Zobacz wÄ…tek - cagiva mito 125 problem pomocy!
NAS Analytics TAG

cagiva mito 125 problem pomocy!

i inne małe pojemności
_________

cagiva mito 125 problem pomocy!

Postprzez marcintzr » 3/6/2012, 22:27

witam posiadam cagive mito z 2001 r z przebiegiem ponad 14tys.

mito tydzien temu byla u mechanika na tzw. przegladzie
-sprawdzenie kompresji
-wymiana plynow
-wymiana klockow
- czyszczenie i regulacja gaznika i zaworu wydechowego
-nowa swieca ngk
itp..

dzisiaj jadac sobie od kolegi czulem ze cos jest nie tak juz ruszajac czulem jak bym ruszal z 3 brakowala tak jakby mocy...
przy popbliskim skrzyzowaniu zgasla.. probowalem odpalic na starter i nic kreci i strzela z tlomnika... na popych tak samo.. chlopaki mowili ze nawet ogniem czasem buchnelo z tlumnika.. iskre ma bo sprawdzalem.. moze wiecie co jej dolega? dodam ze kompresja wynosila 10, 5 bara i mito jakis czas nie miala gabki w filtrze powietrza.. po wizycie wszystko bylo ok ale teraz znow cos sie zje**.. bardzo prosze o pomoc.
pozdrawiam.
Zapierdlać trzeba!:D
marcintzr
Świeżak

Postprzez henio12323 » 3/6/2012, 22:34

podjedź do mechanika niech sprawdzi co i jak :P rózne rzeczy mogły sie stac. mogła sie zatrzec, mogło cos si,ę wykręcic czy poluzowac np obejma gaźnika nic konretnego sie powiedziec nie da bo przyczyn moze byc na prawdę duzo
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250

Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
henio12323
Moderator

Postprzez freestyle431 » 13/6/2012, 13:49

Powiem Ci swoje doświadczenia, bo sam mam mitówkę:
Miałem taką samą sytuację, że nie chciała jechać normalnie, tylko jakbym z trójki startował i okazało się, że motor jest przytarty. Skoro masz dobrą kompresję, to może problem leży gdzie indziej... ja bym jednak radził sprawdzić, mimo wszystko, czy aby na pewno komprecha wynosi nadal tyle samo.
freestyle431
Świeżak

Powrót do Motorowery do 50 ccm

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 20 gości

na górê