piaggio zip 50 2t dusi sie po dodaniu gwałtownie gazu
• Strona 1 z 1
piaggio zip 50 2t dusi sie po dodaniu gwałtownie gazu
Rozrusznik naprawiony to co innego wyskoczyło...
Po dodaniu gazu dusi się ( nie gasnie), jakby nie miał siły dopiero ujęcie obrotu manetki i powoli baaardzo dodawanie gazu pozwala mu sie rozpędzić. Objaw wystapił dziś wczesniej tak nie było i nawet jak sie spod startu na maksa odkręciło to ruszął i przyspieszał bez problemu.
jedyne co zdazylem dzis spr to filtr powietrza - wyczysciłem i świece też wyczysciłem ale ona prawie nowa jest
Wg mnie (ale nie mam pewnosci ) jest to problem z paliwem lub jego podawaniem - znowu jakby dobra dusza podpowiedziała było by miło
pozdr
Po dodaniu gazu dusi się ( nie gasnie), jakby nie miał siły dopiero ujęcie obrotu manetki i powoli baaardzo dodawanie gazu pozwala mu sie rozpędzić. Objaw wystapił dziś wczesniej tak nie było i nawet jak sie spod startu na maksa odkręciło to ruszął i przyspieszał bez problemu.
jedyne co zdazylem dzis spr to filtr powietrza - wyczysciłem i świece też wyczysciłem ale ona prawie nowa jest
Wg mnie (ale nie mam pewnosci ) jest to problem z paliwem lub jego podawaniem - znowu jakby dobra dusza podpowiedziała było by miło
pozdr
ngrmp
- momik
- Świeżak
Wyczyść gaźnik jak to nie pomoże to zlej całe paliwo i nalej nowego by może pompa olejowa podaję za dużo oleju np jeżeli masz tani olej np.MIXOL to nie jest w stanie go przepalać ..
sprzedaż częsci do skuterów china 4t oraz 2 t 

-
filipLWG - Świeżak
hm, rzeczywiście może być w tym troche moijej winy ponieważ silnik jest na dotarciu i poprzedni własciciel za radą mechanika lał równiez troche oleju do paliwa (pomimo iż jest oddzielny zbiornik oleju z pompą) co tez i ja czynię.
Olej idzie syntetyczny mobil
Zrobie jak mowisz pewnei jednak jest za gęsto
dzieki
Olej idzie syntetyczny mobil
Zrobie jak mowisz pewnei jednak jest za gęsto
dzieki
ngrmp
- momik
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości