Chce kupic uszkodzony motocykl. Czy sie opłaca ??
• Strona 1 z 1
Chce kupic uszkodzony motocykl. Czy sie opłaca ??
Witam chce kupic uszkodzony motocykl Kawasaki GPX 600. Daje opis uszkodzenia. I chciał bym sie dowiedziec czy koszt naprawy tego bedzie spory czy jest taka opcja ze to uszkodzenie jest naprawde.
WITAM. DO SPRZEDANIA MAM KAWASAKI GPX 600R Z USZKODZONYM SILNIKIEM (USZKODZONE PANEWKI NA KORBOWODZIE 4RTYM) MOTO BYŁO PO SERWISIE W TAKIM JEDNYM SERISIE KOŁO PŁOCKA PO TYM SERWISIE PRZEJECHALO 20KM I OBRUCILO PANEWKĘ I STUKA. POZA TYM MOTO JEST TERAZ ROZEBRANE JEST WYJĘTY SILNIK W CALOŚCI NIE ROZBIERANY, I POZDEJMOWANE PLASTIKI ALE MAM WSZYSTKO CO DO JEDNEJ ŚRUBKI JEST CALY KOMPLET CZĘŚCI DO ZŁORZENIA. NOWE SĄ ZAMONTOWANE 2 OPONY,NOWY AKUMULATOR BOSCH, WYDEH 4W1 MICRON PRZELOT,KOMPLET
Pomóżcie
z gory dziekuje 
WITAM. DO SPRZEDANIA MAM KAWASAKI GPX 600R Z USZKODZONYM SILNIKIEM (USZKODZONE PANEWKI NA KORBOWODZIE 4RTYM) MOTO BYŁO PO SERWISIE W TAKIM JEDNYM SERISIE KOŁO PŁOCKA PO TYM SERWISIE PRZEJECHALO 20KM I OBRUCILO PANEWKĘ I STUKA. POZA TYM MOTO JEST TERAZ ROZEBRANE JEST WYJĘTY SILNIK W CALOŚCI NIE ROZBIERANY, I POZDEJMOWANE PLASTIKI ALE MAM WSZYSTKO CO DO JEDNEJ ŚRUBKI JEST CALY KOMPLET CZĘŚCI DO ZŁORZENIA. NOWE SĄ ZAMONTOWANE 2 OPONY,NOWY AKUMULATOR BOSCH, WYDEH 4W1 MICRON PRZELOT,KOMPLET
Pomóżcie

Pal gumę nie dusze. ;]
- wojtas1991
- Świeżak
Re: Chce kupic uszkodzony motocykl. Czy sie opłaca ??
wojtas1991 napisał(a): MOTO BYŁO PO SERWISIE W TAKIM JEDNYM SERISIE KOŁO PŁOCKA
czyli inaczej mówiąc u pana władka w stodole ?
Ja bym się osobiście w to nie pakował.
Jaką kasą dysponujesz ?
how low can you go? | www.pajacyk.pl
-
k9aro3l - Stały bywalec
Zalezy w jakim stanie jest wal. i dlaczego sie obrocila ta panewka? Slabe smarowanie? Moto jezdzilo na oleju roslinnym ? Ostatni serwis 20k km ? Srednio co 5k sie serwis robi. Ja bym sie nie pakowal....
Ten ? ;D
http://allegro.pl/kawasaki-gpx-600r-usz ... 91171.html
Ten ? ;D
tea who you yea bunny
-
zxer - Stały bywalec
zxer napisał(a):Zalezy w jakim stanie jest wal. i dlaczego sie obrocila ta panewka? Slabe smarowanie? Moto jezdzilo na oleju roslinnym ? Ostatni serwis 20k km ? Srednio co 5k sie serwis robi. Ja bym sie nie pakowal....
Ten ? ;D
Dokładnie ten. ;D
k9aro3l napisał(a):wojtas1991 napisał(a): MOTO BYŁO PO SERWISIE W TAKIM JEDNYM SERISIE KOŁO PŁOCKA
czyli inaczej mówiąc u pana władka w stodole ?
Ja bym się osobiście w to nie pakował.
Jaką kasą dysponujesz ?
Ogólnie chodzi to mam więcej niz do dyspozycji niz oferta tego motocykla. Ale zasugerowałem sie tym ze jeżei panewka poszla to ze nie beda to wielkie koszta naprawy. Ale w sumie mówiąc nie wiadomo w jakim stanie jest wał..
Nie pisz jednego posta pod drugim, tylko używaj opcji edytuj!
komarcc
Pal gumę nie dusze. ;]
- wojtas1991
- Świeżak
ten piec jest caly klejony super glue i skrecany brzeszczotem...pewnie siedzi w nim jeszcze z 10 innych zonkow. No chyba ze rzeczywiscie za te 650 zloty go wyhaczysz. Ale musisz sie liczyc z tym ze zajmie ci dobrych kilka miesiecy zeby go doprowadzic. i pewnie na koncu sie okaze ze wpakowales wiecej niz kupno takiego samego w dobrym stanie. To nie takie hop siup. Tu trzeba dokupic to, tam trzeba dokupic klucz , tutaj smary, chemie, uszczelki, kable, zlaczki, swiece, oleje, filtry, czasami sam cos popsujesz itd ...a kasa leci. Kup lepiej jezdzacego
tea who you yea bunny
-
zxer - Stały bywalec
- wojtas1991
- Świeżak
Miałem znajomego, który w taki sposób kupił moto.
W efekcie stał się posiadaczem moto + 1 i pół zapasowego silnika (czyli w sumie 2,5 silnika
), zostawił chyba z 2-3k pln w warsztatach i do dzisiaj nie jest pewny tego co ma - ale jakos jeździ.
Troche sie tylko boi czy mu kiedyś zawory nie trafią w tłok skutkując brawurowym hamowaniem awaryjnym
Podsumowując: jak silnik ma się kręcić z prędkościami typu 10krpm to fabryka dobiera panewy z precyzją jubilera i nie można tego potem naprawiać młotkiem.
W efekcie stał się posiadaczem moto + 1 i pół zapasowego silnika (czyli w sumie 2,5 silnika

Troche sie tylko boi czy mu kiedyś zawory nie trafią w tłok skutkując brawurowym hamowaniem awaryjnym

Podsumowując: jak silnik ma się kręcić z prędkościami typu 10krpm to fabryka dobiera panewy z precyzją jubilera i nie można tego potem naprawiać młotkiem.
- tnts
- Świeżak
No w każdym bądz razie już postanowiłem
poszukam czegoś innego
a jak narazie trzeba sie nacieszyc stara cagiva 125 

Pal gumę nie dusze. ;]
- wojtas1991
- Świeżak
• Strona 1 z 1