Problemy z regulacją gaźnika
• Strona 1 z 1
Problemy z regulacją gaźnika
Witajcie!
Otóź mam problem dotyczący regulacji gaźnika. Sprawa przedstawia się tak. Skuter został przerobiony z 50 na 80 (to wszystko działa jak należy) ale problem jest z gaźnikiem, niechce się dać wyregulować (niema problemów z linką gazu etc.) to zostało sprawdzone tzn. odpiete od gaźnika i sam gaźnik był regulowany. Nie działa w ogóle na regulacje. Jak ustawiam na 200 obrotów chodzi ale jak przegazuje to albo obroty rosną, lub spadają i skuter gaśnie. Macie jakieś pomysły czym to może być powodowane? Może lewe powietrze lub uszkodzony gaźnik. Proszę o pomoc:)
Skuter - Kingway Koyot
Dzięki!
Otóź mam problem dotyczący regulacji gaźnika. Sprawa przedstawia się tak. Skuter został przerobiony z 50 na 80 (to wszystko działa jak należy) ale problem jest z gaźnikiem, niechce się dać wyregulować (niema problemów z linką gazu etc.) to zostało sprawdzone tzn. odpiete od gaźnika i sam gaźnik był regulowany. Nie działa w ogóle na regulacje. Jak ustawiam na 200 obrotów chodzi ale jak przegazuje to albo obroty rosną, lub spadają i skuter gaśnie. Macie jakieś pomysły czym to może być powodowane? Może lewe powietrze lub uszkodzony gaźnik. Proszę o pomoc:)
Skuter - Kingway Koyot
Dzięki!
- reco13
- Świeżak
200 obrotów? Chyba 2.000tys. Jeśli dobrze zrozumiałem to jeśli ustawisz np. 2.500 obrotów to skuter chodzi, ale obroty falują? Jeśli tak to szukaj lewego powietrza, sprawdź oringi (pierwszy w podkładce pod gaźnikiem, drugi w króćcu dociska podkładkę), ta gruba czarna podkładka nie może być pęknięta, co często się zdarza, przez zbyt mocne dokręcanie króćca gaźnika do silnika, następnie sprawdź połączenie gaźnik-filtr oraz puszkę filtra (musi być szczelna), na koniec sprawdź też membranę w gaźniku, jeśli wszystko zrobisz dobrze to z regulacją większych problemów być nie powinno, przed regulacją wypierz bądź wymień filtr powietrza.
-
komarcc - VIP Åšcigacz.pl
tnts napisał(a):jakiej wielkości masz dysze główną i czy przypadkiem nie wpadłeś na pomysł grzebania w niej "drutem"
Nie grzebałem:D
Problem rozwązany! Stary gaźnik był pęknięty. Nie wiem jak to sie mogło stać... Może jakaś wada ukryta była. Teraz wszystkiego można się spodziewać.
Dziękuje wszystkim za pomoc!!!
- reco13
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości