Honda NSR, Aprilia RS czy Cagiva Mito - 125 na pierwszy moto
• Strona 1 z 1
Honda NSR, Aprilia RS czy Cagiva Mito - 125 na pierwszy moto
Jakie masz doświadczenie (ile km na jakim sprzęcie) Jeździłem trochę na skuterze.
Wiek, waga, wzrost
Do jakich celów chcesz używać motocykla (jazda na co dzień - do pracy/szkoły/ po mieście czy trasie, weekendowe latanie z kumplami dla rozrywki, turystyka dłuższa/dalsza, jazda z plecaczkiem czy bez, jazda po torze, jazda po szutrach lub cięższym terenie), w jakich udziałach procentowych? Jazda na co dzień, do szkoły, po mieście, weekendowe latanie z kumplami dla rozrywki.
Ile kilometrów chcesz przelatać w sezonie? Jak najwięcej.
Ile gotówki masz na sam motocykl i czy pomyślałeś o ciuchach? To zależy, różnie. Tak.
Jaki budżet możesz przeznaczyć na jego utrzymanie w sezonie? Tyle ile trzeba.
Jakie motocykle Ci siÄ™ podobajÄ… - sportowe, nakedy, turystyki, enduro itp. Spotowe.
Które modele na tą chwilę przyciągnęły Twoją uwagę?Honda NSR, Aprilia RS, Cagiva Mito
Cześć. Swoją przygodę z motorami dopiero rozpoczynam. Miałem okazje jeździć paroma ścigaczami i jestem pod wrażeniem. Wole zacząć od 125 od razu, ale nie wiem które moto było by lepsze. Zastanawiam się między Hondą NSR, Aprilia RS oraz Cagivo Mito..
Wszystkie są piękne, ale które lepiej będzie mi się prowadziło na pierwsze " większe " jazdy. Pozdrawiam.
Wiek, waga, wzrost
Do jakich celów chcesz używać motocykla (jazda na co dzień - do pracy/szkoły/ po mieście czy trasie, weekendowe latanie z kumplami dla rozrywki, turystyka dłuższa/dalsza, jazda z plecaczkiem czy bez, jazda po torze, jazda po szutrach lub cięższym terenie), w jakich udziałach procentowych? Jazda na co dzień, do szkoły, po mieście, weekendowe latanie z kumplami dla rozrywki.
Ile kilometrów chcesz przelatać w sezonie? Jak najwięcej.
Ile gotówki masz na sam motocykl i czy pomyślałeś o ciuchach? To zależy, różnie. Tak.
Jaki budżet możesz przeznaczyć na jego utrzymanie w sezonie? Tyle ile trzeba.
Jakie motocykle Ci siÄ™ podobajÄ… - sportowe, nakedy, turystyki, enduro itp. Spotowe.
Które modele na tą chwilę przyciągnęły Twoją uwagę?Honda NSR, Aprilia RS, Cagiva Mito
Cześć. Swoją przygodę z motorami dopiero rozpoczynam. Miałem okazje jeździć paroma ścigaczami i jestem pod wrażeniem. Wole zacząć od 125 od razu, ale nie wiem które moto było by lepsze. Zastanawiam się między Hondą NSR, Aprilia RS oraz Cagivo Mito..
Wszystkie są piękne, ale które lepiej będzie mi się prowadziło na pierwsze " większe " jazdy. Pozdrawiam.
-
odorek - Świeżak
Z tych 3 to najlepszą trakcją będą odznaczać się Cagiva, Aprilia i na końcu Honda która ma najmniej zaawansowane zawieszenie z tych trzech. Jęsli chodzi o moc kolejność jest ta sama. Jeśli chodzi o wygląd (kwestia gustu) wg. mnie znów ta sama kolejność. Jeśli chodzi o spalanie kolejność jest odwrotna, a jeśli o awaryjność również. Dostepność i ceny części to znów najlepiej tu z Hondą, niewiele gorzej z Aprilią, ale z Cagiva już jest ciężko.
Cagive kupuje sie trochę jak Ducati, poprostu ktoś się zakocha i kupuje. Jest najlepsza jeśli chodzi o frajdę z jazdy. Jest piękna (przypomina trochę 996), koniecznie krwista czerwień. Jeśli kupisz zadbaną i sam będziesz dbał i nie katował na każdej możliwej prostej to nie powinna zawieść. Myślę że jeśli nie Mito, to najlepszym kompromisem jest RS.
Cagive kupuje sie trochę jak Ducati, poprostu ktoś się zakocha i kupuje. Jest najlepsza jeśli chodzi o frajdę z jazdy. Jest piękna (przypomina trochę 996), koniecznie krwista czerwień. Jeśli kupisz zadbaną i sam będziesz dbał i nie katował na każdej możliwej prostej to nie powinna zawieść. Myślę że jeśli nie Mito, to najlepszym kompromisem jest RS.
Suzuki Bandit 400 był
Suzuki SV650 S jest
Suzuki SV650 S jest
-
Sykopson - Stały bywalec
Mi się właśnie Cagivo widzi. Jestem jak najbradziej za nią . Lubie przycisnąc gdzie się tylko da i również będę się uczył jazdy (bo na razie tak sobie umiem), to nie będzie stanowiło problemu z Cagivo ?
-
odorek - Świeżak
srednio cagivA ( nie o) to troche sprzet wyczynowy, ma duzo mocy z małego silnika wiec trzeba umiec tym smigac. zwłaszcza że to 2T który charakteryzuje sie nieco mało przewidywalnym oddawaniem mocy. po 2 łatwo sobie sprzęt uszkodzic jak sie nie umie np zmieniac biegów czy uzywac sprzęgła
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
Przypomne ze jezdzenie dwusuwami powyzej mocy 15KM, jesli nie masz kategorii A jest w Polsce nielegalne i wiaza sie z tym przykre konsekwencje w razie wypadku/kontroli.
- pietrek7557
- Bywalec
Odemnie wielki szacun da autora tematu za "Login" Po drugie również uwazam że jazda bez prawka kat A na motocykl powyżej 15km to przestępstwo
"ZX-10R" Ninja 2008 | http://bikepics.com/members/blackzx10r/
-
Black-Ghost - VIP Åšcigacz.pl
mito i rs to mniej wiecej ta sama klasa. Ja z tych dwoch bralbym RS. Ze wzgledu na latwosc dostepu do czesci. Mito jednak jest mniej popularne. No chyba ze jestes fanem ducati to wez mito. Mialem rs125 i fajnie sie nim jezdzilo. Od 10k obrotow sprzet dostawal fajnego kopa. W winkle tez nim sie milo wchodzilo, duzy laczek i fajnie oddaje moc. Ja uwazam ze RS125 to najbezpieczniejsze moto w klasie 125
tea who you yea bunny
-
zxer - Stały bywalec
ODOREK gdybys posiadał Kat A kupił bys coś co i prawnie i faktycznie jest motocyklem czyli minimum 250cm3 był by to zdecydowanie ciekawszy wybrór chyba że kreci cie chmura siwego dymu za motocyklem i dzwięk kosiarki w motocyklu wtedy 125 jak znalazł
-
Zrobisz jak zechcesz, tylko nie obudz sie potem z reka w nocniku. Bo nawet jak nie Ty spowodujesz wypadek, to na Ciebie spadnie odpowiedzialnosc za konsekwencje z powodu braku uprawnien. Kasy z OC tez nie dostaniesz.
- pietrek7557
- Bywalec
Kolejny kwalifikujący sie do miejsca w wagonie do oświęcimia!!!
-
• Strona 1 z 1
Powrót do Oceny ofert sprzedaży.
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości