Składanie Peugeota Elystar'a, pierwsze schody
• Strona 1 z 1
Składanie Peugeota Elystar'a, pierwsze schody
Witam wszystkich przeglądających mój temat.
Posiadam skuter Peugeot Elystar, chce doprowadzić go do stanu salonowego, w związku z czym poodkręcałem co się dało, doprowadzam właśnie plastiki do należytego wyglądu.
Wymieniłem uszkodzony przekaźnik rozrusznika, ale niestety rozrusznik nie chce kręcić. Po naciśnięciu hamulca usiłuję "zakręcić" i nic się nie dzieje, przekaźnik wydaje przy każdej próbie pusty dźwięk coś jakby stukanie. Nie gaśnie również czerwona lampka z symbolem kłódki.
Dodam, że z kopnika skuter też nie odpala, ale tym zajmę się poźniej.
Będę wdzięczny za pomoc
pozdrawiam
Posiadam skuter Peugeot Elystar, chce doprowadzić go do stanu salonowego, w związku z czym poodkręcałem co się dało, doprowadzam właśnie plastiki do należytego wyglądu.
Wymieniłem uszkodzony przekaźnik rozrusznika, ale niestety rozrusznik nie chce kręcić. Po naciśnięciu hamulca usiłuję "zakręcić" i nic się nie dzieje, przekaźnik wydaje przy każdej próbie pusty dźwięk coś jakby stukanie. Nie gaśnie również czerwona lampka z symbolem kłódki.
Dodam, że z kopnika skuter też nie odpala, ale tym zajmę się poźniej.
Będę wdzięczny za pomoc
pozdrawiam
- lukasscigacz
- Świeżak
no i co mamy ? zgadywać co moze padło ? moze rozrusznik całkiem jest padniety ;P moze kabel gdzies nie masuje. moze cos sie zblokowało w silniku ?
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Wiesz co mój kumpel miał to samo może szczotki ci się zjeb....
Proszę nie używać wulgarnych słów!
Następnym razem będzie ostrzeżenie.
komarcc
Proszę nie używać wulgarnych słów!
Następnym razem będzie ostrzeżenie.
komarcc
- Słodki-Skc
- Świeżak
Wygląda na to że przyczyną moich problemów może być immobilizer (swoją drogą nie spotkałem się z tym urządzeniem w skuterze) musiałem dorobić kluczyk, działa mi cała elektryka tj kierunki, światła itp ale nie daje iskry, rozrusznik się nie kręci. Nie posiadam kluczyka tzw mastera, i nie wiem jak mam rozwiązać ten problem 

- lukasscigacz
- Świeżak
wiesz może jak mogę to zrobić? słyszałem, że to raczej niewykonalne ewentualnie kosmicznie drogie 

- lukasscigacz
- Świeżak
immo z tego co sie orientuje to dodatkowe odciecie zapłonu które jest w pewien sposób sterowane np kodowanym kluczykiem, przez co styki sie zwieraja obwód sie zamyka itp... ( nie wiem dokładnie na jakiej zasadzie działa ale teoria jest taka ) wystarczy że wywalisz cały układ i zmostkujesz przewody obchodząc immo
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 56 gości