UBEZP. OC?
• Strona 1 z 1
UBEZP. OC?
Siemka
Chcę ubezpieczyć sima na razie bez przerejestrowywania go na siebie tylko jest problem, że OC skończyło się 30.08.2011r.(jest na starego właściciela) a kupiłem go 02.05.2012.
Składka wynosiła 29 zł i teraz pytanie czy wystarczy, że zapłacę jakby za 2 lata 60zł i po sprawie? A może bo czytałem gdzieś na necie jeśli po okresie 12miesięcy nie zapłacono składki to umowa jest jakby zerwana? W tedy bym wykupił nową polisę na siebie. A czy bardzo czepiają się daty kupna? W razie czego można napisać drugą umowę.
Zły dział.
komarcc
Sorki pisałem w pośpiechu
Chcę ubezpieczyć sima na razie bez przerejestrowywania go na siebie tylko jest problem, że OC skończyło się 30.08.2011r.(jest na starego właściciela) a kupiłem go 02.05.2012.
Składka wynosiła 29 zł i teraz pytanie czy wystarczy, że zapłacę jakby za 2 lata 60zł i po sprawie? A może bo czytałem gdzieś na necie jeśli po okresie 12miesięcy nie zapłacono składki to umowa jest jakby zerwana? W tedy bym wykupił nową polisę na siebie. A czy bardzo czepiają się daty kupna? W razie czego można napisać drugą umowę.
Zły dział.
komarcc
Sorki pisałem w pośpiechu
- marek1122
- Świeżak
nic nie musisz opłacać z zaległości za poprzednich właścicieli
z umową do agenta ubezpieczeniowego i na podstawie umowy opłacisz ubezpieczenie
z umową do agenta ubezpieczeniowego i na podstawie umowy opłacisz ubezpieczenie
(...) Jeżeli w CV napiszesz "2012-2014: sommelier - freelancer" to nikt się nie domyśli, że dwa lata chlałeś z rozpaczy po utracie poprzedniej pracy.
-
madcap - Administrator
A nie bd brali pod uwagę tego, że kupiłem go dwa miechy temu?
Byłem dzisiaj u babki w ubezp. i powiedziała żebym przyszedł z dowodem i tym kwitkiem oc,
tylko martwię się żeby nie było nic z tym, że widnieje tam tak odległa data.
I sprawdzałem na stronie UFG czy jest ważne oc i mianowicie na starą tablicę przed zmianą na nową to jest do 30 sierpnia tego roku a na nową to skończyło się 1 maja, dzień przed zakupem?
Byłem dzisiaj u babki w ubezp. i powiedziała żebym przyszedł z dowodem i tym kwitkiem oc,
tylko martwię się żeby nie było nic z tym, że widnieje tam tak odległa data.
I sprawdzałem na stronie UFG czy jest ważne oc i mianowicie na starą tablicę przed zmianą na nową to jest do 30 sierpnia tego roku a na nową to skończyło się 1 maja, dzień przed zakupem?
- marek1122
- Świeżak
ciebie jak napisałem poprzedni właściciele nie interesują, to ich problem
(...) Jeżeli w CV napiszesz "2012-2014: sommelier - freelancer" to nikt się nie domyśli, że dwa lata chlałeś z rozpaczy po utracie poprzedniej pracy.
-
madcap - Administrator
Postaram się wpaść w pnd. do tej babki i zobaczymy co ona powie, a ten typek jak mu napisałem, że mogę jeździć bez przerejestrowania z umową i ważnym oc to napisał abym go nie wk.....ł i mam przerejestrować i h.. pisać to se może.
- marek1122
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość