Olej do Fazera
• Strona 1 z 1
Olej do Fazera
Siema
Jaki olej silnikowy polecacie do Fazera?? Chodzi mi oczywiście o marke i gęstość..
Jaki olej silnikowy polecacie do Fazera?? Chodzi mi oczywiście o marke i gęstość..

Yamaha Fazer 600 rok 2000 przebieg 18kkm
- Adamus88
- Świeżak
duuuuzzoooo juz o oleju tutaj pisali wiec sobie poszukaj
ja w kazdym razie mam fz6 z 2005 roku i jak go kupile rocznego to jechal koles przedemna na fullsyntezie motula i ja zrobilem tak samo lubie obroty lubie zblizac sie do czerwonego pola wiec na oleju nie oszczdzalem
ale ogolnie ktos kiedys powiedzial znajacy sie na rzeczy ze obojetnie co nie wlejesz tych czolowych producentow aby byla to full synteza bedzie dobrze bo chodzi oto zeby olej spelnial norme Jaso czy jakos tak
chyba ze moze masz jednego z pierwszych fazerow i facet przed toba lal polsyntetyk to jeszcze mozesz sie zastanowic czy nie zostac przy takim oleju
ps to jest link do oleju jaki ja wlalem http://www.motul.pl/index.php?id=14 (otwórz link)
ja w kazdym razie mam fz6 z 2005 roku i jak go kupile rocznego to jechal koles przedemna na fullsyntezie motula i ja zrobilem tak samo lubie obroty lubie zblizac sie do czerwonego pola wiec na oleju nie oszczdzalem
ale ogolnie ktos kiedys powiedzial znajacy sie na rzeczy ze obojetnie co nie wlejesz tych czolowych producentow aby byla to full synteza bedzie dobrze bo chodzi oto zeby olej spelnial norme Jaso czy jakos tak
chyba ze moze masz jednego z pierwszych fazerow i facet przed toba lal polsyntetyk to jeszcze mozesz sie zastanowic czy nie zostac przy takim oleju
ps to jest link do oleju jaki ja wlalem http://www.motul.pl/index.php?id=14 (otwórz link)
Proces ewolucji by lukas... najpierw rowerek z kolkami bocznymi pozniej normalny rowerek a dalej fz6 fazerek
-
lukas00 - Świeżak
No wiesz ja mam fazera z 2000 z Włoch.
Z tego co widzę w instrukcji to powinien być olej 10W40.
Co ile wymieniasz olej?
Ktoś ma jeszcze jakieś doświadczenia z Fazerami i olejami??
Z tego co widzę w instrukcji to powinien być olej 10W40.
Co ile wymieniasz olej?
Ktoś ma jeszcze jakieś doświadczenia z Fazerami i olejami??
Yamaha Fazer 600 rok 2000 przebieg 18kkm
- Adamus88
- Świeżak
Niezły olej ostatnio kupiłem za niedużą kaske. półsyntetyk 10w40 spełnia JASO MA i API:SLa cała rezsta na polskim rynku ma tylko API SG. Olej nazywa się DURON XL, Jak chesz tam ci namiary na gostka który to sprzedaje.
Do przodu na rumaku
- BLEKMOT
- Świeżak
-
falconiforme - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości