Malowanie sprayem-rysy ; /
• Strona 1 z 1
Malowanie sprayem-rysy ; /
Witam
Wczoraj wymalowałem sprayem(auto renolak) plastiki do moto. Dziś chciałem je zamontować i przejechałem palcem po plastiku to cały się zrysował .. Nawet jak leciutko przejadę to zostają rysy ? Dlaczego? Może powinienem zrobić polerkę ?
Wczoraj wymalowałem sprayem(auto renolak) plastiki do moto. Dziś chciałem je zamontować i przejechałem palcem po plastiku to cały się zrysował .. Nawet jak leciutko przejadę to zostają rysy ? Dlaczego? Może powinienem zrobić polerkę ?
- fido511
- Świeżak
bo tak to jest jak sie maluje sprejem
powłoka nigdy nie bedzie taka jak po pistolecie, po 2 na samą farbe daje się lakiery bezbarwne które chronia przed zarysowaniem

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
-
DostojnyKocur! - Świeżak
Przede wszystkim źle przygotowana powierzchnia do malowania. Jak zrobisz polerkę to cały ten Twój śmieszny lakier się zetrze
Myślałeś, że jak kupisz puszkę lakieru w sprayu w tesco za 6zł i sobie popsikasz to będziesz miał moto jak nowe i trwały, ładny lakier? Nie ma tak łatwo, lakiernictwo to nie jest hop-siup, koszt lakierowania elementu zaczyna się od ok. 300zł, więc choćbyś nie wiem co zrobił to nigdy nie zrobisz tak jak lakiernik, choćby z powodu braku doświadczenia.

Myślałeś, że jak kupisz puszkę lakieru w sprayu w tesco za 6zł i sobie popsikasz to będziesz miał moto jak nowe i trwały, ładny lakier? Nie ma tak łatwo, lakiernictwo to nie jest hop-siup, koszt lakierowania elementu zaczyna się od ok. 300zł, więc choćbyś nie wiem co zrobił to nigdy nie zrobisz tak jak lakiernik, choćby z powodu braku doświadczenia.
-
komarcc - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości