Derbi Gpr 125 problem z uciekającym płynem
• Strona 1 z 1
Derbi Gpr 125 problem z uciekającym płynem
Witam! Mam problem z Derbi w której cały czas ucieka płyn głowica.
Głowica była dwa razy planowana i kupywałem za każdym razem oryginalną uszczelkę i to nic nie pomagało nadal leci. Nie wiem jaka może być tego przyczyna więc jak ktoś coś wie to proszę niech napisze.
Głowica była dwa razy planowana i kupywałem za każdym razem oryginalną uszczelkę i to nic nie pomagało nadal leci. Nie wiem jaka może być tego przyczyna więc jak ktoś coś wie to proszę niech napisze.
-
sebab134 - Świeżak
moze głowica jest prosta ale powierzchnia cylindra nie bardzo ? albo dokręcasz ze złym momentem ?
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
tak ale od tego jest korek wlewu który reguluje cisnienie o jeżeli płyn zacznie nagle zwieksząc swoją objętość i robi sie cisnienie to korek sie otwiera i wywala co trzeba. ja smigam w ktmie na najtanszym płynie i nie raz w korku płyn strzelał korkiem, ubyło 50-100 ml i tyle. w hondzie CR 250 na torze orałem i lałem zwykłą wode z kranu ( nieco ciekła chłodnica i szkoda mi było $$ na płyn przed wymiana chłodnicy ) i tez nie raz woda aż bulgotała ale nigdy w zyciu nie wywaliło mi uszczelki 

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Ale zależy do tego na jaką temperaturę jest ustawiony termostat. Mogę powiedzieć, że w większości 600 i wzwyż termostat jest ustawiony na 105*C wiec zanim otworzy się termostat już ciśnienie sie podniesie i gdzieś próbuje uciec. Mniejsze to tylko 2T miałem powietrzaki więc nie wiem jak dokładnie jest niżej.
-
mati22252 - VIP Åšcigacz.pl
gdy wymieniłem już 2 razy ta uszczelkę i nadal leciało to sie wkurwiłem i to zajebałem klejem do klejenia pękniętych bloków przy ciągnikach i trzymało właśnie mi to 1 miesiąc to chyba jednak oznacza ze termostat odpowiednim czasie wypuszczał ciśnienie lecz nie wiem kurwa czemu teraz znowu leci ;|
a w sprawie tego ciśnienia to co bym musiał wymienić?
a w sprawie tego ciśnienia to co bym musiał wymienić?
-
sebab134 - Świeżak
w takim razie wypadało by rozebrac termostat wrzucic do wody i zaczac gotowac zobacz kiedy zacznie sie otwierac
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości