Wskaznik paliwa..Hornet pomocy !
• Strona 1 z 1
Wskaznik paliwa..Hornet pomocy !
Witam mam problem..Mam Horneta z 2002r..bardzo irytyuje mnie ze nie ma w nim wskaznika plaiwa..zadnej rezerwy nic..bardzo nie to wkurza..czy jest jakas mozliwosc zamontowania wskanzika paliwa ? peosze o pomoc..
- Hayabusa55.
- Świeżak
- Hayabusa55.
- Świeżak
jak zobaczyłem nagłówek to nie mogłem się powstrzymać by tu nie zajrzeć z racji iż trochę z hornetem śmigaliśmy i często było zaglądanie go baku
nie możesz patrzeć na liczbę przejechanych km i tankować zostawiając sobie jakiś zapas?

nie możesz patrzeć na liczbę przejechanych km i tankować zostawiając sobie jakiś zapas?
<a href="http://szkolnis.pl">szkolnis.pl</a>
-
Nal - Świeżak
Nal napisał(a): i często było zaglądanie go baku
ale po co zagladac do baku i sprawdac ile zostalo? skoro kazdy motocykl bez wskaznika paliwa ma bardzo prosty ( moze nawet zbyt prosty ? ) mechanizm zeby zapobiec wyjezdzeniu paliwa
kranik w motocyklu ma 3 pozycje(jest opisane w instrukcji)
otwarty (oznaczony ON, FUEL itp)
zamkniety (OFF)
rezerwa (RES)
tankujesz i jezdzisz na ON, do momentu az nie wyjezdzisz paliwa na tym poziomie w zbiorniku, (motocykl slabnie albo zgasnie), wtedy przekrecasz na rezerwe i wiesz ze masz jeszcze ok 5l benzyny zeby dojechac na stacje
po tankowaniu przekrecasz na ON i jedziesz dalej
nie warto jezdzic caly czas na rezerwie bo wtedy ciagnie syfy z dna baku
- regis440
- Świeżak
Wcale nie ciągnie syfu, jak masz syf to będzie ciągło zawsze i wszędzie, a jeżeli jeździ się na ON to istnieje niebezpieczeństwo że zgaśnie nam np. na skrzyżowaniu, więc najlepiej zaglądać i nie ma innej opcji, chyba że jest chociaż kontrolka rezerwy.
- Slusar91
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 6 gości