Do czego włożyć silnik diabolini 250cc??
• Strona 1 z 1
Do czego włożyć silnik diabolini 250cc??
Witam mam silnik nowy diabolini 250cc i chciałbym kupić jakieś moto z dobrym zawieszeniem i z silnikiem w opłakanym stanie albo bez i włożyć mój silnik i popylać po polach.
Jakie moto najlepiej kupić do takiego tuningu ?? Nailepiej coś typu cross enduro żeby po polach się dało.Dobra będzie rama od yamahy dt?
Jakie moto najlepiej kupić do takiego tuningu ?? Nailepiej coś typu cross enduro żeby po polach się dało.Dobra będzie rama od yamahy dt?
- piotr6845
- Świeżak
nie bawił bym sie w to, zrobisz padake ;D bo silnik nie wytrzyma długo, a rama z DT 50 bedzie i tak zbyt wytrzymała w stosunku do silnika 

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
bez przesady, taki silniczek ma sporo mocy i po odpowiednim dotarciu spokojnie da rade sobie w terenie i jeśli nie będzie "pechowy" to pare sezonów przelatasz
i do tego niskie spalanie
rama na kołach - obojętnie z czego byle w dobrym stanie, bez jakiś niefachowych spawów, z dobrymi hamulcami. lecz najtańszą opcją jest rama z chińskiego crossa (taka jak pierwotnie była przy tym silniku) przynajmniej nie będzie szkoda jak coś się zepsuje .
doradzcie mu coś fajnego, bo nie każdy chce pakować tysiące złotych na "zabawke" podczas wakacji.

rama na kołach - obojętnie z czego byle w dobrym stanie, bez jakiś niefachowych spawów, z dobrymi hamulcami. lecz najtańszą opcją jest rama z chińskiego crossa (taka jak pierwotnie była przy tym silniku) przynajmniej nie będzie szkoda jak coś się zepsuje .
doradzcie mu coś fajnego, bo nie każdy chce pakować tysiące złotych na "zabawke" podczas wakacji.
- michau_ek
- Świeżak
no tak tylko ze po 2 sezonach przy jezdzie ok.20mth na sezon zaczeły sie problemy ze skrzynia u mnie
sx 200 | chomikuj.pl/godzillaaaa | http://schematy.netai.net
-
kris514 - VIP Åšcigacz.pl
No to jeśli wiesz, że będzie dobrze to czemu pytasz?
Według mnie wszystkie te chińskie g**** są nic niewarte.
Według mnie wszystkie te chińskie g**** są nic niewarte.
EXC 125
- Damianooo1998
- Świeżak
piotr6845 napisał(a):akurat czytałem troszke o tych silnikach i moją dosyć dobre opinie większość osób pisze że wytrzymają 2 ramy zwykłego diabolni
buhahahahaha nawet jednej nie wytrzyma
rób jak chcesz skoro i tak nie słuchasz nikogo
- barek253
- Mieszkaniec forum
seria to seria, dopasuj silnik do ramy od motorynki albo komarka, jawy i będzie dobrze
na ogół nikt nie zajmuje się z nas tutaj takimi czarami i dziwactwami to też nikt konkretnie tobie nie odpowie
na ogół nikt nie zajmuje się z nas tutaj takimi czarami i dziwactwami to też nikt konkretnie tobie nie odpowie
Oleje motocyklowe,samochodowe,smary,chemia, części,naprawy
-
Bostorn - Moderator
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości