Zobacz wÄ…tek - Trzepotanie kierownicÄ…
NAS Analytics TAG

Trzepotanie kierownicÄ…

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

Trzepotanie kierownicÄ…

Postprzez Arturo925 » 16/5/2012, 17:03

W sumie nie przejmowałem sie tym bo zdarza sie rzadko, ale być moze problem jest prosty do rozwiązania

Jak rozpedze TZR do prędkości powyżej 80km/h to czasami przy puszczeniu kiery lubi sobie nią zatrzepotać. Nie jest to jakaś mocna shimma, ale cos sie dzieje.

Ogólnie troche czytałem na ten temat, tu i na innych stronach i wszyscy piszą o oponach i wyważaniu. Cóż, ja mam oryginalne opony, przy czym TZRka jest z 2003r. Kartofle, ślizgają sie jak na mydle, ale na razie nie mam pessosów nawet na leżaki z allegro. Ogólnie wytarte są dosyć równomiernie, nawet bym powiedział ze ranty nigdy asfaltu nie widziały. Zapewne ziom od którego ja kupiłem musiał miec prosta drogę do gimnazjum :D

Przy nizszych prędkościach moto jedzie prosto wiec lagi i rama raczej odpadaja. Może to wina łożysk. No albo tych kartofli.
Arturo925
Stały bywalec

Postprzez zxer » 16/5/2012, 17:59

podnies kolo i zakrec i sprawdz czy jajuje to znaczy bedzie sie krecic, zatrzyma sie o odkreci w druga strone
tea who you yea bunny
zxer
Stały bywalec

Postprzez mati22252 » 16/5/2012, 18:54

Wystarczy że uderzył kołem w krawężnik i będzie podgięte. Wyważ koło to koszt 15 zł i wtedy sprawdź jeżeli to łożyska powiedzą CI przy wyważaniu
mati22252
VIP Åšcigacz.pl

Powrót do Mechanika motocyklowa

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 14 gości

na górê