Problem z kierunkowskazami
• Strona 1 z 1
Problem z kierunkowskazami
Witam.
Brat kupił w intercars nowy kierunkowskaz do swojej Yamahy Slider. Problem w tym, że stary kierunek był na wtyczkę (posiadał dwa kable + i -), a nowy jest zakończony czymś takim: http://www.leris.pl/allegro/am1325-2.jpg (otwórz link), tylko że kabel jest tylko jeden (dochodzi od tyłu do żarówki). Co z tym fantem zrobić, jak to podłączyć teraz?
Brat kupił w intercars nowy kierunkowskaz do swojej Yamahy Slider. Problem w tym, że stary kierunek był na wtyczkę (posiadał dwa kable + i -), a nowy jest zakończony czymś takim: http://www.leris.pl/allegro/am1325-2.jpg (otwórz link), tylko że kabel jest tylko jeden (dochodzi od tyłu do żarówki). Co z tym fantem zrobić, jak to podłączyć teraz?
Kawasaki ZR-7S
Yamaha FZ6 FAZER
Yamaha FZ6 FAZER
- kowal_71
- Bywalec
nie rozumiem twojego problemu, masz kierunki żeby cokolwiek swieciło musisz doprowadzic i + i -. kabelek wychodzący ten jeden podpinasz do przewodu we wtyczce plusowego, potem zapewne kierunkowskaz ma jakis element metalowy np srubke i to powinno dotykać ramy jak nie to mozna przy skręcaniu dołozyc kabel z oczkiem i podpiac go gdzies do gołej ramy
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
kowal_71 napisał(a):Nie da się podpiąć tak o, trzeba by przeciąć kabel przed wtyczką i przylutować. Czyli mówisz, żeby uciąć + i podłączyć do niego ten kabel od kierunku, tak?
Pewnie, że się nie da bo wtyczki są inne, najlepiej kup gniazdo na taką wtyczkę jak masz przy kierunkowskazie i przylutuj do kabla plusowego zamiast oryginalnej wtyczki, a drugi kabel masowy możesz zaizolować i dokleić np do innego kabla, żeby nie latał jak ...

-
komarcc - VIP Åšcigacz.pl
@tomera - nie mógł być raczej urwany, ponieważ był to nowy kierunek, prosto ze sklepu.
Zrobiłem tak: plus podłączyłem do plusa, a masę biegnącą od skutera przylutowałem do metalowej podkładki i podłożyłem pod śrubę, którą przykręciłem kierunkowskaz.
Dzięki wszystkim za pomoc, pozdrawiam
Zrobiłem tak: plus podłączyłem do plusa, a masę biegnącą od skutera przylutowałem do metalowej podkładki i podłożyłem pod śrubę, którą przykręciłem kierunkowskaz.
Dzięki wszystkim za pomoc, pozdrawiam

Kawasaki ZR-7S
Yamaha FZ6 FAZER
Yamaha FZ6 FAZER
- kowal_71
- Bywalec
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości