Honda CBR F1 z 87r
• Strona 1 z 1
Honda CBR F1 z 87r
Witam!
Mam możliwość kupienia takiego motocykla za niewielkie pieniądze, niestety ale jest uszkodzony.
Uszkodzona jest uszczelka pod głowicą z tego co ten gość mówił to motocyklem nie jeździł dużo, i poziom płynu chłodniczego się nie zmienił nic nie ubyło i nic nie przybyło.
Teraz jak zajechałem do niego to próbowałem go odpalić lecz nie udało mi się tego zrobić po przekręceniu kluczyka i kliknięciu start zero jakiej kolwiek reakcji.
Czym to może być spowodowane?
Akumulator kupił przy mnie nowy i zamontował go do motocykla.Światła i kontrolki wszystkie działają.
I mam jeszcze jedno takie pytanie czy jest możliwość naprawy tego motocykla w domowych warunkach?? Czy trzeba go wieźć na lawecie do specjalisty??
Mam możliwość kupienia takiego motocykla za niewielkie pieniądze, niestety ale jest uszkodzony.
Uszkodzona jest uszczelka pod głowicą z tego co ten gość mówił to motocyklem nie jeździł dużo, i poziom płynu chłodniczego się nie zmienił nic nie ubyło i nic nie przybyło.
Teraz jak zajechałem do niego to próbowałem go odpalić lecz nie udało mi się tego zrobić po przekręceniu kluczyka i kliknięciu start zero jakiej kolwiek reakcji.
Czym to może być spowodowane?
Akumulator kupił przy mnie nowy i zamontował go do motocykla.Światła i kontrolki wszystkie działają.
I mam jeszcze jedno takie pytanie czy jest możliwość naprawy tego motocykla w domowych warunkach?? Czy trzeba go wieźć na lawecie do specjalisty??
- Karolek517541
- Świeżak
rozrusznik moze szczotki sa zawieszone moze jakis przekaznik na pych mogles go probowac jak masz jakies pojecie o mechanice to uszczelke i rozrusznik zrobisz w domowych warunkach, jak nie wiesz jak sie za to zabrac to sama wymiana uszczelki u mechanika to az nie taki duzy koszt
-
sonycbr77 - Bywalec
Mam pojecie o mechanice bo zrobiłem dwie rekonstrukcje wsek 125
A czy np uszkodzony przycisk startera może być winą tego, że moto nie chce gadać?
A jakby zastąpić go np dwoma kablami prądem a dotykając do masy włączać ten rozrusznik...
A czy np uszkodzony przycisk startera może być winą tego, że moto nie chce gadać?
A jakby zastąpić go np dwoma kablami prądem a dotykając do masy włączać ten rozrusznik...
- Karolek517541
- Świeżak
A mam takie pytanie gdzie można kupić taki włącznik?
Chodzi mi o jakiś dobry sklep z częściami do tego motorka
Sklep internetowy oczywiście :p
Chodzi mi o jakiś dobry sklep z częściami do tego motorka

Sklep internetowy oczywiście :p
- Karolek517541
- Świeżak
sprawdz miernikiem albo chociaz zarowka czy dochodzi prad do rozrusznika wciskajac przycisk po co chcesz kupowac w ciemno, kupisz i okaze sie ze nadal nie kreci rozkrec tez ten starter i zobacz czy tam jest prad, mozesz na krotko kablami prosto z aku sprawdzic rozrusznik tylko kable musza byc w miare grube
-
sonycbr77 - Bywalec
Problem rozwiÄ…zany moto odpala
wszystko śmiga jak trzeba... Powodem był oderwany kabelek od masy.
Mam jeszcze takie jedno pytanko otóż dziś przejechałem się tym motocyklem i nie jestem pewny czy takie objawy może mieć wydmuchana uszczelka pod głowicą otóż jak moto się nagrzeje to ma strasznie duże obroty sięgąjce 6 tys na biegu jałowym... Może to wina źle wyregulowanych gaźników??
Co mi podpowiecie??

Mam jeszcze takie jedno pytanko otóż dziś przejechałem się tym motocyklem i nie jestem pewny czy takie objawy może mieć wydmuchana uszczelka pod głowicą otóż jak moto się nagrzeje to ma strasznie duże obroty sięgąjce 6 tys na biegu jałowym... Może to wina źle wyregulowanych gaźników??
Co mi podpowiecie??
- Karolek517541
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości