Zobacz wątek - yz 250 2003r problem z piątym biegiem :(

yz 250 2003r problem z piątym biegiem :(

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

Moderatorzy: Walenty, Movi, adam_tomasz, Czester, madcap, Leg1oN, Lovtza, Terror, melvin, Landryss25, kravec, gelo007, Bostorn, Miczab, leff, henio12323, rosa, cycu_rsko

yz 250 2003r problem z piątym biegiem :(

Postprzez rafi636 » 3/6/2012, 21:50

Witam :) ,pojawił się następujący problem :( ; na piątym biegu przy ostrym odkręceniu przekładnia przepuszcza w taki sposób jakby np. łańcuch przeskakiwał ,.na pozostałych biegach problemu nie ma również i na 5 przy mniej agresywnym odkręcaniu nic się nie dzieje ale gdy chce się np. na koło postawić to puszcza ,dodam żę nic podczas tego nie chrobocze i nie zgrzyta a częstotliwość chwilowa nie jest częsta tylko umiarkowana bo nie przepuszcza tak hamsko jakby walił z kałacha :D .. a po rozebraniu wszystkie tryby ok. to co to móżę być wina? wodzika ,trybu. czy trubu przesówno-załączającego ? prosiłbym o pomoc ponieważ częci do skrzyni nie mają za ciekawych cen :cry: a niechciał bym zmienić czegoś dobrego :x
rafi636
Świeżak
 
Posty: 16
Dołączył(a): 25/1/2011, 22:59


Postprzez henio12323 » 3/6/2012, 22:24

hmm ciezko powiedziec co to moze byc skoro wszystko jest ok. na pewno tryby nie mają luzu ? wodziki nie są powycierane ? moze rzeczywiscie łancuch przeskakiwał na zebatkach ? tylko że wtedy waliło by na kazdym biegu szczególnie nizszych....

jak wyglądaja profile zeba trybów 5 biegu ?
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250

Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Avatar użytkownika
henio12323
Moderator
 
Posty: 25963
Dołączył(a): 30/12/2008, 20:49
Lokalizacja: Włodawa / LBN

Postprzez michas29 » 4/6/2012, 07:14

sprawdź sprzęgło
michas29
Świeżak
 
Posty: 13
Dołączył(a): 23/4/2012, 19:30

Postprzez rafi636 » 4/6/2012, 22:10

Przypuszczm że to wina trybu od piątki ponieważ jego łączniki są minimalnie zeskosowane i przez to może wysadzać tryb przesówny aż lekko przytarło wodzik
rafi636
Świeżak
 
Posty: 16
Dołączył(a): 25/1/2011, 22:59

Postprzez bynio1991 » 22/10/2013, 19:17

Mam identyczny problem, z tymże u mnie piątka już w ogóle nie łapie... rafi636 rozwiązałeś już może ten problem ?
<a href="http://yamahadt.cenebit.biz">Yamaha DT MOTORS</a> - forum DT 125, 80, 50
bynio1991
Świeżak
 
Posty: 13
Dołączył(a): 29/12/2008, 19:39



Powrót do Mechanika motocyklowa



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości




na gr