Zobacz wątek - Problem ze sprzęgłem?!
NAS Analytics TAG

Problem ze sprzęgłem?!

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

Problem ze sprzęgłem?!

Postprzez pavkox » 31/5/2007, 11:11

Witam wszystkich:)
Mam problem na, który mam nadzieje znajde odpowiedz.Kupiłem Honde Hornet 600-tka.Jest super, ale jedno mnie zastanawia-sprzegło!Przy zapalonym silniku gdy przyciagne sprzeglo słychac tylko mruczenie silnika,ale gdy go zwolnie to słychac delikatne zgrzytanie jakby jakies łozysko w skrzyni biegów<przy kupnie koles mowił ze wszyskie hondy tak maja-czyżby?>.Po drygie przy ostrym ruszeniu nie da sie wrzucic dwójki bez lekkiego zgrzytu zebatki tez w skzryni biegów.Reszta biegow jest OK, dwójka tez ale przy łagonym ruszeniu.Czy to moze
jest skrzynia do roboty?!?!Z góry dziekuje i pozdrawiam :P
pavkox
Świeżak

Postprzez elco » 31/5/2007, 14:08

to normalne, ze motocykl pracuje troche inaczej na sprzegle niz biegu jalowym, ale zeby az zgrzytalo i stukalo - to troche przesada. Obawiam sie, ze cos moze byc nie tak. Moze ktos na forum bedzie w stanie okresilc w czym lezy problem, ale radze przejechac sie gdzies na warsztat i zaczerpnac opinii fachowca i pozniej zdecydowac co dalej.
Honda VFR 800 FI
elco
Moderator

Postprzez ali » 26/6/2007, 09:19

też jestem szczęśliwym posiadaczem Horneciątka i mam dokładnie takie same objawy, ten motyw ze sprzęgłem to podobno normalka poprostu ten typ tak ma a co do szkrzyni biegów to też sie troszkę obawiałem czy czasem nie szykuje sie remont skrzyni ale jak już wcześniej napisałem te typy tak mają przynajmniej tak autoryzowany serwis uważa poprostu 2 trzeba zmieniać przy niskich obrotach i tyle jak sie dowiem czegoś więcej to napisze
ali
Świeżak

Postprzez elco » 26/6/2007, 09:30

no wlasnie ja tez kiedys obstawialem, ze u mnie glosno pracuje kosz sprzeglowy, ale wczoraj bylem u mechanika i potwierdzil ta dosc dziwna teze. We wszystkich Hondach w taki sposob jak opisales halasuja skrzynie biegow i jest to "prawie jak normalne". Nawet ja mam tak w swojej CBR 600 f2. Z pierwszym i drugim biegiem jest podobnie, wiec chyba nie masz sie czym przejmowac.
Honda VFR 800 FI
elco
Moderator

Powrót do Mechanika motocyklowa