Zobacz wÄ…tek - Zxr 400 brak mocy na wysokich obrotach
NAS Analytics TAG

Zxr 400 brak mocy na wysokich obrotach

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

Zxr 400 brak mocy na wysokich obrotach

Postprzez johnny351 » 28/5/2012, 14:08

Witam wszytkich ;) mam problem z 400-setką. wszystko zaczeło sie w tamtym sezonie odkąd znajomy mi dostarczyl paliwo w jakieś bańce po oleju. po przejechaniu paru km motocykl gasl na wolnych obrotach. chodzil tylko na w wyższych i strasznie kopcił. po dojechanie do celu padły 3 świece. więc tak świece wymieniłem, paliwo zmienone. motocykl chodzi tylko teraz wychodzi do 10 tys. obr i strzela w wydech. przeprowadziłem więc czyszczenie i regulację gażniow. po zlożenie efekt ten sam. mieszanka ustawiona na 2.75 kolor świec taki jasno brazowy więc mieszanka wydaje sie wporządku. 10 tys i brak strzałów w wydech gdy chodzi na wolnych obrotach 1 tys i gdy dodam szybko gazu gasnie tak jakby sie dławił. wchodzi normalnie na oboty gdy kręce delikatnie manetka. podczas jazdy zachowuje sie natepująco :) 1 i 2 bieg rozpedza się dobrze wychodzi nawet do 12 tys. na wyzszych biegach pojawiaja sie problemy. odkrecam manetke prawie do końca i się dlawi a gdy ją po puszcze czuć przyzpieszenie. co może byc tego powodem???? przed tym wlaniem paliwa z dużą ilością oleju wszystko było wporządku. :(
johnny351
Świeżak

Postprzez DostojnyKocur! » 29/5/2012, 20:40

zasyfiony filtr paliwa
Akcesoria do moto z carbonu Potrzebujesz ? pisz !
DostojnyKocur!
Świeżak

Postprzez zxer » 30/5/2012, 00:44

moze cos zle poskladane, wszystkie wezyki powietrza sa dobrze podlaczone ? Troche jak by mu powietrza brakowalo, filtr powietrza i polaczenia airboxa z reszta silnika sa ok ?
tea who you yea bunny
zxer
Stały bywalec

Postprzez johnny351 » 30/5/2012, 22:00

Filtra Paliwa nie posiadam wcale. Co do filtra powietrza to sprawdzałem go w zime i wydawał mi się nie że jest ok. Ale kupie i założe nowy. Myślałem że to może pompa paliwa. sprawdzałem ją i podaje paliwo ale to tak wyglądało jakby łapała powietrza gdyż paliwo było z pecherzykami. Zapomniałem o dodanie że zxr na pół gazu to wychodzi do 14 tys ale na cały to 10tys. przerywa i skazówka skacze od 8 do 10 tys. założe filter oraz pompke i dam znać czy pomogło :)
johnny351
Świeżak

Postprzez Seba_ER5 » 31/5/2012, 12:23

Filtr paliwa jest i znajduje sie w pompie paliwa pod bakiem.
Seba_ER5
VIP Åšcigacz.pl

Powrót do Mechanika motocyklowa

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

na górê