Zobacz wątek - Aprilia RS 125 Awarja...

Reklama

NAS Analytics TAG

Aprilia RS 125 Awarja...

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

Aprilia RS 125 Awarja...

Postprzez Spokey » 9/6/2012, 12:36

Cześć.
Mam pare problemów z moją Aprilią.A mianowicie:
1.Czasem manetka gazu mi nie odbija, dopiero po paru przekrętach załapuje, jaki moze byc problem?
2.Ostatnio wymieniałem szczotki w rozruszniku, gdy sprawdzałem na samym akumulatorze to ładnie działał, dziś zamontowałem go do mototu i nie chce odpalić;/ Dopeiro na popych a jak go normalnie odpalam w przekaźniku słychać te cykanie, jaka może być przyczyna?
3.Wajcha od biegów ( Nie wiem jak to nazwać^^) jest taka luźna że lata trochę, powinan być taka stabilna czy nie ?
4.Chciałbym żeby przy puszczaniu sprzęgła ruszał dopiero gdzieś tak w połowie, bo narazie mam praktycznie na początku, jak to ustawić?
Spokey
Świeżak
 
Posty: 29
Dołączył(a): 9/6/2012, 12:12


Postprzez henio12323 » 9/6/2012, 17:57

1) duzo moze byc przyczyn ale głownie chodzi o syf. rozbierz mocowanie rolgazu wyczysc nasmaruj, wyczysc kierownice. zobacz czy ciezarek kierownicy o ile taki masz, nie blokuje rolgazu. warto od razu nasmarowac linke.

2) moze masz za słaby akumulator, nawet padniety bedzie kręcił samym rozrusznikiem. ale do "przełamania" silnika musi byc znacznie wiekszy prąd rozruchowy

3) powinna byc nieruchomo osadzona na wieloklinie. jak lata spróbuj dokręcic jak to nic nie da lepiej wymienic.

4) masz regulacje na lince poluzuj nieco
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250

Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Avatar użytkownika
henio12323
Moderator
 
Posty: 26032
Dołączył(a): 30/12/2008, 20:49
Lokalizacja: Włodawa / LBN

Postprzez Spokey » 10/6/2012, 11:57

Akumulator jest nowy w środę zamontowany, on wgl silnika nie uruchamia tylko pyka tam w przekaźniku ;/
Spokey
Świeżak
 
Posty: 29
Dołączył(a): 9/6/2012, 12:12



Powrót do Mechanika motocyklowa



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości




na gr