wymiana cylka i glowicy -skuter 4T
• Strona 1 z 1
wymiana cylka i glowicy -skuter 4T
witam. zakupiłem nowy cylinder i głowicę do skutera.
o czym mam pamiętam zakładając to?
jak ustawić rozrząd?
i luzy zaworowe przy 90ccm
pozdrawiam
o czym mam pamiętam zakładając to?
jak ustawić rozrząd?
i luzy zaworowe przy 90ccm
pozdrawiam
- EL55555
- Świeżak
o wszystkich rzeczach sie pamieta
nie ma rzeczy o której masie nie pamietac, najlepiej niech zrobi to ktos kto sie zna
rozrząd ustawia sie normalnie tak jak serwisówka mówi, luzy też serwisowe pojemnosc nie ma znaczenia

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
Luzy zaworowe ustawiasz takie jak w 50ccm, a przy składaniu musisz pamiętać o wszystkim co rozebrałeś
Nie ma sensu pisać co i jak, bo w necie jest już chyba 100 poradników krok po kroku jak zmienić cylinder w 4T i to wraz ze zdjęciami.
Przy 80ccm możesz wymienić sam cylinder, a pod głowicę dajesz 2 podkładki, natomiast przy 90ccm powinieneś wymienić kompletny cylinder, kompletną głowicę, wałek rozrządu, łańcuszek jeśli jest już zużyty lub od początku nie wymieniany (tak zapobiegawczo), gaźnik, a także całą elektrykę od większej pojemności. Jeśli tego wszystkiego nie zrobisz to taka przeróbka jest nieopłacalna, gdyż nie osiągniesz pełnej mocy z cylindra, a spalanie będzie na wysokim poziomie.

Przy 80ccm możesz wymienić sam cylinder, a pod głowicę dajesz 2 podkładki, natomiast przy 90ccm powinieneś wymienić kompletny cylinder, kompletną głowicę, wałek rozrządu, łańcuszek jeśli jest już zużyty lub od początku nie wymieniany (tak zapobiegawczo), gaźnik, a także całą elektrykę od większej pojemności. Jeśli tego wszystkiego nie zrobisz to taka przeróbka jest nieopłacalna, gdyż nie osiągniesz pełnej mocy z cylindra, a spalanie będzie na wysokim poziomie.
-
komarcc - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości