Aprilia rs 50 1998r Pomocy !!!
• Strona 1 z 1
Aprilia rs 50 1998r Pomocy !!!
Witam jest to mój pierwszy temat więc proszę o wyrozumiałość jeżeli był taki temat to mnie nakierujcie a ten usuńcie ale do rzeczy.
po pierwsze czy jeżeli mam 5 biegów to silnik jest am5 (bo wydaje mi się że tak xd )
i czy mogę zakładać większy cylinder np 90 cmm3 od am6 bo innych niema chodzi o to czy będzie pasował .
Po drugie czy silniki am6 i am5 mają podobną budowe a najlepiej taką samą chodzi mi o wymiane simeringów i tak samo niema do am5 tylko sa do am6 i czy to będzie pasować ????
Z góry dzięki POZDRO !!
po pierwsze czy jeżeli mam 5 biegów to silnik jest am5 (bo wydaje mi się że tak xd )
i czy mogę zakładać większy cylinder np 90 cmm3 od am6 bo innych niema chodzi o to czy będzie pasował .
Po drugie czy silniki am6 i am5 mają podobną budowe a najlepiej taką samą chodzi mi o wymiane simeringów i tak samo niema do am5 tylko sa do am6 i czy to będzie pasować ????
Z góry dzięki POZDRO !!
(: Aprilia rs 50 

- mikrusss111
- Świeżak
Tak jeżeli masz 5 biegów w rs to masz AM5. Silniki maja podobna budowę lecz AM6 jest nieco szerszy co za tym idzie zębatki od AM6 nie pasuje do silnika AM5. Mimo to większość części je łączy wiec myślę ze z wymiana simeringów nie powinno być problemu.
- shake27
- Świeżak
uff dzięki bo musze wymienic simeringi bo mi skubaniec olej pobiera z silnika i wypluwa dzięki jescze raz
(: Aprilia rs 50 

- mikrusss111
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 156 gości