A1
• Strona 1 z 1
A1
Witam ,
mam pewien dylemat , mianowicie mam ukończone 16 lat i poważnie myślę nad rozpoczęciem kursu A1 niestety obecnie na rynku nie ma zbyt wiele motocykli o poj. do 125cm3 które odpowiadały by mi swoją ceną i praktycznością . Zacząłem myśleć o kupnie Mz etz 150cm3 , zaznaczam że ma ona ok 12-13 km więc tyle ile mogą mieć motory na kat A1
I tu nasuwa się moje pytanie czy uda się taki motocykl zarejestrować na A1 i jeździć nim legalnie a jeśli nie to co mi grozi w przypadku kontroli ? Z góry dziękuję za odpowiedź .
mam pewien dylemat , mianowicie mam ukończone 16 lat i poważnie myślę nad rozpoczęciem kursu A1 niestety obecnie na rynku nie ma zbyt wiele motocykli o poj. do 125cm3 które odpowiadały by mi swoją ceną i praktycznością . Zacząłem myśleć o kupnie Mz etz 150cm3 , zaznaczam że ma ona ok 12-13 km więc tyle ile mogą mieć motory na kat A1

-
AirSoftowiec - Świeżak
ma 16 lat więc nie mówimy o postępowaniu uproszczonym związanym z nałożeniem grzywny - nie podlega pod postępowanie mandtowe - te jest od 17 roku życia
stosownie do tego albo skończy się na pouczeniu albo na skierowaniu sprawy do sądu rodzinnego
stosownie do tego albo skończy się na pouczeniu albo na skierowaniu sprawy do sądu rodzinnego
(...) Jeżeli w CV napiszesz "2012-2014: sommelier - freelancer" to nikt się nie domyśli, że dwa lata chlałeś z rozpaczy po utracie poprzedniej pracy.
-
madcap - Administrator
• Strona 1 z 1