Powrót na 2koła tylko jakie??
• Strona 1 z 1
Powrót na 2koła tylko jakie??
Powitać wszystkich miłośników dwukołowych bestji
Potrzebuję rady bardziej doświadczonych osób dlatego się zwracam do was, mam nadzieję że potraktujecie to serio i bez zbędnych docinków bym wracał na vespę jakąś czy innego kibla. Napiszę trochę o sobie ponieważ waham się między kilkoma bestiami, szczegóły później.
Moja przygoda z motorami rozpoczęła się gdy ledwo ukończyłem 16 lat, był to niebieski skuter simson 4 biegowy sr70 ( wymieniany cylinder oraz inne modyfikacje ), po tym pojawiła się piękna włosza cagiva mito 125 ze sportowym gaźnikiem, wydechem i innymi taimi ( pędziła 190 prawie ), po niej zx6r oczywiście zielona. Na kawie miałem dość poważny wypadek, gościu busem wjechał we mnie i po tym wypadku zrezygnowałem z motorów na 2lata, aczkolwiek co jakiś czas miałem pod sobą jakieś tam bestje znajomych, w tym zzr14- za mocne tylko mogę powiedzieć.
Moją przygodę już znacie, teraz zgodnie z regulaminem napiszę te punkty:
- ok 5-7tys km z czego głównie na kawie
-22, 78kg, 179cm jestem dość większych gabarytów ze względu na moje hobby- przerzucanie żelastwa
-jazda weekendowa, jestem przedstawicielem handlowym tak więc w tyg nie będę miał czasu
-jak najwięcej km o ile pogoda dopiszę i czas
-5-9k na motor z czego cały osprzęt mam.
-tyle ile będzie trzeba wydać by motor był w stanie użytkowania, w końcu od tego zależy moje bycie na tej dziwnej planecie ;d
-motor musi być plastikiem, sportowo turystyczny bądź typowo sportówka, jak już pisałem będzie on użytkowany w weekendy by się odchamić
- Jaki motor?
Zastanawiam się nax gsxr'ką w srad'zie, zawsze mi się podobały miałem tylko styczność z litrową jednostką od suzi, ale celował bym w 600ccm, rf600- brak styczności, wiem że słaba skrzynia biegów szczególnie 2'bieg więc trzeba uważać przy zakupie-tak samo jak z kotem, zx6r dobrze mi się jeździło więc też by mogła być aczkolwiek myślę nad 900ccm tego modelu jest mocniejsza zapewne ale biorąc pod uwagę że miałem bestie pod sobą 200konną więc dam radę okiełznać, coś z ts typu fazer- przyjemny motor, miałem styczność ponieważ mój brat na takim jeździł oraz thundercat. Pozostałe motory raczej odpadają, f4 nie chce ponieważ znajomy ma z którym będę jeździł a dwa takie same jakoś nie widzą mi się gdy stoją obok.
Podsumowując celuje w motory o poj, 600ccm za wyjątkiem zx9r, ma być to motor nie drogi, może być nawet po lekkim ( zaznaczam lekkim szlifie ) ze względu na to że zapewne będę miał kontakt z asfaltem jakiś tam- tak się składa że w moim mieście nie szanują motocyklistów.!! Wybrałem maszyny które mi się wizualnie podobają, jakieś takie doświadczenia większe bądź mniejsze miałem z nimi i wiem jakie przypadłości mogę mieć z nimi i czego się spodziewać. Oczywiście za te pieniądze bym mógł już celować w coś nowszego i lepszego ale takiej maszynki po prostu było by mi szkoda, poczekam z nią na kolejny sezon.

Moja przygoda z motorami rozpoczęła się gdy ledwo ukończyłem 16 lat, był to niebieski skuter simson 4 biegowy sr70 ( wymieniany cylinder oraz inne modyfikacje ), po tym pojawiła się piękna włosza cagiva mito 125 ze sportowym gaźnikiem, wydechem i innymi taimi ( pędziła 190 prawie ), po niej zx6r oczywiście zielona. Na kawie miałem dość poważny wypadek, gościu busem wjechał we mnie i po tym wypadku zrezygnowałem z motorów na 2lata, aczkolwiek co jakiś czas miałem pod sobą jakieś tam bestje znajomych, w tym zzr14- za mocne tylko mogę powiedzieć.
Moją przygodę już znacie, teraz zgodnie z regulaminem napiszę te punkty:
- ok 5-7tys km z czego głównie na kawie
-22, 78kg, 179cm jestem dość większych gabarytów ze względu na moje hobby- przerzucanie żelastwa
-jazda weekendowa, jestem przedstawicielem handlowym tak więc w tyg nie będę miał czasu
-jak najwięcej km o ile pogoda dopiszę i czas
-5-9k na motor z czego cały osprzęt mam.
-tyle ile będzie trzeba wydać by motor był w stanie użytkowania, w końcu od tego zależy moje bycie na tej dziwnej planecie ;d
-motor musi być plastikiem, sportowo turystyczny bądź typowo sportówka, jak już pisałem będzie on użytkowany w weekendy by się odchamić
- Jaki motor?
Zastanawiam się nax gsxr'ką w srad'zie, zawsze mi się podobały miałem tylko styczność z litrową jednostką od suzi, ale celował bym w 600ccm, rf600- brak styczności, wiem że słaba skrzynia biegów szczególnie 2'bieg więc trzeba uważać przy zakupie-tak samo jak z kotem, zx6r dobrze mi się jeździło więc też by mogła być aczkolwiek myślę nad 900ccm tego modelu jest mocniejsza zapewne ale biorąc pod uwagę że miałem bestie pod sobą 200konną więc dam radę okiełznać, coś z ts typu fazer- przyjemny motor, miałem styczność ponieważ mój brat na takim jeździł oraz thundercat. Pozostałe motory raczej odpadają, f4 nie chce ponieważ znajomy ma z którym będę jeździł a dwa takie same jakoś nie widzą mi się gdy stoją obok.
Podsumowując celuje w motory o poj, 600ccm za wyjątkiem zx9r, ma być to motor nie drogi, może być nawet po lekkim ( zaznaczam lekkim szlifie ) ze względu na to że zapewne będę miał kontakt z asfaltem jakiś tam- tak się składa że w moim mieście nie szanują motocyklistów.!! Wybrałem maszyny które mi się wizualnie podobają, jakieś takie doświadczenia większe bądź mniejsze miałem z nimi i wiem jakie przypadłości mogę mieć z nimi i czego się spodziewać. Oczywiście za te pieniądze bym mógł już celować w coś nowszego i lepszego ale takiej maszynki po prostu było by mi szkoda, poczekam z nią na kolejny sezon.
-
Egoista - Świeżak
a że tak brutalnie zapytam, nauczyłeś się dobrze jeździć chociaż, że celujesz w takie mocne sprzęty? 5-7 tys. przebiegu to bardzo niewiele
GSX1400
-
maciejka69 - Stały bywalec
Smiało bierz ZX9R, zostań w rodzinie kawasaki 

"ZX-10R" Ninja 2008 | http://bikepics.com/members/blackzx10r/
-
Black-Ghost - VIP Ścigacz.pl
a może jeśli chcesz sportowo-turystyczny to celujesz w nejka ze sportowym wyglądem ?
bo Kawasaki z750 byłby niezły skoro nie chcesz za słabego, za mocnego.
http://allegro.pl/kawasaki-z750-i2297022814.html
a jeśli nie i ma to być 600ccm to masz do wyboru R6, Ninje, Gsxr-a i Cbr.
Cbr odpada więc zostają 3. Gsxr zawsze mi się bardzo podobał ale od k6 w górę, nie wiem jaki gust ma kolega
ale w tych pieniądzach to raczej k1 k2. R6 ze względu na popularność by się wyszukało też rok 2000-2001. Nie kupuj Yamahy Thundercat - tego jestem pewien bo żadne zamienniki i części nawet dobrych firm nie pasują do tego motocykla.
szkoda że nie chcesz Hondy bo tutaj jest taka dograna raczej do sezonu i ładnie utrzymana ( chyba że coś widzicie co mi mogło umknąć ) : http://otomoto.pl/honda-cbr-f4-nie-zx6r ... 63611.html
bo Kawasaki z750 byłby niezły skoro nie chcesz za słabego, za mocnego.
http://allegro.pl/kawasaki-z750-i2297022814.html
a jeśli nie i ma to być 600ccm to masz do wyboru R6, Ninje, Gsxr-a i Cbr.
Cbr odpada więc zostają 3. Gsxr zawsze mi się bardzo podobał ale od k6 w górę, nie wiem jaki gust ma kolega

ale w tych pieniądzach to raczej k1 k2. R6 ze względu na popularność by się wyszukało też rok 2000-2001. Nie kupuj Yamahy Thundercat - tego jestem pewien bo żadne zamienniki i części nawet dobrych firm nie pasują do tego motocykla.
szkoda że nie chcesz Hondy bo tutaj jest taka dograna raczej do sezonu i ładnie utrzymana ( chyba że coś widzicie co mi mogło umknąć ) : http://otomoto.pl/honda-cbr-f4-nie-zx6r ... 63611.html
- snupson
- Świeżak
Nie liczba km powie tobie o tym jak kto jeździ tylko sama technika, znam wiele osób co robią tyg 3-4tys km ( samochodem ) a jeżdżą przeciętnie a wręcz nawet tragicznie. Maciejka69 nie przesadzajmy że są to mocne sprzęty, jeździłem mocniejszymi stworami, jak ktoś ma głowę na karku i predyspozycje fizyczne to może uczyć się jeździć nawet na litrze zakładając że przynajmniej jeden sezon przejeździł na czymś żeby chociaż wiedział gdzie jest sprzęgło.
Duszczku czarny przez te ostatnie dni co mnie tutaj nie było przemyślałem sprawę i faktycznie będę szukał zx9r, przyjemne moto, może nie za duże i nie najlepsze ale każdy ma wady a naprawdę na słabszym bracie jazdę wspominam b. dobrze.
Snupsob golasy są fajne, naprawdę podobają mi się ale siebie nie widzę na nim, chyba że na b-king'u ale to nie czas na niego jeszcze, nie czas. W r6 nie podoba mi się charakterystyka silnika, pewnie teraz fani mnie zjedzą ale..jakoś nie czuję go. Suzi k6 czy k1 to tak naprawdę kosmetyczne zmiany wizualne jak w przypadku golfa, między 6 a 1 jest przepaść ale jak ustawimy od 1 do 6 koło siebie to jej nie będzie widać. Co do części to używki z anglii bym miał załatwione-do każdego moto, a sprawy typowo eksploatacyjne to tylko oryginały wchodzą w grę, mam niemiłe wspomnienia przy zamienniku paska rozrządu z podzespołami w samochodzie więc wolę nie mieć powtórki.
Tak więc pozostaję w rodzinie kawy jak to duszek napisał i stawiam na zx9r. Przeważył fakt iż zx6r wspominam z uśmiechem na twarzy.
Duszczku czarny przez te ostatnie dni co mnie tutaj nie było przemyślałem sprawę i faktycznie będę szukał zx9r, przyjemne moto, może nie za duże i nie najlepsze ale każdy ma wady a naprawdę na słabszym bracie jazdę wspominam b. dobrze.
Snupsob golasy są fajne, naprawdę podobają mi się ale siebie nie widzę na nim, chyba że na b-king'u ale to nie czas na niego jeszcze, nie czas. W r6 nie podoba mi się charakterystyka silnika, pewnie teraz fani mnie zjedzą ale..jakoś nie czuję go. Suzi k6 czy k1 to tak naprawdę kosmetyczne zmiany wizualne jak w przypadku golfa, między 6 a 1 jest przepaść ale jak ustawimy od 1 do 6 koło siebie to jej nie będzie widać. Co do części to używki z anglii bym miał załatwione-do każdego moto, a sprawy typowo eksploatacyjne to tylko oryginały wchodzą w grę, mam niemiłe wspomnienia przy zamienniku paska rozrządu z podzespołami w samochodzie więc wolę nie mieć powtórki.
Tak więc pozostaję w rodzinie kawy jak to duszek napisał i stawiam na zx9r. Przeważył fakt iż zx6r wspominam z uśmiechem na twarzy.
-
Egoista - Świeżak
techniki uczysz się jeżdżąc, a nie prowadząc dysputy na forum. 3-4 tys. samochodem w roku? Ja tyle robię w miesiącu, a wciąż nie uważam się za boga kierownicy.
Uważasz, że przejeździłeś "5-7 tys. km" (swoją drogą ciekawe, że nie wiesz czy bardziej 5 czy bardziej 7, w końcu to aż 2 tys. różnicy) i jesteś już świetnym kierownikiem? Brałeś udział w poważnym wypadku, w którym bus na Ciebie najechał. Czy wyglądało to może tak jak tutaj (otwórz link)?
Uważam, że przeceniasz swoje umiejętności i brak Ci pokory. Masz jednak swój rozum, więc .. kup sobie BKinga albo nawet panigale, jeśli Cię stać, tylko nie zadawaj tu pytań, bo Ty nie pytasz, a próbujesz usprawiedliwić swój wybór, którego już dokonałeś
Uważasz, że przejeździłeś "5-7 tys. km" (swoją drogą ciekawe, że nie wiesz czy bardziej 5 czy bardziej 7, w końcu to aż 2 tys. różnicy) i jesteś już świetnym kierownikiem? Brałeś udział w poważnym wypadku, w którym bus na Ciebie najechał. Czy wyglądało to może tak jak tutaj (otwórz link)?
Uważam, że przeceniasz swoje umiejętności i brak Ci pokory. Masz jednak swój rozum, więc .. kup sobie BKinga albo nawet panigale, jeśli Cię stać, tylko nie zadawaj tu pytań, bo Ty nie pytasz, a próbujesz usprawiedliwić swój wybór, którego już dokonałeś
GSX1400
-
Egoista napisał(a):- ok 5-7tys km z czego głównie na kawie
Pewnie się nie zgodzisz ale po tych 5-7tys. km to może Ci się jedynie wydawać, że umiesz jeździć. Po takim "doświadczeniu" ja osobiście bym nie polecał nawet 600 w sporcie, a co dopiero ZX9R o której wspomniałeś.
Egoista napisał(a): [...]aczkolwiek co jakiś czas miałem pod sobą jakieś tam bestje znajomych, w tym zzr14- za mocne tylko mogę powiedzieć.
Pamiętaj, motocykle znajomych i pojedyncze przejażdżki nie liczą się do stażu w siodle.
|1000RR 2006r| | http://www.bikepics.com/members/kubcys/
-
Kvba - Świeżak
-
motoluka - VIP Ścigacz.pl
Najwięcej 'dysput' widzę że prowadzą osoby które mówią że trzeba jeździć pierw 50k km żeby wsiadać na 500ccm golasa jak wy.. czytać nie umiesz macieju? 3-4 tys km w tygodniu a nie w roku. Nauczcie się czytać ze zrozumieniem. Nie wiem ponieważ to było 2lata temu nawet ponad a nie jestem z tych co liczą kilometry, nie jestem księgowym.!! używam motoru by się odchamić a nie bawię się w liczenie cyferek. Co do wypadku to znalazł się motor pod busem praktycznie więc jesteś strasznie zadziorną osobą która za wszelką cenę chce dowieść swoich racji które są wyssane z palca. Nie napisałem że jestem świetnym kierowcą, po prostu mam łeb na karku i dobry refleks. Wybór dokonałem na dniach jak byś czytał to byś wiedział, pytałem się o motory pod względem technicznym a nie o pozwolenie czy mogę wsiadać na coś większego więc jak nie potrafisz czytać ze zrozumieniem drogi Macieju to nie afiszuj się ze swoją pseudo wiedzą i mądrościami. Pojedyncze pożyczanie na weekend też nie liczą się do stażu w siodle ?
Motoluka biorąc pod uwagę że mam do dyspozycji weekendy, odliczając po 7h na sen, 1h na jedzenie, 2-3h na siłownię dziennie i że w ciągu godziny że można zrobić średnio 40km ( plastik ) to wychodzi 1k km w ciągu miesiąca. Więc jak sam widzisz masz więcej wolnego czasu ode mnie i dlatego możesz cieszyć się w siodle ( fajny tekst już przywłaszczam ) więcej ode mnie.
Motoluka biorąc pod uwagę że mam do dyspozycji weekendy, odliczając po 7h na sen, 1h na jedzenie, 2-3h na siłownię dziennie i że w ciągu godziny że można zrobić średnio 40km ( plastik ) to wychodzi 1k km w ciągu miesiąca. Więc jak sam widzisz masz więcej wolnego czasu ode mnie i dlatego możesz cieszyć się w siodle ( fajny tekst już przywłaszczam ) więcej ode mnie.
-
Egoista - Świeżak
Dajcie se na wstrzymanie. Chłopak podjoł decyjze wiec nie róbcie mu wody z mógu! Uważam że temat do zamkniecia! A ty Egoista podbij najlepiej na forum MojeKawasaki.pl tam idzie wychaczyc naprawde zadbane egzemplarze od forumowiczów
zaoszczedzisz sobie jazdy po polsce...

"ZX-10R" Ninja 2008 | http://bikepics.com/members/blackzx10r/
-
Black-Ghost - VIP Ścigacz.pl
Egoista napisał(a):jesteś strasznie zadziorną osobą która za wszelką cenę chce dowieść swoich racji które są wyssane z palca [..] nie o pozwolenie czy mogę wsiadać na coś większego więc jak nie potrafisz czytać ze zrozumieniem drogi Macieju to nie afiszuj się ze swoją pseudo wiedzą i mądrościami.
jesteś tak wielkim mądralą, że nie potrzebujesz rad. Kup sobie nawet samolot, mi to zasadniczo wisi. Pa
GSX1400
-
Chwalisz sie czy zalisz? Co mnie obchodzi jak wyglada Twoje zycie. Skoro wszystko wiesz, to po co sie pytasz o rady. Rob co chcesz.
- pietrek7557
- Bywalec
• Strona 1 z 1
Powrót do Oceny ofert sprzedaży.