Zobacz wÄ…tek - Peugeot Vivacity 50 proszÄ™ o pomoc!
NAS Analytics TAG

Peugeot Vivacity 50 proszÄ™ o pomoc!

i inne małe pojemności
_________

Peugeot Vivacity 50 proszÄ™ o pomoc!

Postprzez Sianek122 » 1/5/2012, 19:13

Witam !
Kupiłem ostatnimi dniami właśnie ten model (Peugeot Vivacity 50 2003r.) .Problem z jakim nie mogę sobie poradzić to paliwo. Skuter ma dwa zbiorniki 1. na benzyne(6,1l) i 2. na olej (1,4l). I moje pytanie brzmi co mam wlewać . U pana, od którego kupiłem(handlarz) dowiedziałem się ,że mam wlewać olej osobno i benzynę z olejem w proporcji 1:50 też osobno ,uważam ,że to chyba będzie zbyt dowartościowana mieszanka. Popytałem się także znajomych i mam mętlik w głowie :) . Jest to silnik dwusuwowy o mocy 7KM. Proszę o podanie nazwy oleju jaki mam kupić i jak go dobrze wlać, żeby skuterek dobrze jeździł.
Sianek122
Świeżak

Postprzez komarcc » 1/5/2012, 19:34

Zakładając, że dozownik jest sprawny, to do dozownika lejesz sam olej, a do zbiornika paliwa czyste paliwo i dozownik jak sama nazwa wskazuje dozuje silnikowi odpowiednią ilość oleju, by nie doszło do zatarcia.

Skoro handlarz Ci radził lać mieszankę do zbiornika paliwa to mam wątpliwości co do sprawności dozownika.
komarcc
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez filipLWG » 2/5/2012, 08:51

najlepiwj odłącz dozownik o ile już nie jest i rób sam mieszanke 1:30 i kup olej sthil albo husqvarna do 2 t
sprzedaż częsci do skuterów china 4t oraz 2 t ;)
filipLWG
Świeżak

Powrót do Motorowery do 50 ccm

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości

na górê