Mały zbiorniczek przy kierownicy - od czego?
• Strona 1 z 1
Mały zbiorniczek przy kierownicy - od czego?
Witam, planuje kupic motorower i chce się dowiedziec wszystkiego na jego temat. Otóż, nie wiem za bardzo do czego służy taki mały zbiorniczek przy kierownicy, na logikę to myślałem, że może jakiś olej, ale proszę mi jakoś bardziej przybliżyc ten temat.
[/img]

- Sevox
- Świeżak
ten zbiorniczek to nie olej tylko plyn hamulcowy, w miare zuzywania sie wkladek hamulcowych zblizaja sie one blizej do tarcz, zbiorniczek ma za zadanie kompensowac zmiane pojemnosc ukladu hamulcowego poprzez dostarczenie dodatkowej ilosci plynu, masz na nim zaznaczone min/max. W tym miejscu , zebys zawsze widzial ile plynu masz bo bez niego to byla by malo ciekawie gdybys nagle dowiedzial sie,ze juz nie ma hamulcow
Tysiąc serc jedno bicie one direction ponad życie
-
rosiboj - Moderator
sadzac po kolorze tego plynu nadaje sie on juz do wymiany. Plyn hamulcowy przybiera rdzawy kolor w procesie starzenia (lapie wilgoc). Przynajmniej dot 3, 4, 5.1
tak jak ros napisal... w miare zuzywania sie klockow hamulcowych / tarcz plyn schodzi w dol. jezeli osiagnie niski poziom musisz sprawdzis stan tarcz i klockow.
tak jak ros napisal... w miare zuzywania sie klockow hamulcowych / tarcz plyn schodzi w dol. jezeli osiagnie niski poziom musisz sprawdzis stan tarcz i klockow.
tea who you yea bunny
-
zxer - Stały bywalec
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 21 gości