak
wersje sprawdzisz patrzac na ramie gdzies hehe zalezy. Powinno byc napisane na ramie tam przy kierownicy wersje mozesz miec np MP, MPA, FP itd
Aprilia Rs/Gs
-
-
klucha12321 - Świeżak
Tylko moto do rematu powinien miec chociaz problemy z odpaleniem a mi pali da dotyk za kazdym razem.
Rozumiem ze słaba kompresja ma wyływ na osiagi ale nie spadek osiagów az o 60km/h
Rozumiem ze słaba kompresja ma wyływ na osiagi ale nie spadek osiagów az o 60km/h
-
klucha12321 - Świeżak
ja remont robilem jak kompresja mi spadla na 7
a na kompresji 7 jechala mi o 15 mniej 150km/h
takze watpie w to
SF czyli Jest to wersja z katalizatorem.
a jaka masz pewnosc ze jest w pelni odblokowana??
zapomnialem dodac jezeli nie masz jezyczka od zaworu wydechowego to ktos zrobil najgorsza rzecz jaka byla i jest mozliwa!!!
a na kompresji 7 jechala mi o 15 mniej 150km/h
takze watpie w to
SF czyli Jest to wersja z katalizatorem.
a jaka masz pewnosc ze jest w pelni odblokowana??
zapomnialem dodac jezeli nie masz jezyczka od zaworu wydechowego to ktos zrobil najgorsza rzecz jaka byla i jest mozliwa!!!
Aprilia Rs/Gs
-
Aptrzyłem na modól jest odblokowany. Zawór wydechowy hmm mam to cos co sie przykreca do silnika tylko to jest przylkejone dosilnika i nie da sie tego ruszyc a nie wiem czy jest ten jezyczek co jest w silniku. Na wydechu sa jakies amatorskie spawania wiec powinno byc to odblokowane nei wiem co z tyli dyszami w gozniku
about75765.html&highlight=
tutaj napisałes o blokadach i jest tu blokada na tłumiku gdzie ona jest i jak ja sciagnac ??:)
ale nie odbiegajmy tematu co moze sie dziac z mim moto ??
a i jak mialo by wygladac odblokowanie zaworu ??
about75765.html&highlight=
tutaj napisałes o blokadach i jest tu blokada na tłumiku gdzie ona jest i jak ja sciagnac ??:)
ale nie odbiegajmy tematu co moze sie dziac z mim moto ??
a i jak mialo by wygladac odblokowanie zaworu ??
-
klucha12321 - Świeżak
jezeli nie masz pojecia na temat zaworu lepiej tego samemu nie rob lepiej by bylo jakbys jakies fotki dal bylo by mi latwiej bo o tym co piszesz to chyba w kosmosie to bylo robione i napewno nie przez specjaliste.
blokada tlumika wyglada tak ze masz ja w srodku pozapychana i trzeba wywali wszystko co jest w srodku nieraz tez jezt taka rurka zwezajaca wylot zaraz przy cylku ale jak masz ten rocznik to raczej jej nie bedzie
blokada tlumika wyglada tak ze masz ja w srodku pozapychana i trzeba wywali wszystko co jest w srodku nieraz tez jezt taka rurka zwezajaca wylot zaraz przy cylku ale jak masz ten rocznik to raczej jej nie bedzie
Aprilia Rs/Gs
-
kurde nie wiem jak ci wytłumaczyc jak to wyglada zrobie jakies foty to ci podesle a masz jais pomysł dlaczego leci mi tyle ??
-
klucha12321 - Świeżak
mam nawet kilka ale poczekam na zdjecia
jeszcze jedno zrob taki eksperyment:)
Przejedz sie na ssaniu i napisz czy lepiej czy gorzej ok?

jeszcze jedno zrob taki eksperyment:)
Aprilia Rs/Gs
-
ok sprubuje tylko kiedy indziej bo dzisiaj juz u mnie idzie 6 buza
i foty taz zrobie kiedy indziej
ale mozesz teraz podsunac 1 ze swoich pomysłów to sie nad nim zastanowie:)

ale mozesz teraz podsunac 1 ze swoich pomysłów to sie nad nim zastanowie:)
-
klucha12321 - Świeżak
najpierw sie przejedz tak jak napisalem wczesniej
Aprilia Rs/Gs
-
-
klucha12321 - Świeżak
Ze zaleca sie zrobic remont ( Z A L E C A S I E) zrobic a nie ze musisz
jak pisalem wczesniej mi kompresja jak spadla ponizej 7 to dopiero robilem remont a roznica byla taka ze o 15km/h jechala wolniej i troszke slabsza byla na starcie Dziekuje za uwage
jak pisalem wczesniej mi kompresja jak spadla ponizej 7 to dopiero robilem remont a roznica byla taka ze o 15km/h jechala wolniej i troszke slabsza byla na starcie Dziekuje za uwage
Aprilia Rs/Gs
-
Każdy silnik ma inną budowę i każdy z nich przez to ma inne ciśnienie sprężania, jeden przy 7atm, musi się odpychać by w ogóle ruszyć, a inny przy 6atm jeździ mimo trochę słabszej mocy.
Także, żeby wiedzieć co jest warte to ciśnienie w rs125, wystarczy poszukać serwisówki, co nie powinno być problemem gdyż moto jest dobrze znane.
Także, żeby wiedzieć co jest warte to ciśnienie w rs125, wystarczy poszukać serwisówki, co nie powinno być problemem gdyż moto jest dobrze znane.
-
komarcc - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 12 gości