Zobacz wątek - problem z bashanem 200
NAS Analytics TAG

problem z bashanem 200

Dla fanów czterokołowców
_________

problem z bashanem 200

Postprzez krisu1990 » 26/6/2012, 15:32

koledzy mam problem z bashanem 200 a mianowicie silnik kręci i coś go blokuje raz blokuje a raz nie nie raz odpali i chodzi normalnie a nieraz nie idzie go uruchomić ani z rozrusznika ani z popychu co to może być mi to wygląda ana to jakby był źle zapłon ustawiony ale słyszałem ze w nich sie nie ustawia zapłonu.POMOCY :?:
krisu1990
Świeżak
 
Posty: 3
Dołączył(a): 26/6/2012, 15:21
Lokalizacja: Brzeźnio


Postprzez henio12323 » 26/6/2012, 18:50

nie wiem, skoro blokuje i ciezko odpala równie dobrze mógłby sie wał zatrzeć za duzo niewiadomych żeby cokolwiek wymyslac, oddaj do mechanika jak sie sam nie znasz
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250

Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Avatar użytkownika
henio12323
Moderator
 
Posty: 26032
Dołączył(a): 30/12/2008, 20:49
Lokalizacja: Włodawa / LBN

Postprzez Bostorn » 26/6/2012, 22:21

równie dobrze łożysko któreś blokuje korbę, wał, przytarte jest?

tak czy siak nic na siłę tylko do mechanika
Oleje motocyklowe,samochodowe,smary,chemia, części,naprawy
Avatar użytkownika
Bostorn
Moderator
 
Posty: 5511
Dołączył(a): 12/4/2007, 17:45
Lokalizacja: Henrykowo/Białystok/Lublin

Postprzez Bostorn » 26/6/2012, 22:23

równie dobrze łożysko któreś blokuje korbę, wał, przytarte jest?

tak czy siak nic na siłę tylko do mechanika
Oleje motocyklowe,samochodowe,smary,chemia, części,naprawy
Avatar użytkownika
Bostorn
Moderator
 
Posty: 5511
Dołączył(a): 12/4/2007, 17:45
Lokalizacja: Henrykowo/Białystok/Lublin

Postprzez krisu1990 » 27/6/2012, 11:36

dziś rozebrałem silnik i łożyska na wale ok i na korbie też poustawiałem rozrząd i zawory zaraz kłade w rame i bede patrzał jak coś to bede pisał
krisu1990
Świeżak
 
Posty: 3
Dołączył(a): 26/6/2012, 15:21
Lokalizacja: Brzeźnio

Postprzez krisu1990 » 27/6/2012, 13:50

koledzy pomocy złożyłem silnik i dalej nic odpalił troche pochodził i znowu coś blokuje zapali coś przyblokuje zgaśnie i znowu zapali i przyblokuje i zgaśnie rozrząd ustawiony dobrze zawory też dobrze i co może być przyczyną jak rozebrałem silnik to łożyska ok tłok nie udeża w zawory bo nie ma żadnego śladu

Edytuj posty
Bostorn
krisu1990
Świeżak
 
Posty: 3
Dołączył(a): 26/6/2012, 15:21
Lokalizacja: Brzeźnio

Postprzez henio12323 » 27/6/2012, 20:07

oddaj do mechanika skoro rozebrałes silnik i nic nie zauwazyłes :P to w takim razie słaby mechanior z ciebie. moze sie dekompresator zawiesza ? albo cos w skrzyni ? sprzegle
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250

Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Avatar użytkownika
henio12323
Moderator
 
Posty: 26032
Dołączył(a): 30/12/2008, 20:49
Lokalizacja: Włodawa / LBN

Postprzez kosa1231 » 3/1/2013, 19:54

Ja też miałem problem taki w Quadzie że raz odpalił a później nie chciał , wymieniłem moduł i cewkę i okazało się że nić nie pomogło . Wtedy dałem go do mechanika i okazało się że gdzieś jakieś kabelki się rozłączyły
kosa1231
Świeżak
 
Posty: 87
Dołączył(a): 26/12/2012, 20:27
Lokalizacja: CCH



Powrót do Quady



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości




na gr