Zobacz wątek - Bieg jałowy KLX 650 (problem z rozrusznikiem)

Reklama

NAS Analytics TAG

Bieg jałowy KLX 650 (problem z rozrusznikiem)

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

Bieg jałowy KLX 650 (problem z rozrusznikiem)

Postprzez Dil » 21/6/2012, 01:04

Witam.
Jakiś czas temu pękł mi łańcuch i zakleszczył mi się przy mniejszej zębatce. Po wymianie napędu okazało się że nie świeci mi się lampka od jałowego biegu, do tego wszystkiego rozrusznik nie chce mi nawet zakręcić. Jutro będę starał się go odpalić z popychu ale czy ktoś ma pomysł co mogło się rozwalić? Jakieś urwane kable (fakt nie zaglądałem czy są całe ale też nie widziałem żeby były wyrwane), rozwalony czujnik?
Dodać mogę jeszcze że elektryka (prócz wyżej opisanego problemu) jest ok
Dil
Świeżak
 
Posty: 42
Dołączył(a): 26/10/2008, 14:31


Postprzez henio12323 » 21/6/2012, 08:05

tak zazwyczaj w tych rejonach jest przewód, i chyba zazwyczaj jest on koloru zielonego. wychodzi z całej instalacji idącej do zapłonu, i w okolicach przedniej zębatki wchodzi czujnik, który jest sterowany bębnem zmiany biegów. ( ma bęben wybrzuszenie które styka czujnik ) zapewne urwał ci sie przewód, albo cały czujnik, a pewnie masz tak zrobione, ze żeby zakręcic musisz wbic luz / nie na biegu.
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250

Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Avatar użytkownika
henio12323
Moderator
 
Posty: 26032
Dołączył(a): 30/12/2008, 20:49
Lokalizacja: Włodawa / LBN

Postprzez Dil » 21/6/2012, 15:21

Przewód się urwał.
Dzięki za pomoc
Dil
Świeżak
 
Posty: 42
Dołączył(a): 26/10/2008, 14:31



Powrót do Mechanika motocyklowa



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość




na gr