Zakup Honda Hornet 600 czy Kawasaki ZR7
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Zakup Honda Hornet 600 czy Kawasaki ZR7
Witam serdecznie mam pytanie odnosnie tych dwoch motocykli .Dodam ze bedzie to moj pierwszy sprzet dlatego chcialam spytac o rade kogos doswiadczonego .
Moj wzrost to 160 wiec tez trzeba wziasc to pod uwage
Hornet napewno bedzie z tych pierwszych rocznikow kawasaki mam upatrzonego z 2004 r.
Moj wzrost to 160 wiec tez trzeba wziasc to pod uwage

- gabriela
- Świeżak
Biorac pod uwage to, ze ma byc to twoj pierwszy sprzet i ze jestes drobna kobietka, odradzalbym horneta czy zr7. Moze kawasaki er6 ? Ale jesli juz sie upierasz na te 2 sprzety, to hornet moim zdaniem lepszy 

-
Krmtzzz - VIP Åšcigacz.pl
Tez wlasnie jestem blizsza hornetowi
z tego co patrzylam to waga horneta to ok 178 a ZR7 to juz 202 kg nie wiem jak odnosi sie to do rzeczywistosci ale takie dane techniczne wyczytalam ,co do wysokosci siedzenia w przypadku horneta jest to 78 cm a ZR7 to 81,5,dodam jeszcze ze moja waga to 48 kg wiec troche sie obawiam nad utrzymaniem motoru w przypadku przechylenia

- gabriela
- Świeżak
@Krmtzz, hornet lepszy na pierwsze moto od ZR7? Ciekawe dlaczego? Bo szybciej zabije?
@gabriela, hornet to nie jest dobry pomysł na pierwsze moto. On ma silnik z CBR 600 i 100 koni mocy. Raczej trudno Ci to będzie okiełznać, skoro to ma być Twoje pierwsze moto. Na 1 sprzęt poleca się moto typu Kawasaki ER5, Honda CB500 albo Suzuki GS500. Biorąc pod uwagę Twój wzrost, najlepsza byłaby Honda CB500, bo jest z nich najniższa (a i tak raczej nie będziesz mogła dotykać całą stopą podłoża kiedy się zatrzymasz). Zajrzyj na tą stronę (otwórz link). Możesz tam wybrać moto, wpisać wzrost i zaznaczyć opcję, żeby postawić nogi na podłożu
@gabriela, hornet to nie jest dobry pomysł na pierwsze moto. On ma silnik z CBR 600 i 100 koni mocy. Raczej trudno Ci to będzie okiełznać, skoro to ma być Twoje pierwsze moto. Na 1 sprzęt poleca się moto typu Kawasaki ER5, Honda CB500 albo Suzuki GS500. Biorąc pod uwagę Twój wzrost, najlepsza byłaby Honda CB500, bo jest z nich najniższa (a i tak raczej nie będziesz mogła dotykać całą stopą podłoża kiedy się zatrzymasz). Zajrzyj na tą stronę (otwórz link). Możesz tam wybrać moto, wpisać wzrost i zaznaczyć opcję, żeby postawić nogi na podłożu
GSX1400
-
maciejka69 - Stały bywalec
w pełnie zgadzam sie z maciejka69. cb 500 lepiej wpasuje sie w Twoj budżet - bedizesz mogla wiecej np wydac na odzież czy kask, mocy dość , jest bardzo fajnym i trwałym moto. Dolicz ze co kolwiek kupisz w cenie 6k zl to pewnie bedzie wymagać jakiegos wpladu finansowego na serwis.
- stareRadio
- Świeżak
Widze ze kolega z Debicy,ja tez z tych okolic,troche sobie poogladalam cb 500 i powiem ze tez fajny motor,teraz bedzie trzeba wybrac cos konkretnego w dobrym egzemlarzu,dam znac jak cos ostatecznie wybiore
jesli bedziecie miec jeszcze jakies propozycje to smialo pisac,z gory bardzo dziekuje za udzielenie przydatnych informacji

- gabriela
- Świeżak
Jakbyś się zastosowała do formuły z tematu przyklejonego "Jak pytać aby się czegoś dowiedzieć" łatwiej by Ci było doradzić
A masz ciuchy na moto? Te 6k to tylko na sam zakup czy jeszcze na rejestracje i pierwsze wydatki po zakupie?
Z doświadczenia wiem że w tym budżecie nie znajdziesz maszyny jak opisują sprzedawcy "wsiadać i jechać, moto przygotowany na sezon"
Lepiej szukać czegoś do 5 tys i tego tysiaka sobie zostawić na nieprzewidzianą usterkę, bo szkoda będzie jak kupisz coś się zepsuje i nie będzie kasy by to zrobić i moto będzie stało
Możesz szukać jeszcze xj600, GPZ i Ninja250(bardzo dużo dziewczyn na tym zaczyna :] )

A masz ciuchy na moto? Te 6k to tylko na sam zakup czy jeszcze na rejestracje i pierwsze wydatki po zakupie?
Z doświadczenia wiem że w tym budżecie nie znajdziesz maszyny jak opisują sprzedawcy "wsiadać i jechać, moto przygotowany na sezon"
Lepiej szukać czegoś do 5 tys i tego tysiaka sobie zostawić na nieprzewidzianą usterkę, bo szkoda będzie jak kupisz coś się zepsuje i nie będzie kasy by to zrobić i moto będzie stało

Możesz szukać jeszcze xj600, GPZ i Ninja250(bardzo dużo dziewczyn na tym zaczyna :] )
- grucha91
- Świeżak
Maciejka zle zrozumiales moj post, ja odradzilem obydwa na pierwsze moto. Ale skoro sie upiera na te konkretne sprzety to odpowiedzialem na pytanei zawarte w temacie. Na drugi raz czytaj ze zrozumieniem.
-
Krmtzzz - VIP Åšcigacz.pl
będzie 'lepszy', chociaż lepszy to cholernie złe słowo tutaj. hornet jest lżejszy od zr7. i takie stwierdzenie tu jest wystarczające imo. 100konny naked nigdy nie jest 'lepszy' na pierwszy sprzęt. Jeszcze dla kogoś kto waży tyle co klamka sprzęgła ;p
white/blue zipp pro 50
Bo Zabija Nas To Co Kochamy Najbardziej ;(
Bo Zabija Nas To Co Kochamy Najbardziej ;(
- Kaai
- Mieszkaniec forum
Zgadzam sie z maciejka69 hornet ma silnik z CBR'ki wiec na pierwsza zabawke dla drobnej kobitki moze byc zamocny
. Osobiscie gdybym mial kupowac cos slabszego wybralbym Bandita 400 fajny sprzecik, na pierwsze moto idealny
. A wyciaganie pianki z siedzenie to niezbyt dobry pomysl.... Na dluzsza trase bedzie to odczuwalne a nie zawiele to obnizy wysokosc.

- mlody636
- Świeżak
Krmtzzz napisał(a):Maciejka zle zrozumiales moj post, ja odradzilem obydwa na pierwsze moto. Ale skoro sie upiera na te konkretne sprzety to odpowiedzialem na pytanei zawarte w temacie. Na drugi raz czytaj ze zrozumieniem.
kolego, ja czytam ze zrozumieniem. Odpowiadanie komuś na siłę, żeby tylko wybrać jedną z opcji, o której mówił ten ktoś, jest bez sensu. Skoro wiesz, że obie propozycje są do doopy, to napisz, że obie są do doopy, a nie że jedna jest bardziej do doopy od drugiej
GSX1400
-
maciejka69 - Stały bywalec
chlopaki nie ma co sie tutaj doszukiwac,w pytaniu bylo jasno napisane hornet czy zr7 wiec i kolega napisal co z tych dwoch byloby lepsze .Ostatecznie prawdopodobnie zostanie hornet.Jakos osobiscie wole starsza honde od nowszego kawasaki 

- gabriela
- Świeżak
Wiesz co mialam okazje porozmawiac z osoba ktora wlasnie ma horneta i absolutnie nie odradzala,wiadomo ze jest to mocny motor ale wszystko zalezy od reki kierowcy,a ze ze mnie troche taki "harpagan" ze na co nie wsiade to pojade to raczej mocy sie nie obawiam jedyne to to aby go przerobic na troche nizszy motor aby czuc sie pewnie nawet gdy sie przechyli,bo na czubkach palcow to go nie utrzymam...
- gabriela
- Świeżak
dzieki korin
a to juz zauwazylam,a i rowniez to ze widok kobiety na motorze to jest wogole jakis szok dla innych,przejrzalam ostatnio forum i jakis madry sie wypowiadal ze kobieta w samochodzie to jest strach a na motor to wogole abstrakcja.Wg mnie takie opinie sa po prostu smieszne,nie rozumiem ze niby kobieta moze byc gorsza? Wiadomo ze chociazby sporty motorowe sa zdominowane przez mezczyzn ale takie gadanie ze baba za kierownica to strach to kojazy mi sie z totalnym chamstwem i zacofaniem...boszz ile przeciez jest facetow ktorzy lepiej byloby gdyby do auta nie siadali,nie mowiac juz o motocyklu...

- gabriela
- Świeżak
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Powrót do Oceny ofert sprzedaży.
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości