Peugeot Vivacity 50 proszÄ™ o pomoc!
• Strona 1 z 1
Peugeot Vivacity 50 proszÄ™ o pomoc!
Witam !
Kupiłem ostatnimi dniami właśnie ten model (Peugeot Vivacity 50 2003r.) .Problem z jakim nie mogę sobie poradzić to paliwo. Skuter ma dwa zbiorniki 1. na benzyne(6,1l) i 2. na olej (1,4l). I moje pytanie brzmi co mam wlewać . U pana, od którego kupiłem(handlarz) dowiedziałem się ,że mam wlewać olej osobno i benzynę z olejem w proporcji 1:50 też osobno ,uważam ,że to chyba będzie zbyt dowartościowana mieszanka. Popytałem się także znajomych i mam mętlik w głowie
. Jest to silnik dwusuwowy o mocy 7KM. Proszę o podanie nazwy oleju jaki mam kupić i jak go dobrze wlać, żeby skuterek dobrze jeździł.
Kupiłem ostatnimi dniami właśnie ten model (Peugeot Vivacity 50 2003r.) .Problem z jakim nie mogę sobie poradzić to paliwo. Skuter ma dwa zbiorniki 1. na benzyne(6,1l) i 2. na olej (1,4l). I moje pytanie brzmi co mam wlewać . U pana, od którego kupiłem(handlarz) dowiedziałem się ,że mam wlewać olej osobno i benzynę z olejem w proporcji 1:50 też osobno ,uważam ,że to chyba będzie zbyt dowartościowana mieszanka. Popytałem się także znajomych i mam mętlik w głowie

- Sianek122
- Świeżak
Zakładając, że dozownik jest sprawny, to do dozownika lejesz sam olej, a do zbiornika paliwa czyste paliwo i dozownik jak sama nazwa wskazuje dozuje silnikowi odpowiednią ilość oleju, by nie doszło do zatarcia.
Skoro handlarz Ci radził lać mieszankę do zbiornika paliwa to mam wątpliwości co do sprawności dozownika.
Skoro handlarz Ci radził lać mieszankę do zbiornika paliwa to mam wątpliwości co do sprawności dozownika.
-
komarcc - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości