Zxr 400 brak mocy na wysokich obrotach
• Strona 1 z 1
Zxr 400 brak mocy na wysokich obrotach
Witam wszytkich
mam problem z 400-setką. wszystko zaczeło sie w tamtym sezonie odkąd znajomy mi dostarczyl paliwo w jakieś bańce po oleju. po przejechaniu paru km motocykl gasl na wolnych obrotach. chodzil tylko na w wyższych i strasznie kopcił. po dojechanie do celu padły 3 świece. więc tak świece wymieniłem, paliwo zmienone. motocykl chodzi tylko teraz wychodzi do 10 tys. obr i strzela w wydech. przeprowadziłem więc czyszczenie i regulację gażniow. po zlożenie efekt ten sam. mieszanka ustawiona na 2.75 kolor świec taki jasno brazowy więc mieszanka wydaje sie wporządku. 10 tys i brak strzałów w wydech gdy chodzi na wolnych obrotach 1 tys i gdy dodam szybko gazu gasnie tak jakby sie dławił. wchodzi normalnie na oboty gdy kręce delikatnie manetka. podczas jazdy zachowuje sie natepująco
1 i 2 bieg rozpedza się dobrze wychodzi nawet do 12 tys. na wyzszych biegach pojawiaja sie problemy. odkrecam manetke prawie do końca i się dlawi a gdy ją po puszcze czuć przyzpieszenie. co może byc tego powodem???? przed tym wlaniem paliwa z dużą ilością oleju wszystko było wporządku. 

- johnny351
- Świeżak
-
DostojnyKocur! - Świeżak
Filtra Paliwa nie posiadam wcale. Co do filtra powietrza to sprawdzałem go w zime i wydawał mi się nie że jest ok. Ale kupie i założe nowy. Myślałem że to może pompa paliwa. sprawdzałem ją i podaje paliwo ale to tak wyglądało jakby łapała powietrza gdyż paliwo było z pecherzykami. Zapomniałem o dodanie że zxr na pół gazu to wychodzi do 14 tys ale na cały to 10tys. przerywa i skazówka skacze od 8 do 10 tys. założe filter oraz pompke i dam znać czy pomogło 

- johnny351
- Świeżak
-
Seba_ER5 - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość