2 w 1: pytanko o immobilizer i rozgrzewanie opony
• Strona 1 z 1
2 w 1: pytanko o immobilizer i rozgrzewanie opony
Mam takie 2 pytanka, pierwsze, czy +-700m wystarczy do jako takiego rozgrzania opony? Czy wezykowanie wogole cos pomaga? Jak wychodze z pracy, wlasnie tyle mam do idealnego zakretu i sami wiecie jak bardzo takie cos kusi
No i jeszcze pytanie co do immobilizera, troche głupie ale czy mokry kluczyk moze cos zepsuc? Nie wiem jak to działa ale wyobrażam sobie że jak wsadzam kluczyk do stacyjki to prad przez niego idzie i aktywuje immo, no i czy jak zamocze kluczyk i np woda sie jakos dostanie do plastikowej czesci to czy moze sie cos uszkodzic?

No i jeszcze pytanie co do immobilizera, troche głupie ale czy mokry kluczyk moze cos zepsuc? Nie wiem jak to działa ale wyobrażam sobie że jak wsadzam kluczyk do stacyjki to prad przez niego idzie i aktywuje immo, no i czy jak zamocze kluczyk i np woda sie jakos dostanie do plastikowej czesci to czy moze sie cos uszkodzic?
-
Cross88 - Świeżak
700 m to nic. Wezykowanie pomaga, zeby rozgrzac opone kilkanascie km trzeba zrobic i nikt nie powie Ci ile bo to zalezy od wielu czynnikow. Jaka temp zewnetrzna, temp nawierzchni, rodzaj opony i sposob w jaki ja rozgrzewasz. 700 metrow to wjezdzasz w zakret na zimnej oponie wiec uwazaj.
Mokry klucz nie ma wplywu na immobiliser. W plastykowej czesci kluczyka jest taki malutki element a w okolicy stacyjki czujnik.
edit: cycu mnie uprzedzil- chyba faktycznie gadam za duzo
Mokry klucz nie ma wplywu na immobiliser. W plastykowej czesci kluczyka jest taki malutki element a w okolicy stacyjki czujnik.
edit: cycu mnie uprzedzil- chyba faktycznie gadam za duzo

Ostatnio edytowano 19/6/2012, 08:45 przez mirekm71, łącznie edytowano 2 razy
-
mirekm71 - VIP Ścigacz.pl
700m to trochę mało
przedniej możesz nie dogrzać i bedzie uslizg i dupa
Próbuj węzykowania i szybkie przyspieszanie plus ostre heble
Węzykowanie rogrzewa opone po bokach a przyspieszanie i hamowanie po środku, ale działaja duże siły tarcia, więc można szybciej tak zagrzać opony
Co do immobilisera to działa on na zasadzie indukcji, jest szczelny więc nic nie powinno się dziać, no chyba, że nagminnie bedzie mokry kluczyk wkładał to możliwe, że zardzewieje cos tam.
edit: a Wy obaj mnie uprzedziliscie ;P a tylko chwilkę przez tel gadałem

Próbuj węzykowania i szybkie przyspieszanie plus ostre heble

Co do immobilisera to działa on na zasadzie indukcji, jest szczelny więc nic nie powinno się dziać, no chyba, że nagminnie bedzie mokry kluczyk wkładał to możliwe, że zardzewieje cos tam.
edit: a Wy obaj mnie uprzedziliscie ;P a tylko chwilkę przez tel gadałem

-
ferro - Świeżak
deejayslonio napisał(a):Jakiś czas temu był artykuł o dogrzewaniu opon w Motocyklu - wniosek taki, że wężykowanie niewiele daje jeżeli chodzi o dogrzewanie opony (nawet boków).
Opona potrzebuje czasu i wpływ na dogrzanie ma wiele czynników, które wymienione zostały już powyżej ale jazda po prostej nagrzewa całą oponę - nie tylko środek.
chyba w motormanii to bylo.
ze wężykowanie newiele daje, na odcinku 700m moze zrobisz 1st temeratury.
Jak pisali wyżej:hamowanie
- stareRadio
- Świeżak
Macie może gdzieś ten artykuł w dowolnej formie?
I tak jak wyżej, ogień, hebel, ogień, hebel, ogień, hebel, ogień, hebel i jak masz miękką gumę to temperatura zmieni się znacząco.
Zxer, przedniej gumy nie przypalisz
I tak jak wyżej, ogień, hebel, ogień, hebel, ogień, hebel, ogień, hebel i jak masz miękką gumę to temperatura zmieni się znacząco.
Zxer, przedniej gumy nie przypalisz

-
Vergon - VIP Ścigacz.pl
• Strona 1 z 1