Pierwsze enduro do 8000.
• Strona 1 z 1
Pierwsze enduro do 8000.
Witam planuję kupić w wakacje swój pierwszy mocniejszy motocykl.
-Mam jakieś 5 lat doświadczenia na małych pojemnościach (głównie 50-tki).
-Mam 18 lat, ważę prawie 90 kg, oraz wzrost 180 cm.
-Motocykl chciałbym używać do jazdy po lesie od czasu do czasu na mały tor crossowy w pobliżu , oraz czasem może dojechać do szkoły, czy gdzieś po mieście. Myślę, że 70% teren, 30% miasto, więc musi mieć homologację, najlepiej na 2 osoby.
-Nie wiem ile km w sezonie chciałbym przelatać, ale możliwie jak najwięcej
-Mam na ten cel przeznaczone 10 000, a odejmujÄ…c wydatki na ubrania, zostanie jakieÅ› 7-8 tys na sam motocykl
-Koszty eksploatacji chciałbym aby były możliwie jak najmniejsze.
Zastanawiałem się nad Suzuki DR 350, oraz Yamahą XT 350. Raczej jednak skłaniałbym sie w stronę Yamahy. Który lepiej wybrać? A może jakieś inne propozycje?
-Mam jakieś 5 lat doświadczenia na małych pojemnościach (głównie 50-tki).
-Mam 18 lat, ważę prawie 90 kg, oraz wzrost 180 cm.
-Motocykl chciałbym używać do jazdy po lesie od czasu do czasu na mały tor crossowy w pobliżu , oraz czasem może dojechać do szkoły, czy gdzieś po mieście. Myślę, że 70% teren, 30% miasto, więc musi mieć homologację, najlepiej na 2 osoby.
-Nie wiem ile km w sezonie chciałbym przelatać, ale możliwie jak najwięcej

-Mam na ten cel przeznaczone 10 000, a odejmujÄ…c wydatki na ubrania, zostanie jakieÅ› 7-8 tys na sam motocykl
-Koszty eksploatacji chciałbym aby były możliwie jak najmniejsze.
Zastanawiałem się nad Suzuki DR 350, oraz Yamahą XT 350. Raczej jednak skłaniałbym sie w stronę Yamahy. Który lepiej wybrać? A może jakieś inne propozycje?
- sqbaniec13
- Świeżak
Suzuki drz 400 kawasaki klx 300 dr'ek 350 tez spoko ale na tor niewyjedziesz tym :/ a Drz spokojnie i ma sporo mocy
za 8/9tysiecy kupisz przyzwoita sztuke.

- Fantas3k
- Bywalec
skoro 70% teren, to czemu soft enduro ? Ile sezonowo mógłbyś poświęcić ? Generalnie, można poszukać jakiejś husqvarny wr 125, lub ktm'a exc 200. Do tego można dokupić podnóżki pasażera, a fun o wiele większy.
Czarny 300cc 2T.
-
Duriv - Bywalec
@Duriv ile czego sezonowo mógłbym poświęcić? Podoba mi się ta husqvarna, ale chyba w wersji 250, oraz drz.Exc i klx chyba są nierejestrowalne.
- sqbaniec13
- Świeżak
są z możliwością rejestracji. Jak to ile...
Ile pieniędzy na serwis. Bo husqvarna, czy KTM wymagają częstego serwisu. A KLX to soft enduro ;p Ale na początek się zda
KLX 300, po sezonie-dwóch będziesz wiedział czy chcesz bardziej pod sport, czy lajt.

Czarny 300cc 2T.
-
Duriv - Bywalec
w husqe wr i kata wydajesz w sezonie okolo 1,5/2 tysiace przy czestym smiganiu bo co 70mth wymienia sie tloczek i o wiele bardziej trzeba dbac o motocykl. a w suzuki drz tylko olej co sezon 

- Fantas3k
- Bywalec
2 tysiące na sezon do dla mnie zdecydowanie za dużo. Wydaje mi się że drz jest niczego sobie
Ale proszę również o inne pomysły 

- sqbaniec13
- Świeżak
Myślę że te motocykle są fajne. Najbardziej chyba byłbym zainteresowany kupnem LC4. Powiedz mi jakbyś mógł jak jest z jego eksploatacją, oraz czy nie muszę w komplecie trumny kupować 

- sqbaniec13
- Świeżak
A niezauwazyliscie ze to jego 1 motocykl enduro lc4 na poczatek moze go niezle sponiewierac zreszta tak samo jak drz i inne 300+ na twoim miejscu bralbym drz i ostroznie nim jezdzil
- Fantas3k
- Bywalec
No to w takim razie załóżmy że drz. Jak z jego awaryjnością? i nie jestem pewny czy da się go na 2 osoby zarejestrować, bo na wszystkich aukcjach jest albo w ogóle nie rejestrowany albo na 1 osobę, a na tym mi dosyć mocno zależy. I na co trzeba uważać przy kupnie?
- sqbaniec13
- Świeżak
Byly juz setki tematow na co patrzec przy kupnie zobacz najlepiej niech jedzie z toba osoba ktora sie zna a na 2 osoby ze nie jest zarejstrowany to nie problem dokupisz podnozki i smigasz malo kto patrzy na ile osob to jest zarejstrowane i to endurak i malo kto smiga w terenie w 2 chyba nikt 

- Fantas3k
- Bywalec
- sqbaniec13
- Świeżak
jak dla mnie DRZ 400 było by idealnym strzałem, DRZ to po prostu nowsza DRka 350tka, ma nowszy lepszy silnik, lepszą rame zawieszenie heble - wszystko lepsze w stosunku do DR
do 10 tysi znajdziesz juz jakies niezłe moto do jazdy. no i masz zarejestrowane fabrycznie ma podnózki wiec nie ma problemów na 2 osoby.

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Witam ponownie
Przepraszam za wznawianie tematu, ale nie chciałbym zaśmiecać forum nie potrzebnymi tematami.
Wracając do poruszanej wcześniej sprawy. Zdecydowałem że będzie to DR-Z 400. I znalazłem ogłoszenie w internecie i chciałbym się poradzić Was czy warto w ogóle się nim interesować. Wiem że po zdjęciach i opisie nie wiadomo co to tak na prawdę jest. Ale czy Wy na moim miejscu jechalibyście 300 km aby go obejrzeć?
Przepraszam za wznawianie tematu, ale nie chciałbym zaśmiecać forum nie potrzebnymi tematami.
Wracając do poruszanej wcześniej sprawy. Zdecydowałem że będzie to DR-Z 400. I znalazłem ogłoszenie w internecie i chciałbym się poradzić Was czy warto w ogóle się nim interesować. Wiem że po zdjęciach i opisie nie wiadomo co to tak na prawdę jest. Ale czy Wy na moim miejscu jechalibyście 300 km aby go obejrzeć?
- Kod: Zaznacz cały
http://otomoto.pl/suzuki-dr-z-400-M3227331.html
- sqbaniec13
- Świeżak
- Fantas3k
- Bywalec
poszukaj kogos np na forum kto jest z tych rejonów i niech podjedzie i oceni ;P dasz mu potem na flaszke - zawsze to jedziesz prawie na pewniaka. bo tak jak słusznie zauwazyłęś z fotek duzo nie wyczaisz, to nie scigacz że widac kazdą historie na plastikach czy ramie po fotkach. tutaj sprzet lezał na pewno setki razy. a ty płacisz za stan techniczny którego nie widac.
chyba że gosc porobił by fotki rozebranego silnika

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1
Powrót do Oceny ofert sprzedaży.
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość