Pierścienie do Blastera
• Strona 1 z 1
Pierścienie do Blastera
Witam ,
Mam pytanie... Czy ma ktoś jakiś kontakt do sklepu gdzie można kupić same pierścienie tłokowe ??
Zapiekł mi się pierścien na tłoku i musze wymienić. Nie chce pakować się w koszta kupna nowego tłoka ponieważ ten jest w bdb stanie. A może ktoś z was na forum posiada takie pierścienie ??
Tłok : WISECO
nr. 3496B / 573M06675 ( 66,75mm )
Prosiłbym o szybką odpowiedz.
Mam pytanie... Czy ma ktoś jakiś kontakt do sklepu gdzie można kupić same pierścienie tłokowe ??
Zapiekł mi się pierścien na tłoku i musze wymienić. Nie chce pakować się w koszta kupna nowego tłoka ponieważ ten jest w bdb stanie. A może ktoś z was na forum posiada takie pierścienie ??
Tłok : WISECO
nr. 3496B / 573M06675 ( 66,75mm )
Prosiłbym o szybką odpowiedz.
- johnyfive
- Świeżak
sam pierścien z siebie nie mogł się zapiec
jak się zapiekł to z zużycia, starości, katowania
dalej idąc jeżeli od dawna siedział w silniku nie ma już swojego wymiaru, kształtu, to też w 99% nadaje się do wymiany
w jakim stanie jest cylinder?
jak się zapiekł to z zużycia, starości, katowania
dalej idąc jeżeli od dawna siedział w silniku nie ma już swojego wymiaru, kształtu, to też w 99% nadaje się do wymiany
w jakim stanie jest cylinder?
Oleje motocyklowe,samochodowe,smary,chemia, części,naprawy
-
Bostorn - Moderator
pierścień się zapiekł ponieważ używałem oleju Castrol do mieszanki ale niestety skończył mi się i zacząłem używać jakiegoś gówna za przeproszeniem kupionego na orlenie w butelkach 100ml.
zapiekło mi się kawałek w sumie bo jakieś 3cm.
Cylinder jest w super stanie. Jest nabita tuleja która nie jest ani porysowana ani nie ma większej średnicy niż tłok który teraz mam... Także zakładam nowe pierścienie i kompresja powinna wrócić do normy. tłok i cylinder mają taką samą średnice czyli 66,77mm.
Niby tłok powinien mieć 66,75mm. ale takie odchylenia nie są duże.
zapiekło mi się kawałek w sumie bo jakieś 3cm.
Cylinder jest w super stanie. Jest nabita tuleja która nie jest ani porysowana ani nie ma większej średnicy niż tłok który teraz mam... Także zakładam nowe pierścienie i kompresja powinna wrócić do normy. tłok i cylinder mają taką samą średnice czyli 66,77mm.
Niby tłok powinien mieć 66,75mm. ale takie odchylenia nie są duże.
- johnyfive
- Świeżak
szukaj, skoro tłok tej firmy to pytaj producenta bo pierscien musi byc oryginalny. raczej zamiennik np z wossnera czy innej firmy juz nie podejdzie
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
a tłok na tulei nie powinien miec od 6 do 8 setek luzu? zapiekł się zapewne z zatarcia, nie siedzi za ciasno? jeżeli tuleja ma 66.77 to tłok powinien miec srednice 66.71 minimum
-
Bostorn - Moderator
powiem Ci tak... cylinder ma średnice 66,77 wg. suwmiarki , a tłok niby też wychodzi tyle samo ale jak wkładam go do cylindra to jest luz bo wpada do środka i jak biore go na boki to ma luz. Nie wiem ile dokładnie bo nie mam czym tego zmierzyć...
Z tego co się dowiedziałem po wykonaniu kilkudziesięciu telefonów nie dostane pierścieni w Polsce. Są dostępne na zamówienie i ściągane z UK także czas oczekiwania to miesiąc czasu.. ; / jeśli do czwartku nie znajde to bede zmuszony kupić kompletny tłok wossnera z pierscieniami na allegro i tyle.
Z tego co się dowiedziałem po wykonaniu kilkudziesięciu telefonów nie dostane pierścieni w Polsce. Są dostępne na zamówienie i ściągane z UK także czas oczekiwania to miesiąc czasu.. ; / jeśli do czwartku nie znajde to bede zmuszony kupić kompletny tłok wossnera z pierscieniami na allegro i tyle.
- johnyfive
- Świeżak
lepiej oddaj cylek do mierzenia i kup odpowiedni tłok. bo takie dobieranie na pałe to porazka. tak samo jak mierzenia suwmiarka...
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
weź człowieku zawieź do mechanika, niech zmierzy cylinder w środku, musisz zdjąc głowicę dodatkowo, i wtedy dobieraj tłok nowy z luzem od 6 do 8 setek, mieszanka większa bo tuleja się grzeje a takie mierzenie na ślepo to jest gówno nie mierzenie.
jak coÅ› robic to porzÄ…dnie a nie na odpier..
jeżeli oczywiscie chcesz się cieszyc spokojną jazdą a nie częstymi naprawami
jak coÅ› robic to porzÄ…dnie a nie na odpier..
jeżeli oczywiscie chcesz się cieszyc spokojną jazdą a nie częstymi naprawami
-
Bostorn - Moderator
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości