Zobacz wątek - Problem z Malaguti Drakon NKD 50
NAS Analytics TAG

Problem z Malaguti Drakon NKD 50

i inne małe pojemności
_________

Problem z Malaguti Drakon NKD 50

Postprzez poohx321 » 19/6/2012, 18:29

Cześć słuchajcie mam problem ze swoja pierdziawką problem polega na tym ze od wolnych obrotów czyli 1200 RPM do średnich 5000RPM ma strasznego muła a na wysokich obrotach przy full odkreconej manetce odcnina i robi taki BUUUUUU i znow lekko wchodzi i znow to samo, strasznie dymi (biały dym). Gaźnik wyczyszczony o dziwo jak zapalilem po czyszczeniu gaźnika przez chwile chodzil normalnie czyli chodził super 1200 RPM do 10000 RPM bez żadnych problemów a pózniej jakby coś zassał i znów taki muł.

Malka ma sportowy tłumik Leo Vince V6 filtr stożkowy i dysze 102 nie ja zakładałem była już taka jak ją sprowadziłem.PROSZĘ O POMOC :!: :!: :!:
poohx321
Świeżak
 
Posty: 3
Dołączył(a): 19/6/2012, 18:15
Lokalizacja: Pępice


Postprzez henio12323 » 20/6/2012, 09:58

a ubywa wody z chłodnicy ? jak wali dymem białym to moze zasysa płyn ? ja bym wszystko wypucował airboxa, filtr, gaxnik porządnie najlepiej w ultradzwiękach. zmienił swiece i sprawdził ten płyn czy nie ucieka. i ma działac ;P
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250

Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Avatar użytkownika
henio12323
Moderator
 
Posty: 26032
Dołączył(a): 30/12/2008, 20:49
Lokalizacja: Włodawa / LBN

Postprzez poohx321 » 20/6/2012, 12:12

Płynu nie ubywa cały czas jest taka sama ilość a gaźnik był czyszczony 3 razy wiec to tez odpada swieca nówka wiec to tez odpada

po przeczyszczeniu gaźnika, membrany i przedmuchaniu paliwa na wale odzyskał moc na 5 sek i znowu coś zassał i muł...Ma ktos jeszcze jakieś pomysly bo już opadły mi ręce



Proszę edytować posty!
komarcc
Ostatnio edytowano 21/6/2012, 15:49 przez poohx321, łącznie edytowano 2 razy
poohx321
Świeżak
 
Posty: 3
Dołączył(a): 19/6/2012, 18:15
Lokalizacja: Pępice

Postprzez henio12323 » 20/6/2012, 22:25

moze kranik zapchany i nie podaje paliwa ?
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250

Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Avatar użytkownika
henio12323
Moderator
 
Posty: 26032
Dołączył(a): 30/12/2008, 20:49
Lokalizacja: Włodawa / LBN

Postprzez poohx321 » 21/6/2012, 15:49

Kranik wyczyszczony ale problem nadal jest

A może to być spowodowane przez pierścienie bo mam słabą kompresje ?

Problem rozwiązany temat można zamknąć okazało się ze pierścienie były zużyte i na srednich obrotach ciśnienie uciekało teraz pierdziawka śmiga aż się moja dusza raduje :):):)

Ostrzeżenie za brak edycji.
komarcc
poohx321
Świeżak
 
Posty: 3
Dołączył(a): 19/6/2012, 18:15
Lokalizacja: Pępice



Powrót do Motorowery do 50 ccm



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości




na gr