[Aktualności] Taryfikator mandatów - od jutra zmiany
• Strona 2 z 2 • 1, 2
"Ciągnięcie osób za samochodem na nartach, sankach lub wrotkach" - snowboard i rolki mogą być<br><hr>ChrissAK
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Łatanie dziury w skarbonce państwowej w toku. Żałosne !! A ja i tak będę latał miedzy pojazdami w kolumnie. Zabierzecie prawko, mam to w d... będę jeździł bez. Oh tęskni mi sie za emigracją do cywilizacji.<br><hr>on
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
gdzie masz punkty za przeciskanie się w korku?<br><hr>CBKomentatorzy napisał(a):To jest śmieszne .Teraz to na 100% powiększy się ilośc zmotoryzowanych którzy będą jeździć bez prawka , bo po co ? za przeciskanie sie w korku dostać punkty karne ? . żałosne. a np taką 600 bez prawka mozna uciec .
:d Gorzej jak sie motocykle puszczą policyjne . A tak to bez prawka .
Szerokości !<br><hr>Drifter17<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Właśnie na to miałem zwrócić uwagę. Jest jednoznaczna definicja kolumny pojazdów. Panowie proszę się łaskawie nie ośmieszać, bo wygląda na to że wielu z nas w ogóle nie powinna siadać na motocykl BO NIE ZNA PRZEPISÓW!!!<br><hr>tygrys brownKomentatorzy napisał(a):Kolumna pojazdów: "...W definicji tej mieści się też kolumna samochodów, na której początku i końcu znajdują się pojazdy uprzywilejowane, wysyłające dodatkowo sygnał świetlny mający postać czerwonego światła błyskowego."
Zródło:
<a href="http://bezszans.pl/go.live.php/PL-H10/aktualnosci/688/pojazd-uprzywilejowany.html" target="blank" class="link" rel="nofollow">http://bezszans.pl/go.live.php/PL-H10/aktualnosci/688/pojazd-uprzywilejowany.html</a>
Tak więc samochody jadące/stojące w korku na ulicy to NIE jest kolumna pojazdów.<br><hr>Semai<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Jak chcesz swoje dzieci odwiedzać na cmentarzu to możesz nawet po publicznych. Co tam punkty grunt to przednia zabawa.Komentatorzy napisał(a):Najbardziej rozwalil mnie zakaz kuligow5 pkt. za ciagniecie sanek za samochodem. Brawo towarzysze policjanci
<br><hr>Shadow_82<br>
Komentatorzy napisał(a):Ale to dotyczy tylko dróg publicznych tak? Czy jak na swoim wlasnym terenie bede to robil to też moge dostac punkty?<br><hr>qpn<br>
Q... odrobina wyobraźni!!!<br><hr>tgrys brown
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Rzeczywiście dziurę załatają punktami karnymi.<br><hr>PawełKomentatorzy napisał(a):Łatanie dziury w skarbonce państwowej w toku. Żałosne !! A ja i tak będę latał miedzy pojazdami w kolumnie. Zabierzecie prawko, mam to w d... będę jeździł bez. Oh tęskni mi sie za emigracją do cywilizacji.<br><hr>on<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
wydaje mi się że bardziej chodzi o wciskanie się miedzy "pojazdy w kolumnie" np z pasa dla skrętu w lewo podczas gdy na wprost jest ładny sznurek. pzdr. <br><hr>pietrasKomentatorzy napisał(a):Tam jest 'jadące w kolumnie" czyli jak stoja to jest wszystko okejwiec jazda pod światła jest legalna <br><hr>Bandit 600<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
LUDZIEEE OPANUJCIE SIĘ!!!!Komentatorzy napisał(a):Łatanie dziury w skarbonce państwowej w toku. Żałosne !! A ja i tak będę latał miedzy pojazdami w kolumnie. Zabierzecie prawko, mam to w d... będę jeździł bez. Oh tęskni mi sie za emigracją do cywilizacji.<br><hr>on<br>
Wg. Waszego rozumowania to żaden korek drogowy nie może być dłuższy niż 10 samochodów/motocykli/motorowerów gdyż będzie łamaniem przepisów!!!!
SAMOCHODY W KORKU TO NIE JEST KOLUMNA POJAZDÓW DO CHU-J-A PANA!!!!!!!
Cytuję prawo o ruchu drogowym
Oddział 10
Ruch pojazdów w kolumnie
Art. 32. 1. Liczba pojazdów jadących w zorganizowanej kolumnie nie może przekraczać:
samochodów osobowych, motorowerów lub motocykli - 10;
rowerów jednośladowych - 15;
pozostałych pojazdów - 5.
2. Odległość między jadącymi kolumnami nie może być mniejsza niż 500 m dla kolumn pojazdów samochodowych oraz 200 m dla kolumn pozostałych pojazdów.
3. (uchylony).
4. Jazda w kolumnie nie zwalnia kierującego pojazdem od przestrzegania obowiązujących przepisów ruchu drogowego.
5. Przepisów ust. 1 i 2 nie stosuje się do pojazdów uprzywilejowanych oraz do pojazdów jednostek podporządkowanych Ministrowi Obrony Narodowej.
6. Zabrania się wjeżdżania między jadące w kolumnie rowery lub wózki rowerowe oraz pojazdy, o których mowa w ust. 5.
7. Minister właściwy do spraw wewnętrznych oraz Minister Obrony Narodowej, w porozumieniu z ministrem właściwym do spraw transportu, kierując się koniecznością zapewnienia porządku oraz zasadą bezpieczeństwa ruchu drogowego, określą, w drodze rozporządzenia, sposób organizacji i oznakowania kolumn pojazdów jednostek podporządkowanych Ministrowi Obrony Narodowej.
<br><hr>ChaoticBiker
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Można. Legalnie. W terenie zabudowanym można wyprzedzać z prawej strony.Komentatorzy napisał(a):a jak to jest z omijaniem aut w korkach na motocyklu?<br><hr>Kaai<br>
Omijać pojazd poruszający się powoli (do 25km/h) lub stojący można z dowolnej strony.
Samochody w korku to nie jest kolumna pojazdów.<br><hr>ChaoticBiker
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
no to źle ci się wydaje, doczytaj w przepisach prawo o ruchu drogowym co to jest KOLUMNA POJAZDÓW.<br><hr>ChaoticBikerKomentatorzy napisał(a):Tam jest 'jadące w kolumnie" czyli jak stoja to jest wszystko okejwiec jazda pod światła jest legalna <br><hr>Bandit 600<br>
Komentatorzy napisał(a):wydaje mi się że bardziej chodzi o wciskanie się miedzy "pojazdy w kolumnie" np z pasa dla skrętu w lewo podczas gdy na wprost jest ładny sznurek. pzdr. <br><hr>pietras<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
punktami karnymi , bo szybciej będą zabierali prawko za punkty, przez co więcej osób będzie chodziło na ponowne egzaminy i wydawało na nie pieniądze blablabla...Komentatorzy napisał(a):Łatanie dziury w skarbonce państwowej w toku. Żałosne !! A ja i tak będę latał miedzy pojazdami w kolumnie. Zabierzecie prawko, mam to w d... będę jeździł bez. Oh tęskni mi sie za emigracją do cywilizacji.<br><hr>on<br>Komentatorzy napisał(a):Rzeczywiście dziurę załatają punktami karnymi.<br><hr>Paweł<br>
pozdro

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Boczo, naprawdę Cię to boli? Moim zdaniem za "Wjeżdżanie na skrzyżowanie jeśli na nim lub za nim nie ma miejsca na kontynuowanie jazdy" nie powinno być 2 tylko 12 punktów, by recydywa skutkowała utratą uprawnień. Tak samo za "Cofanie na drodze ekspresowej lub autostradzie" 5pkt to za mało. Z ręką na sercu, moim jedynym wykroczeniem, owszem, czasem bardzo jaskrawym, jest przekraczanie prędkości. I też zrozumiem, jak za przekroczenie o 50km/h+ strzelą mi 20pkt. Nie, żebym był masochistą, ale gdzieś, w głębi duszy, mój rozsądek krzyczy, że to po prostu złe. Ja mam tylko nadzieję, że wszyscy panowie dyrektorkowie w Insigniach i Paskach w tedeiku potraca prawa jazdy, bo jak do tej pory, najgosze co mnie spotkało, to zawsze ze strony dyrektora średniego szczebla, który wyżej sra niż du#e ma.<br><hr>Kuba
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl