Zatarty skuter 4T
• Strona 1 z 1
Zatarty skuter 4T
Kupiłem skuter marki kingway koyot. Skuter to 4t ale typek zalał zamiast czystej benzyny to do kosiarki. Niby na jaździe próbnej było wszystko ok. Ale po podpisaniu umowy jadąc do domu przejechałem 20 kilometrów i zleciał mi z obrotów trysnął olejem i zgasł od tamtej pory nie chce mi zapalić nawet z kopniaka jak i ze startera. Skuterek był po jakiś przeróbkach Z 50CCM NA 80CCM więc nie wiem czego sie po nim spodziewać. Skuter ma podobno WŁASNY TŁOK CZYLI NIEORGINALNY. ALE NAPEWNO JEST INNY NIE WIEM O CO W TYM CHODZI. TWIERDZĄ ŻE SILNIK JEST ZATARTY ALE BIORĄC KOPNIAKIEM TŁOK CHODZI I ISKRE TEŻ MA JAK I ZE STARTERU TYLKO NIE CHCE ZAPALIĆ PROSZĘ O SZYBKĄ ODPOWIEDZ I DZIEKUJĘ ZA POMOC
Proszę nie zakładać 100 tematów o jednym problemie!
Pisanie wielkimi literami też jest błędem.
komarcc
Proszę nie zakładać 100 tematów o jednym problemie!
Pisanie wielkimi literami też jest błędem.
komarcc
- misiekadrian96@o2.pl
- Świeżak
-
motocyklista188 - Bywalec
- misiekadrian96@o2.pl
- Świeżak
a jest kompresja?? sprawdzales ja?? od kiedy do 4t leje sie paliwo od kosiarki masakra;/
Aprilia Rs/Gs
-
- misiekadrian96@o2.pl
- Świeżak
-
- misiekadrian96@o2.pl
- Świeżak
-
A czym się różni benzyna od kosiarki do skutera? Większość kosiarek jest na czystą benzynę, więc tu chyba nie leży problem. Jeśli to paliwo z olejem to zlej do słoika, jeśli będzie barwy lekko czerwonej to jednak było to paliwo z olejem, albo wykonaj jakieś testy, żeby być pewnym że to paliwo z olejem.
Co znaczy trysnął olejem? Gdzie Ci wytrysnął w twarz? A może to nie był olej
To, że jest to 80ccm w niczym nie przeszkadza, poza tym, że jeśli dojdą do tego, że inna pojemność niż w dowodzie to będziesz miał poważne problemy za sfałszowanie dokumentów.
Silnik zatarty nie oznacza zblokowanego tłoka w cylindrze, choć i tak może się stać, nie masz kompresji i to jest powodem, że silnik nie odpala.
I naucz się pisać, bo czytać tego się nie da, z tego co widzę to masz zerową wiedzę na temat mechaniki, więc po co pytasz o coś o czym nie masz pojęcia, sam i tak tego nie naprawisz.
Co znaczy trysnął olejem? Gdzie Ci wytrysnął w twarz? A może to nie był olej

To, że jest to 80ccm w niczym nie przeszkadza, poza tym, że jeśli dojdą do tego, że inna pojemność niż w dowodzie to będziesz miał poważne problemy za sfałszowanie dokumentów.
Silnik zatarty nie oznacza zblokowanego tłoka w cylindrze, choć i tak może się stać, nie masz kompresji i to jest powodem, że silnik nie odpala.
I naucz się pisać, bo czytać tego się nie da, z tego co widzę to masz zerową wiedzę na temat mechaniki, więc po co pytasz o coś o czym nie masz pojęcia, sam i tak tego nie naprawisz.
-
komarcc - VIP Ścigacz.pl
było to paliwo z olejem. Olej wyleciał koło filtra. A JAK MOŻNA ZROBIĆ TĄ KOMPRESJE DUŻO TO KOSZTUJE JEST SENS NAPRAWY?
- misiekadrian96@o2.pl
- Świeżak
Z tego co czytam troszkę się przeraziłem i proponuję tak:
1. Spróbuj naprawić go z osobą, która zna się dobrze!!! Przynajmniej coś się nauczysz!
lub
2. Oddaj do jakiegoś warsztatu
Ludzie jeżdżą skuterami i pojęcia o niczym nie mają eh, kupcie jakieś książki czy coś bo płakać się chce.
1. Spróbuj naprawić go z osobą, która zna się dobrze!!! Przynajmniej coś się nauczysz!
lub
2. Oddaj do jakiegoś warsztatu
Ludzie jeżdżą skuterami i pojęcia o niczym nie mają eh, kupcie jakieś książki czy coś bo płakać się chce.
-
Mafinos - Świeżak
oki oki ale czy jak skuter nie ma kompresji do zużo kosztuje taka naprawa?
zbytnio sie nie znam a powiesz mi jak mam sprawdzić kompresje ?
Edytuj posty!
komarcc
zbytnio sie nie znam a powiesz mi jak mam sprawdzić kompresje ?
Edytuj posty!
komarcc
- misiekadrian96@o2.pl
- Świeżak
Edytuj posty !!!
wsadź sobie palec w dziurę od świecy i kopnij, ale i tak nic nie będziesz wiedział bo nie wiesz jak powinno być no sam pomyśl na zdrowy rozsądek. Wujek google powie Ci co i jak więc poczytaj niż zadawać pytania i czekać, aż ktoś Ci zrobi przez neta skuterka.
Pozdrawiam
wsadź sobie palec w dziurę od świecy i kopnij, ale i tak nic nie będziesz wiedział bo nie wiesz jak powinno być no sam pomyśl na zdrowy rozsądek. Wujek google powie Ci co i jak więc poczytaj niż zadawać pytania i czekać, aż ktoś Ci zrobi przez neta skuterka.
Pozdrawiam
-
Mafinos - Świeżak
- misiekadrian96@o2.pl
- Świeżak
-
Mafinos - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm