Yamaha R6 czy Kawasaki zx6r jako pierwszy sportowy motocykl
• Strona 1 z 1
Yamaha R6 czy Kawasaki zx6r jako pierwszy sportowy motocykl
Witam
Długo się wahałem aby napisać ten post. W sieci jest wiele informacji które mają pomoc w wyborze motocykla. Niestety, zamiast pomóc jeszcze bardziej namieszały mi w głowie.
Do rzeczy.
Do tej pory jeździłem chopperem yamaha virago 535. Jednak doszedłem do wniosku, że chcę pojeździć motocyklem sportowym. Będzie to jazda w większości miejska (dojazd do pracy) i czasami jakieś szybsze wypady poza miasto.
Zacząłem przeglądać tytułowe ścigacze. Najbardziej przypadła mi do gustu stylistyka Yamahy R6. Jednak czytałem, że jest to motor "trudny" pod względem prowadzenia w mieście, przy niskich prędkościach oraz czasami gwałtowny przy przyspieszaniu. Przeczytałem, że tych wad nie ma Kawasami zx6r. Jednak do końca nie przemawia do mnie jego stylistyka.
W grÄ™ wchodzÄ… roczniki 2001-2004.
Co do mocy to dla mnie jest ona bardzo duża. Nie zamierzam stawiać tego motoru na tylnym kole (jak na razie) i nawet nie potrafię sobie wyobrazić przekręcenia manetki do końca. Jednak chce kupić taki motor na lata (do końca życia - "mojego lub jej" - cyt.)
podpowiedzcie co wybrać na pierwszy sportowy motor?
- Jakie masz doświadczenie: sportowe - 0, chopper - 2 lata
- Wiek, waga, wzrost: 35, 80, 169
- Do jakich celów chcesz używać motocykla: Jazda na co dzień - do pracy/ po mieście, weekendowe poza miastem
- Ile kilometrów chcesz przelatać w sezonie: 1000
- Ile gotówki masz na sam motocykl i czy pomyślałeś o ciuchach: 14000zł
- Jaki budżet możesz przeznaczyć na jego utrzymanie w sezonie: Ile będzie trzeba
- Jakie motocykle Ci siÄ™ podobajÄ…: sportowe,
- Które modele na tą chwilę przyciągnęły Twoją uwagę: Yamaha R6, Kawasaki zx6r, Suzuki GSX
Długo się wahałem aby napisać ten post. W sieci jest wiele informacji które mają pomoc w wyborze motocykla. Niestety, zamiast pomóc jeszcze bardziej namieszały mi w głowie.
Do rzeczy.
Do tej pory jeździłem chopperem yamaha virago 535. Jednak doszedłem do wniosku, że chcę pojeździć motocyklem sportowym. Będzie to jazda w większości miejska (dojazd do pracy) i czasami jakieś szybsze wypady poza miasto.
Zacząłem przeglądać tytułowe ścigacze. Najbardziej przypadła mi do gustu stylistyka Yamahy R6. Jednak czytałem, że jest to motor "trudny" pod względem prowadzenia w mieście, przy niskich prędkościach oraz czasami gwałtowny przy przyspieszaniu. Przeczytałem, że tych wad nie ma Kawasami zx6r. Jednak do końca nie przemawia do mnie jego stylistyka.
W grÄ™ wchodzÄ… roczniki 2001-2004.
Co do mocy to dla mnie jest ona bardzo duża. Nie zamierzam stawiać tego motoru na tylnym kole (jak na razie) i nawet nie potrafię sobie wyobrazić przekręcenia manetki do końca. Jednak chce kupić taki motor na lata (do końca życia - "mojego lub jej" - cyt.)
podpowiedzcie co wybrać na pierwszy sportowy motor?
- Jakie masz doświadczenie: sportowe - 0, chopper - 2 lata
- Wiek, waga, wzrost: 35, 80, 169
- Do jakich celów chcesz używać motocykla: Jazda na co dzień - do pracy/ po mieście, weekendowe poza miastem
- Ile kilometrów chcesz przelatać w sezonie: 1000
- Ile gotówki masz na sam motocykl i czy pomyślałeś o ciuchach: 14000zł
- Jaki budżet możesz przeznaczyć na jego utrzymanie w sezonie: Ile będzie trzeba
- Jakie motocykle Ci siÄ™ podobajÄ…: sportowe,
- Które modele na tą chwilę przyciągnęły Twoją uwagę: Yamaha R6, Kawasaki zx6r, Suzuki GSX
- lukbok
- Świeżak
Kawasaki Zx636R od 2003 roku jest zdecydowanie brutalna i agresywna jak R6 wiec nie wiem gdzie wyczytales że to spokojne potulne moto no chyba że tyczyło sie to wczesniejszych wersji choc itak nie nazwał bym tego spokojnym wręcz hondowskim oddawaniem mocy. Jak chcesz coś mało narwanego a jednak o zacięciu sportowym to polecam Honda CBR 600F4i/sport. Zdecydowanie najłagodniesza 600 w stawce. jest już na wtrysku wiec to duży plus.
"ZX-10R" Ninja 2008 | http://bikepics.com/members/blackzx10r/
-
Black-Ghost - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Oceny ofert sprzedaży.
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości