Szukam maszyny dla wysokiej osoby :)
• Strona 1 z 1
Szukam maszyny dla wysokiej osoby :)
Witam całe forum (jest to mój pierwszy post świeżo po rejestracji
)
Mam 16 lat i zdecydowałem się iść na A1. A jeżeli już idę, to przyda mi się jakaś 125-tka.
I tutaj pojawia siÄ™ moje pytanie:
Co wybrać? Mam ok. 192 cm wzrostu i po prostu nie wiem, czy nie jestem za wysoki na taki motorower. Myślałem nad Hondą NSR, no ale obawiam się, że wzrost tutaj będzie przeszkodą.
Nie mam określonego budżetu, chciałbym po prostu coś dobrego dla osoby totalnie początkującej i świeżej w tym temacie - oczywiście w cenie jak najbardziej przystępnej.
Mam nadzieję, że znajdę pomoc na tym forum
Pozdrawiam.

Mam 16 lat i zdecydowałem się iść na A1. A jeżeli już idę, to przyda mi się jakaś 125-tka.
I tutaj pojawia siÄ™ moje pytanie:
Co wybrać? Mam ok. 192 cm wzrostu i po prostu nie wiem, czy nie jestem za wysoki na taki motorower. Myślałem nad Hondą NSR, no ale obawiam się, że wzrost tutaj będzie przeszkodą.
Nie mam określonego budżetu, chciałbym po prostu coś dobrego dla osoby totalnie początkującej i świeżej w tym temacie - oczywiście w cenie jak najbardziej przystępnej.
Mam nadzieję, że znajdę pomoc na tym forum

Pozdrawiam.
- Haqu
- Świeżak
Siemanko , ja mam 183 cm i smigam na cbr-ce 125 jeździ mi się elegancko jeżeli chodzi o wygląd podobno wyglądam dobrze z tego co wiem to nsr-ka jest troche większa , więc musiałbyś jechać jakaś i sobie obejrzeć a jeżeli nie nsr-ka to może Varadero ? ;>
- Listus17
- Świeżak
Tylko Varadero + turystyczna szyba. na wszystkim innym będziesz wyglądać jak na rowerku - zwłaszcza na mini ścigaczach.
http://otomoto.pl/honda-varadero-125-M3207533.html
http://otomoto.pl/honda-varadero-125-M3207533.html
otomoto.pl/honda-varadero-xl-125-zadbany-M3378471.html
-
drewnom - Świeżak
Tak właśnie myślałem :/
Ehh, a interesował mnie mały-ścigacz właśnie. No nic. Jak dostanę jeszcze tutaj jakieś propozycje to poszukam jeszcze jakiegoś sklepu (jestem ze Szczecina, więc powinienem coś znaleźć) i zobaczę jakbym wyglądał na różnych maszynach. Bo jak miałbym czekać aż będę mógł prowadzić taką 600 (do 24 roku życia) to normalnie się załamię
Tymbardziej że jestem bardzo chudy. Mam niecałe 70kg albo i może mniej, więc jakąś "dużą" osobą nie jestem.
Ehh, a interesował mnie mały-ścigacz właśnie. No nic. Jak dostanę jeszcze tutaj jakieś propozycje to poszukam jeszcze jakiegoś sklepu (jestem ze Szczecina, więc powinienem coś znaleźć) i zobaczę jakbym wyglądał na różnych maszynach. Bo jak miałbym czekać aż będę mógł prowadzić taką 600 (do 24 roku życia) to normalnie się załamię

Tymbardziej że jestem bardzo chudy. Mam niecałe 70kg albo i może mniej, więc jakąś "dużą" osobą nie jestem.
- Haqu
- Świeżak
Przymierz się do Viaderka. Dobry sprzęt, mocy ma wystarczająco, silniki są niezniszczalne. Sam motocykl wygląda jak poważna "600tka", a i Ty będziesz na tym normalnie wyglądać.
otomoto.pl/honda-varadero-xl-125-zadbany-M3378471.html
-
drewnom - Świeżak
Polecam Yzf 125r. Cena - 7tyś. Nikt nie pozna, że jedziesz na małym.
Jeżeli Cię wyśmieją - cyl. 180 + wydech akcesoryjny i cała banda 2suwów może pomachać z zazdrości.
Jeżeli Cię wyśmieją - cyl. 180 + wydech akcesoryjny i cała banda 2suwów może pomachać z zazdrości.
- kornel_p11
- Świeżak
kornel_p11 napisał(a):Nikt nie pozna, że jedziesz na małym.
Nieee wcale nie pozna, faktycznie -.-
NIE PATRZ NA MINI ŚCIGI W OGÓLE. Nie ważne ile to ma mocy, to jest syf. Na pierwszym motocyklu masz się nauczyć odpowiednich zachowań, manewrów.
A NIE KURWA ZAPIERDALAĆ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Nawet 120km/h które osiągniesz z 4T to już jest za dużo. Powinno być tak jak w Niemczech, że te motocykle klasy 125, mają ograniczenie do 90-100, tak było by bezpieczniej
Ostrzeżenie za wulgaryzmy!
Nie stosuj także nadmiernej ilości wykrzykników, oraz wyłącz caps lock.
komarcc
-
drewnom - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 33 gości