Pierwszy motocykl (Yamaha DT50r) ?
• Strona 1 z 1
Pierwszy motocykl (Yamaha DT50r) ?
Witam
Od jakiegoś czasu przymierzam się do kupna pierwszego moto. Od razu mówię, że nie mam żadnego pojęcia o jednośladach poza tym, że zrobiłem kartę motorowerową kilka lat temu. Mam 17 lat i teoretycznie mógłbym zrobić a1 na motocykle 125 ale na pierwszy chcę kupić 50. Upatrzyłem sobie Yamahę TZR 50, ale ojciec powiedział, że to się nie nadaje na pierwsze moto, bo jest sportowy i trudno mi się będzie uczyć jeździć w takiej pozycji. Muszę więc znaleźć coś gdzie będę bardziej wyprostowany. Szukałem, szukałem i znalazłem Yamahę DT50r. Znalazłem model w dobrym stanie z 2008 roku, bezwypadkowy i jak na ten rocznik ma dobrą cenę (5 800 zł). Motocykl ma służyć do jazdy głównie po mieście (szkoła, treningi itp) ale nie wykluczam jakiejś troszkę dłuższej trasy, dodam jeszcze, że jestem dość niski i masywny jak na ten wzrost (nie gruby) 171 cm wzrostu i 77 kg I teraz pytanie: czy nadaje się to na pierwszy motocykl? A może polecacie coś innego ? Tylko nie powyżej 50 ccm bo chcę najpierw się nauczyć jeździć na czymś małym. Cena nie powinna przekraczać 6000 zł. Z góry dzięki za pomoc.
Od jakiegoś czasu przymierzam się do kupna pierwszego moto. Od razu mówię, że nie mam żadnego pojęcia o jednośladach poza tym, że zrobiłem kartę motorowerową kilka lat temu. Mam 17 lat i teoretycznie mógłbym zrobić a1 na motocykle 125 ale na pierwszy chcę kupić 50. Upatrzyłem sobie Yamahę TZR 50, ale ojciec powiedział, że to się nie nadaje na pierwsze moto, bo jest sportowy i trudno mi się będzie uczyć jeździć w takiej pozycji. Muszę więc znaleźć coś gdzie będę bardziej wyprostowany. Szukałem, szukałem i znalazłem Yamahę DT50r. Znalazłem model w dobrym stanie z 2008 roku, bezwypadkowy i jak na ten rocznik ma dobrą cenę (5 800 zł). Motocykl ma służyć do jazdy głównie po mieście (szkoła, treningi itp) ale nie wykluczam jakiejś troszkę dłuższej trasy, dodam jeszcze, że jestem dość niski i masywny jak na ten wzrost (nie gruby) 171 cm wzrostu i 77 kg I teraz pytanie: czy nadaje się to na pierwszy motocykl? A może polecacie coś innego ? Tylko nie powyżej 50 ccm bo chcę najpierw się nauczyć jeździć na czymś małym. Cena nie powinna przekraczać 6000 zł. Z góry dzięki za pomoc.
Ostatnio edytowano 3/3/2013, 22:01 przez insanityman, łącznie edytowano 1 raz
- insanityman
- Świeżak
Kup sobie http://allegro.pl/zipp-xrace-50-naked-d ... 94224.html sam go osobiście posiadam ja jade 100km/h z górki a jak tak to 85km/h jest bardzo fajny lekki łatwo się nauczyć na nim jeździć !
- lukikuki
- Świeżak
Wolałbym coś porządniejszego typu właśnie Yamaha czy Honda bo taki Zipp to polski sprzęt, a jakoś nie jestem do takiego przekonany. Ale całkiem fajnie wygląda.
Ostatnio edytowano 5/5/2012, 19:27 przez insanityman, łącznie edytowano 1 raz
- insanityman
- Świeżak
lukikuki wez nie badz smieszny polecasz komus to czego bys napewno nie chcial juz nigdy miec... Bierz Dt to dobry sprzet ale patrz tez na Sende tez niezly markowy sprzet jak cos to firmy Derbi albo na apke rx jesli chcesz naprawde super 50 to honda hm jest najmocniejsza teoretycznie stan techniczny przede wszystkim sie liczy
i nie patrz czy to rok 2008 bo on moze byc bardziej zajechany niz ten z 2004.

- Fantas3k
- Bywalec
Ta Yamaszka miała przebieg 4 000 km, więc to chyba niedużo. Ale dzisiaj już nie mogę znaleźć tego ogłoszenia bo jest napisane, że oferta mogła zostać usunięta... Miała to być ta ale na otomoto była dokładniej opisana http://gielda.scigacz.pl/Yamaha,DT,M3148305.html
Tej Hondy hm nie mogę żadnej znaleźć ani w mazowieckim, ani w lubelskim(te dwa województwa wchodzą w grę) więc ta Honda chyba odpada, chyba, że jakąś jeszcze znajdę.
A ta senda też fajna. Czy ta byłaby w miarę do poużywania http://otomoto.pl/derbi-senda-50-x-trem ... 12738.html ?
Tej Hondy hm nie mogę żadnej znaleźć ani w mazowieckim, ani w lubelskim(te dwa województwa wchodzą w grę) więc ta Honda chyba odpada, chyba, że jakąś jeszcze znajdę.
A ta senda też fajna. Czy ta byłaby w miarę do poużywania http://otomoto.pl/derbi-senda-50-x-trem ... 12738.html ?
- insanityman
- Świeżak
Ta senda z 2 linku to sm nie enduro wiec na ulice ja na wlasnym doswiadczeniu wiem o tym ze lepiej kupic np sprzet za 3,5k jak masz 5k funduszu i go odpicowac i wiedziec czym sie smiga a niestety polskie realnia sa takie jak nie inne ze 90% sprzetow jest zkatowanych i zajechanych i to sie pcha dalej... Senda enduro ma 1 swiatlo a sm ma 2 jak cos.
- Fantas3k
- Bywalec
- insanityman
- Świeżak
Witam . Jestem tu nowy więc jeżeli zamieściłem posta w złym temacie lub coś niepoprawnie to przepraszam . Moje pytanie brzmi : czy opłaca się kupić Hondę NSR 50 repsol malowanie (niewiem czy różni się czymś poza malowaniem od innych NSR -ek ) przebieg : 17000 km rocznik : 2002 . bardzo proszę o odpowiedź . Drugi motor to CPI SM 50 z przebiegiem 6000 km , widać że zadbany ( przynajmniej tak wygląda malowanie ) Rocznik : 2006 . Jeżeli boło by to możliwe to proszę mniejwięcej ocenić który bardziej się opłaca . Jestem zielony w sprawach motocyklowych ( umiem jeździć ) . Z góry dziękuje za odpowiedzi .
- aksord1234
- Świeżak
hmmmmm boisz sie ze ktos ci ja ukradnie ze opisujesz a nie dajesz linkow i ceny??? nie jestesmy magikami i czarodziejami wybacz nic nie mozemy ci powiedziec nie widzac czegos
to tak samo jakby kupowac rzeczy niewidzac ich...

- Fantas3k
- Bywalec
http://active-motors.otomoto.pl/cpi-sm- ... 92058.html to sąte motorki . Sory ale zapomniałem . A i jeżeli ktoś posiada jeden lub drugi motorek to proszę o wymiar od siodła do ziemi . Mam 170 cm wzrostu ( karta motorowerowa zrobiona) . Honda została sprzedana ;/ . Zostało to CPI . Bardzo proszę o opinie
- aksord1234
- Świeżak
ja od siebie dodam tyle, że Derbi jest dosyć małe, sam posiadam TS50 i w tej kalsie to najwiekszy motorek, + to że jest nie do zajechania, pewnie nie Twoja stylówa ( mam rocznik 1994) ale naprawde warto 

wszystko czego potrzebujesz jest teraz!
- juventusek
- Świeżak
mógłby ktoś odpowiedzieć na moje pytanie ? ;/ bardzo proszę o odpowiedź !
Ostatnio edytowano 13/5/2012, 10:17 przez aksord1234, łącznie edytowano 1 raz
- aksord1234
- Świeżak
- insanityman
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm