Zobacz wątek - USA, prośba o info
NAS Analytics TAG

USA, prośba o info

O wszystkim
_________

USA, prośba o info

Postprzez bryk77 » 2/6/2012, 15:47

Witam!

Słuchajcie, mam kilka pytań do tych, którzy byli w Stanach. Interesują mnie koszty, np. wynajmu samochodu, zakwaterowania itp. O czym warto pamiętać, co ze sobą zabrać, ile kasy potrzeba na przeżycie dwóch tygodni?
Konkretnie chodzi mi o stan Indiana, ale informacje z posotałych stanów są również mile widziane.
Nie wiem jeszcze jak sprawa wygląda z wizą. W poniedziałek udam się do amerykańskiej ambasady.

Z góry dziękuję za pomoc.

Pozdrawiam,
Damian.
bryk77
Stały bywalec

Postprzez MonsterEnergy666 » 2/6/2012, 16:54

Jezeli masz konto na YT to napisz do tego kolesia http://www.youtube.com/user/shogun1978

moze akurat Ci odpisze, prowadzi kanal na Yt o zyciu w USA , mozesz obejrzec sobie kilka odcinkow , gdzies kiedys mowil ile to wszystko kosztuje, poszukam jak znajde to wkleje link, najlepiej sprobuj sie z nim skontaktowac, z tego co wiem czesto ludziom odpisuje

pamietam ze samochod dostajesz caly zatankowany i musisz go oddac rowniez zeby byl zatankowany do pelna, jezeli nie bedzie za cene paliwa zaplacisz 2-3 razy drozej

po przylocie bedziesz musial wypelnic deklaracje celna, tu masz filmik jak to wypelnic http://www.youtube.com/watch?v=N0VeO8loVjE
Kawasaki ZX-9R Ninja
MonsterEnergy666
Świeżak

Postprzez bryk77 » 3/6/2012, 13:11

Dzięki za link. Obejrzałem kilka odcinków. Trochę się można dowiedzieć. Jedynie przelot byłby dość kosztowny, bo ceny na miejscu jak dla mnie przyzwyczajonego do irlandzkiej drożyzny całkiem znośne.
bryk77
Stały bywalec

Powrót do Hydepark

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot] i 6 gości

na górê