Moto Neked 190 cm wzrostu
• Strona 1 z 1
Moto Neked 190 cm wzrostu
Witam Forumowiczów n początek niedawno zdałem prawko na kat.A i planuje zakup moto typu neked ..Mam 190 cm wzrostu 90 kg wagi jaki moto polecacie przymierzam się do aprili shiver i nawet gabarytowo pasuje jakie jeszcze pocje wg was mam do wyboru..Bardzo proszę o pomoc
Nie ten dział!
PrzenoszÄ™..
komarcc
Nie ten dział!
PrzenoszÄ™..
komarcc
- ziemniak99
- Świeżak
Masz tutaj stronkę dzięki, której dopasujesz się do motocykla http://cycle-ergo.com/. Aprilia Shiver to bardzo fajny motocykl, sam o niej myślałem swego czasu. Posiada trzy mapy zapłonu, na pierwszej ma charakterystykę motocykla klasy 500ccm. Największym jego plusem jest układ "V" moim zdaniem. Bardzo ładnie ciągnie od dołu, przyjemnie brzmi i nie wibruje jakoś nadzwyczajnie, jak to V-ka. Jedyną wadą tej kandydatury jest cena, ale jest to wada subiektywna, skoro chcesz coś takiego na pierwsze moto to uznaje, że masz kasę na ewentualne parkinkówki. Wypełnij ankietę z podwieszonych tematów, to nam pomoże w doradzaniu ewentualnych modeli. Jeśli Shiver jest dobry gabarytowo to i Bandit 650 będzie dobry, powyżej polecony przez kolegę Kawasaki także. Ja mam 185cm i podobną wagę do Twojej i latam FZ6N i jest mi bardzo wygodnie, na nic nie narzekam. W FZ6 jednak nie możesz ustawić sobie łagodniejszego oddawania mocy, no ale masz wersję 78KM. Według mnie jednak, gdybym miał 190cm wygodniej byłoby mi na Aprili, takie sprawiała na mnie wrażenie.
-
motoluka - VIP Åšcigacz.pl
Na shiver zrobiłem jazdę próbną bardzo fajny motocykl i jak na moje gabaryty nie jest wcale mały kolana chowają się wytłoczenia w zbiorniku nogi nie są bardzo zgięte a planuje kupić cos w miarę nowego i cieszyć się jazdą.dosiadałem też FZ8 i mniej wygodna pozycja takie miałem odczucie
Ostatnio edytowano 8/5/2012, 15:53 przez ziemniak99, łącznie edytowano 1 raz
- ziemniak99
- Świeżak
Moim zdaniem nie znajdziesz niczego fajniejszego. Nie jestem fanem elektroniki w motocyklach, ale dla Ciebie w Shiverze to będzie plus. Cała jego konkurencja odpada na pierwszy motocykl ponieważ jest najzwyczajniej w świecie za mocna. Tylko nie szalej od razu a 3 trybie
Na którym testowałeś?

-
na turystycznym czyli normalnym i fajnie równo szedł od dołu bez zaskoczenia..Juz ma taki wiek i trochę oleju w głowie a poszaleć to mogę na crossie i mam dla kogo żyć.Chyba skocze zerknąć to cacko http://otomoto.pl/aprilia-shiver-750-ab ... 29749.html
- ziemniak99
- Świeżak
Co tu dużo mówić kolego, wygląda pięknie. Jedyne co mi się w nim nie podoba to wskaźniki no ale to kwestia gustu. Nie mam żadnych zastrzeżeń patrząc po zdjęciach,warto go obejrzeć. Pamiętaj jednak o mechaniku i dokładnych oględzinach to już trochę kasy, głupio byłoby wpaść na "minę".
-
Pewnie Pojadę z kolegą ma serwis crossów i zerknie fachowym okiem i oceni czy warty jest tych pieniędzy ale myślę ze tak bo cena jest dosyć wysoka w porównaniu do innych ogłoszeń
- ziemniak99
- Świeżak
Hejka mam kolejne pytanko czytałem sporo artykułów i wpadła mi w oko kawa ninja 250 jak myślicie można tym wygodnie smigać przy moim wzroście i chyba jest to lepsze moto do udoskonalenia techniki jazdy..proszę o jakieś podpowiedzi 

- ziemniak99
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Oceny ofert sprzedaży.
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości