Zobacz wÄ…tek - Ile lat majÄ… tutejsi znawcy ?
NAS Analytics TAG

Ile lat majÄ… tutejsi znawcy ?

Wszelkie dyskusje o motocyklach onroad.
Milośnikow enduro, crossu, skuterów motorowerów oraz motocykli o pojemności do 125 ccm zapraszamy do działów niżej.
_________

Postprzez torowiec » 29/5/2007, 23:34

Nic dodac ,nic ujac Cichy
torowiec
Świeżak

Re: Ile lat majÄ… tutejsi znawcy ?

Postprzez fandzoilisz » 30/5/2007, 01:01

Sportowy motocykl służy do zapi******, lub do lansowania, do innych celów się słabo nadaje.

służy też do wyrywania LACHONÓW!1

albo jako ostatni pojazd na ktorym sie porusza :P

Zap***** oczywiście w bezpiecznych warunkach, czyli na torze, okazyjnie z braku laku na pustych odcinkach dróg.
albo tam gdzie jest w miare równy asfalt i duzo samochodów
fandzoilisz
Bywalec

Postprzez spazz » 30/5/2007, 07:23

fandzoilisz ma racje. przecinak jest do zap*****. tak zostal zaprojektowany i zbudowany. kto kupuje lytra zeby nim jezdzic 50 jest lanserem i tyle. chcesz jezdzic 50 kup skuter albo czopera napewno bedziesz mial na nim wygodniejsza pozycje niz poskaldany na plastiku. pozdro hoffman

Panowie bardzo prosze o nieuzywanie wulgaryzmow
spazz
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez fandzoilisz » 30/5/2007, 09:03

a ja nie mam 15 lat i na 1 moto tez polecam min 600 osobie ktora ma troche oleju w głowie (polecam ze wzgledów finansowych)
fandzoilisz
Bywalec

Postprzez Grubas » 30/5/2007, 09:50

No i tak polecając fandzolisz. 150-180 kg dla świeżaka :-|
Ze względów finansowych? Bo moto jak się kupi to już się nim do śmierci (technicznej motoru) jeździ?

MotoMen, a jak chcesz sprawdzić kto ile ma lat? To tak jak z pytaniem o przebieg pojazdu lub o wiek kobiety. Wiadomo, że licznik „odkrÄ™cony” tylko nie wiadomo o ile. Tyle, że tutaj by byÅ‚o to w drugÄ… stronÄ™.
<a href="http://a-glass.pl">BMW F650 ST</a>
Grubas
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez Terror » 30/5/2007, 11:39

Ja siezgodzę po części z Beavisem. SA osoby, których wiek sugeruje "szczeniackie" zachowanie. 17 czy 18latek nie ma realnych szans na poznanie pełnego spectrum zachowań sprzętów w czasie jazd, nabycia doświadczenia, jednak są dziedziny (jak np. enduro) gdzie sporo osób znacznie wcześniej zaczyna jazdę i mając włąsnie 17-18 lat może się wykazać większą wiedzą w temacie. To trzeba IMHO traktować personalnie. Pan fandzolisz, czy Aryan po raz kolejny popisał się swoim dziecięcym zachowaniem, podobnie jak paru takich, którzy wiedza wszystko o R1, CeBRach a 200kmph to oni jeździli jako pasażer.
Panowie, spokojnie. Brak wiedzy to nie wstyd. Ja mam szacunek dla ludzi, którzy potrafią napisać" Nie wiem, powiedzcie jak to jest".
No hope. no cure. No problem.
Terror
Administrator

Postprzez qba_99 » 30/5/2007, 14:22

Zgadzam sie z Motomenem w 100%, na motocyklach jezdze juz okolo 6-7 lat, zrobilem przeszlo 50tys km bezwypadkowej jazdy. Obecnie jezdze 600rr i... nie zapier*** . Nie widze w tym sensu, jechac ponad 200 i tak naprawde liczyc tylko na szczescie bo przy tej predkosci nawet najlepsze doswiadczenia i umiejetnosci moga nas zawiesc! Po drugie, stan polskich drog... przynajmniej w mojej okolicy jest opłakany, moze znajdzie sie kilka odcinkow ale to raptem 5% z calosci :(
A o swoim wieku lepiej nie bede mowil :P
qba_99
Świeżak

Postprzez MATZ » 30/5/2007, 14:55

I jeśli nawet ktoś chce jeździć na sporcie po 20 czy 50km/h jak skuterkiem czy rowerem to jego kurde sprawa i nic niedowartościowanym matołom do tego. Skoro tak się będzie czuł bezpiecznie i fajnie.

W myśl tej zasady - Jeśli ktoś chce jeździć na sporcie 200 czy 250 to jego kurde sprawa i nic niedowartosciowanym matolom do tego. Czy rozwiniecie na siekierkowskim predkosci 150-200 jest niebezpieczne?

Tez nie jestem zwolennikiem bezmozgiej jazdy, ale szybka jazda tam gdzie mozna pojechac szybciej to nie glupota. Glupota to nie odroznianie gdzie mozna a gdzie nie. Nie sadze zeby moj wiek odgrywal tutaj jakas role (21).
MATZ
Świeżak

Postprzez Beavis » 30/5/2007, 15:22

Inku: Rozumiem, że się ze mną nie zgadzasz bo to tylko moje zdanie, którego będę się trzymał. Popieram jak najbardziej Terrora - w tych kwestiach trzeba traktować sprawy bardzo personalnie.

Nie zmienia to oczywiście faktu, że jest banda "yntelygentów" co się na forum pojawiają i piszą różne głupoty, ale chyba jakieś restrykcje wiekowe nic tu nie zdziałają.
Beavis
Moderator

Postprzez qba_99 » 30/5/2007, 15:29

Beavis napisał(a):Inku: restrykcje wiekowe nic tu nie zdziałają.

Uważam, że zdziałaja... przeciez są inne fora dla nieletnich np
skutery-tuning.pl
125.pl
Tam mozna rozmawiac o motocyklach lub skuterach o pojemnosciach "do lat 18tu"
Na tym forum tez znajduje sie taki dzial, moze młodziez tam zacznie sie wiecej udzielac?

Do adminow
Przepraszam za reklame. Nie mam nic wspolnego z tymi forami, tylko podalem przyklady.
qba_99
Świeżak

Postprzez SzpiceR » 30/5/2007, 15:34

Terror bedzie zbieral screeny dowodów osobistych?? kazde zabezpieczenie wiekowe da sie obejsc...
ten co sobie nie żałuje
SzpiceR
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez Beavis » 30/5/2007, 15:35

Bardziej zadziałało by edukowanie i banowanie "mózgów" niż jakiekolwiek restrykcje wiekowe, których i tak nie jesteśmy w stanie przeprowadzić.
Beavis
Moderator

Postprzez redi84 » 30/5/2007, 16:13

MotoMen: a jak chcesz jeździć 20-50km/h na sportowym litrze? Jak sobie zostawisz pierwszy bieg a resztę wyjebiesz to może będziesz tak jeździł, ale po co? Sporty są robione na tor wyścigowy, jeśli ktoś kupuje taki motor z zamiarem jazdy na polskich drogach z prędkością do 50km/h to robi to dla lansu. To tak jakbyś kupił porsche GT z zamiarem wykorzenia nim ścieków - od tego są inne samochody.

W ogóle przydałby się jakiś artykuł o ochraniaczach na motor. Widziałem na allegro zbroje i ochraniacze na kolana i teraz nie wiem czy je można założyć pod kombinezon i czy to w ogóle jest praktyczne. Dużo się pisze o motorach a mało o bezpieczeństwie a przecież to jest najważniejsze.

A do tych którzy myślą sobie "lepiej się rozwalić 250km/h niż umrzeć w wieku 80 lat i nie wiedzieć co to prędkość" to pomyślcie o tym, że stwarzacie zagrożenie na drodze dla normalnych ludzi, którzy nie mieli ciężkiego dzieciństwa i chcą żyć. Poza tym jazda 250km/h może i gwarantuje adrenalinę ale na pewno nie jest przyjemna. Sam tyle nie jechałem ale słyszałem od kumpli. Ja sobie np. uprawiam spadochroniarstwo, 200km/h gwarantowane, tak samo jak adrenalina, szczególnie podczas pierwszych skoków a co najważniejsze bezpieczeństwo własne i innych.
redi84
Świeżak

Postprzez Inku » 30/5/2007, 16:14

Beavis, Kraviec tu nie chodzi o stworzenie forum dla pełnoletnich. Pewnie, że są osoby, które posiadają wiedzę pomimo młodego wieku. Ale nóż się w kieszeni otwiera jak się czyta niektóre debilizmy. Shumito np. zakłada debilny temat, które zostaje usunięty. Zakłada drugi taki sam przy czym obraża Sieksona. Dlaczego nikt go nie zbanuje tylko zakłada on trzeci debilny temat?

Co do tych sportowych motocykli. Ja bym nie kupił Super sporta po to, żeby jeździć nim 30km/h.
Ostatnio edytowano 30/5/2007, 16:40 przez Inku, łącznie edytowano 1 raz
Inku
Bywalec

Postprzez Manhatan » 30/5/2007, 16:39

Ja też mam swoje zdanie i będę się go trzymał... znowu nie ten dział :roll:
"Hope is when we feel the pain that makes us try again"
Manhatan
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez Beavis » 30/5/2007, 16:39

Inku: masz racje i dlatego może dobrym rozwiązaniem będzie częstsze banowanie i ostrzejsze moderowanie forum.
Beavis
Moderator

Postprzez Cidman » 30/5/2007, 18:41

motocyklista jadący 30km/h to nie częsty widok :wink: a czy jeśli ktoś jeździ w miare przepisowo tj około 90-120km/h po za terenem zabudowanym to tez jest lanserem?? bo ja swoim "lytrem" zwykle nie jeźdze szybko bo nie lubie jak mi wiatr szumi więc wnioskując z waszych wypowiedzi można pomyśleć że jak ktos ma duży motor bo lubi naprawde duże motory ale nie lubi szybko jeździć to cwaniak lanser itp.

Ile ludzi tyle zdań, wbrew opiniom że 600 na początek itp. dla mnie litrówka była pierwszym japońskim motorem i ciesze sie że nie kupiłem żadnego mniejszego bo pewnie po miesiącu wymieniłbym go na większy i tak... zawsze byłem zdania że litrówki są bardzo przyjemne do jazdy nawet tej spokojnej, na drogach publicznych z racji elastyczności silnika, a co do bezpieczeństwa jak ktoś tu powiedział zabić sie można i na skuterku i na hayabusie bo wszystko zależy od tego na ile ktoś jest odpowiedzialny.

wiek 22 lata
ujeżdzanie dwóch kółek od lat 9
cbr 1000f dual
Cidman
Świeżak

Postprzez czarek. » 30/5/2007, 18:51

Zrozumcie że pisanie debilnych postów niema nic wspulnego z wiekiem. Najwięcej jest osób które poraz kolejny zaczynają ten sam temat, oni poprostu niewiedzą doczego służy opcja szukaj. Mają napisanych po kilka postów lub wogóle i traktują forum jak szybkie biuro informacji.
czarek.
Świeżak

Postprzez mlody » 30/5/2007, 18:55

Cidman napisał(a):...Ile ludzi tyle zdań, wbrew opiniom że 600 na początek itp. dla mnie litrówka była pierwszym japońskim motorem i ciesze sie że nie kupiłem żadnego mniejszego bo pewnie po miesiącu wymieniłbym go na większy i tak... zawsze byłem zdania że litrówki są bardzo przyjemne do jazdy nawet tej spokojnej, na drogach publicznych z racji elastyczności silnika...

Hmm wymienil na większy... przyznam Ci racje,jesli masz na mysli wlasnie elastycznosc,bo wątpie zebys ogarnął na tyle 600 zeby zmieniac z racji tego ze "nie jedzie".
Rzadko zdaza sie zeby ktos chociaz w 70 % ogarnial swoje moto i wykorzystywal jego mozliwosci na maxa.

Ja poza miastem czuje sie dobrze dopiero okolo 140km/h wtedy i silnik ladnie pracuje na 6 biegu,wiatr odciaza nieco łapy...jest w sam raz :wink:
Nerwówka zaczyna sie od ok 190km/h-ponad 200 :? ,wtedy kazdy podmuch wiatru,czy przejezdzajacego tira jest nieprzyjmeny.
Obrazek (otwórz link)
Jak każdy właściciel Kawasaki mam zawsze racje i jestem najmądrzejszy :PPP

zx6r '2006
mlody
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez Inku » 30/5/2007, 19:05

Cidman napisał(a):czy jeśli ktoś jeździ w miare przepisowo tj około 90-120km/h po za terenem zabudowanym to tez jest lanserem??

Hm, tyle to ja jeżdżę pięćsetką, czasem się zdarzy, że szybciej
8)
Inku
Bywalec

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Motocykle

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości

na górê